Verf spuiten: ideaal voor grote oppervlakken

Verf spuiten op een muur of op een plafond is een uitstekende manier van afwerking. Het is zelfs een ideale werkwijze om grote oppervlakken met verf af te werken.

Het verschil met schilderen is dat er geen traditionele verfkwast of sausroller aan te pas komt. Er is wel een verfspuitmachine nodig om een nieuwe verflaag aan te brengen.

Een van de grote voordelen is bovendien dat het een goedkope manier is voor wandafwerking. Of zelfs voordelig alternatief voor een plafond schilderen of een hele woning spuiten.

Wil je verf laten spuiten? Wij kunnen tijdelijk je kamer of je complete woning doen met 10% korting! Vraag geheel vrijblijvend een goedkope offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Verf spuiten.

Voordelen van verf spuiten

De voordelige prijs is een van de vele voordelen van verf spuiten. Dat komt onder meer omdat er sneller een groter oppervlak te verven is.

Een ander voordeel is dat verf spuiten of stucwerk een uitermate strak resultaat oplevert. Er is dan geen structuur zichtbaar bij een muur spuiten.

Er is mogelijk wel structuur zichtbaar als de ondergrond minder strak is in vergelijking met een gladde stucwand.

Perfect voor nieuwbouwwoningen

Verf spuiten is ideaal voor grote oppervlakken en dus ook voor bestaande woningen. Het zijn echter vaak nieuwbouwwoningen waar de vraag naar muurverf spuiten groot is.

Een nieuwbouwwoning is uiteraard nog leeg voordat u deze betreft. Het spuitwerk muren is als een van de laatste bouwactiviteiten uit te voeren.

De ruimte is nog leeg en er staan dus ook nog geen meubels in de weg. Onze verfspuiters in uw regio komen graag bij u langs om muren in uw nieuwbouwwoning te spuiten. Of uiteraard in uw bestaande woning.

 • Verf spuiten is goedkoop
 • Strakke afwerking op gestucte muur
 • Snel grote oppervlakken spuiten
 • Ideaal voor bestaande woningen
 • Perfect voor nieuwbouwwoningen
 • Geen strepen of banen

Verfsoorten voor spuitwerk

Er zijn verschillende verfsoorten te gebruiken als het gaat om spuitwerk. Een verfsoort kiezen voor een woning spuiten, is afhankelijk van de voorkeur voor een verfspuit.

De verfspuit bepaalt als het ware welke verfsoorten er geschikt zijn om te gebruiken. In principe zijn bijvoorbeeld alle soorten latex toe te passen voor verf spuiten.

Of zelfs alle soorten muurverf voor muurverfspuitsystemen. Buitenlatex is niet geschikt voor alle spuitmachines. Hier is een zware verfspuit voor nodig.

De dikte van de verf maakt hierin het onderscheid. Ook is het belangrijk om op te letten of het om direct verfspuitbare verf gaat. Het reservoir van de spuitmachine is hiervoor anders.

Airless verf spuiten of wanden en plafonds.

Verfspuitsysteem en verfsoorten

U heeft uiteraard een verfspuitsysteem nodig als u zelf aan de slag gaat met verf spuiten. Er zijn diverse factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf ervan.

Het is uiteraard ook mogelijk om een verfspuitsysteem te huren. Bijvoorbeeld een verfspuit huren bij Gamma of Praxis of een andere bouwmarkt of bouwverhuurbedrijf.

Wij zetten de belangrijke factoren om rekening mee te houden bij de keuze voor een verfspuitmachine graag even voor u op een rij:

 1. Kijk naar de grootte van het spuitwerk
 2. Welke verfsoort wilt u gebruiken
 3. Strak en glad resultaat of structuur
 4. Houd rekening met de hoeveelheid spuitnevel

Grootte van het spuitwerk

De grootte van het verfspuitwerk is een van de bepalende factoren. Een hele kleine klus is te klaren met een verfpistool. Denk daarbij aan een meubel met verf spuiten.

In dit geval draait het echter meer om woningen spuiten, zoals een muur spuiten of een plafond spuiten. Het gaat dan eerder om een middelgrote tot grote verfklus.

Een verfspuitsysteem met een losse turbine en verfreservoir met spuitmond is geschikt voor een middelgrote klus De luchtslang zit verbonden aan het opzetstuk en de turbine.

Een grote klus is ideaal om uit te voeren met een airless verfspuit. Bijvoorbeeld om muren airless latex te spuiten.

Welke verfsoort?

Of een verfspuitsysteem geschikt is om te gebruiken, hangt van de uitvoering van de spuitkop van de machine af.

Doorgaans zijn vrijwel alle spuitkoppen geschikt voor verf op waterbasis en voor verf op basis van oplosmiddelen.

Per verfspuitsysteem is het belangrijk om te kijken naar de spuitmonden. Elke spuitmond is voor een bepaald soort verf of voor meerdere verfsoorten geschikt.

Airless verfspuit voor strakke afwerking

Professioneel spuitwerk is eerder te realiseren door een airless verfspuit te gebruiken. Airless latex spuiten zorgt voor een strak resultaat.

Het is bovendien zo dat het strakke en gladde resultaat sneller te realiseren is met airless latex spuiten. Dat komt doordat deze verfspuit veel sneller werkt.

Bij het verf spuiten, is het belangrijk dat de spuitmond loodrecht op de muur staat of op het plafond is gericht.

Verfspuiter inhuren.

Hoeveelheid spuitnevel

Bij verf spuiten is er ongeacht het verfspuitsysteem altijd sprake van spuitnevel. Een HVLP verfspuit beperkt de spuitnevel.

Een airless verfspuit gebruiken om verf te spuiten brengt een grotere hoeveelheid nevel met zich mee.

Het loodrecht verfspuiten beperkt de nevel overigens wel. Het is ook belangrijk om op een schone ondergrond verf te spuiten.

Woning spuiten

Wilt u uw woning spuiten? Verf spuiten is daarvoor een uitstekende keuze in verband met de grootte van het spuitwerk.

U heeft bij uw woning spuiten de keuze uit alle mogelijke kleuren. De wanden en plafonds afwerken in wit is populair en al dan niet in combinatie met een andere kleur.

Er zijn zelfs allerlei kleurencombinaties mogelijk voor verf spuiten. Laat u de woning spuiten door een van onze verfspuiters? In dat geval voorzien onze verfspuiters u graag van kleuradvies.

Huis spuiten

Een heel huis spuiten is veel voordeliger in vergelijking met het laten sauzen van wanden en muren.

Bij de keuze voor een specifieke kleur of twijfel over kleurtinten voor het verf spuiten, geven wij u graag nog een tip. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een minpotje verf te kopen.

U brengt de verf vervolgens aan op een stukje karton en houdt het karton in het daglicht. Op die manier kan een goede schilder het beste zien of het echt de ideale kleur is. Het is overigens ook mogelijk om een kleurenwaaier te gebruiken.

Verf spuiten voor alle wanden en muren in woning

Zelf verf spuiten is al een kunst op zich. Vooral als het gaat om het verf spuiten van alle wanden en muren in uw woning.

Het is in dat geval als u weinig tijd heeft of niet heel handig bent het beste om het verf spuiten uit te besteden.

Het is erg voordelig om een grote klus als een woning spuiten uit te besteden aan een van onze vakbekwame verfspuiters.

 • Verf spuiten uitbesteden
 • Voordelig
 • Alle kleuren mogelijk
 • Kleurencombinaties
 • Kleurenwaaier voor ideale kleur
 • Miniverfpotjes voor kleurkeuze
 • Kleur- en verfadvies van verfspuiter

Muren spuiten zonder strepen of banen

Muren spuiten heeft als voordeel dat er geen strepen of banen ontstaan. Het resultaat is dan ook bijzonder strak. Perfect dus voor huizen en bedrijfspanden met een modern interieur.

Het is mogelijk om een gehele nieuwe kleur te kiezen voor verf spuiten. Of als het om muren spuiten gaat om er een nieuwe frisse look aan te geven.

Het verf spuiten heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Niet alleen in nieuwbouw, maar ook in bedrijfspanden en in bestaande woningen.

Muur spuiten

De kunst van het muur spuiten met een perfect resultaat is gelegen in de juiste verfsoort en de juiste verfspuitmachine.

Het is bovendien voor een glad resultaat van belang dat de ondergrond geen structuur heeft en dus strak is. Het verf spuiten voorkomt bovendien dat er banen en strepen ontstaan.

U dient het dan wel op de juiste manier te doen. Ervaring is wat dat betreft welkom. Als u het niet ziet zitten, huurt u gewoon een van onze verfspuiters in.

Tips voor muurverf spuiten

 1. Het is belangrijk om latex verf onder hoge druk te spuiten. Er is dan sprake van een hoge snelheid om een groot oppervlak te spuiten.
 2. Er ontstaan minder snel strepen en banen als u verf spuit en niet een sausroller gebruikt. Dat komt omdat het overlappen van banen op de traditionele manier meer tijd kost. Daardoor ontstaan er vaak strepen of banen op de muur. Bij muurverf spuiten op de juiste manier met het juiste materiaal gebeurt dat dus niet.
 3. Het is belangrijk om uw woning zorgvuldig af te plakken voordat u met muurverf gaat spuiten. Onze verfspuiters gaan ook zo te werk. Het afplakken is belangrijk omdat verf spuiten altijd gepaard gaat met spuitnevel.
 4. Plak de kozijnen en ramen af net als deuren en trappen. Uiteraard afhankelijk in welke ruimte het spuitwerk plaatsvindt.
 5. Het is handig om stopcontacten te verwijderen. Datzelfde geldt eveneens voor trapleuningen indien de mogelijkheid bestaat.
 6. Wilt u muurverf spuiten in een hele kleine ruimte? Het is soms handiger om voor een kleine ruimte wel een kwast of roller te gebruiken.
 7. Heeft u een nieuwbouwwoning? Nieuwbouwhuizen zijn doorgaans alleen behangklaar gemaakt en nog niet klaar voor verf spuiten. Het is dus eerst van belang om deze muren voor te bereiden. Bijvoorbeeld met een pleisterlaag van gips. Dat is een ideale ondergrond om muurverf te spuiten.
 8. Wilt u het verf spuiten uitbesteden? Zorg dan dat de ondergrond spuitklaar is, waarna onze verfspuiters meteen aan de slag gaan. Dat is voor u voordeliger.
 9. Overweeg goed welke kleur muurverf u gaat gebruiken. Het is tenslotte de bedoeling om de ideale look meerdere jaren te behouden
 10. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor spuitwerk muren of verf spuiten van plafond en muren. Dan ziet u pas echt hoe voordelig het is om muren en wanden in uw woning te laten spuiten.

Het spuiten van verf op een muur of een plafond.

Plafond spuiten

Een plafond spuiten met latex verf is uiteraard net als een muur spuiten een uitstekende oplossing. Het is uiteraard perfect als u de muren en flafond tegelijk laat spuiten.

Het spuitwerk op het plafond laat net als op muren geen strepen of banen achter. Bij de traditionele sausmethode is dat vaak wel het geval als doe-het-zelver.

Dat komt omdat het sauzen of verven van een plafond veel lastiger is dan een muur. Het verf spuiten van een plafond is snel uit te voeren. Hierdoor heeft het verf geen kans om snel te drogen en ontstaan er geen banen of strepen.

Latex verf spuiten op verschillende soorten ondergrond

Latex verf spuiten is op allerlei soorten ondergrond mogelijk. Het is wel zo dat latex muurverf alleen geschikt is voor binnen gebruik.

Latex spuiten is onder meer geschikt om behang een nieuw uiterlijk te geven. Of om gipsplaten van een mooie kleur te voorzien.

Verder is latex verf spuiten voor plafonds en muren in uw woning of in uw bedrijfspand geschikt. Zit er structuur op de ondergrond dan blijft deze wel zichtbaar.

Latex spuiten

Latex spuiten houdt in dat er met een spuitmachine muurverf wordt aangebracht. Er zijn verschillende spuitmethoden beschikbaar, zoals airless latex spuiten.

Airless latex spuiten is een specifieke techniek om zonder toevoer van lucht het spuitwerk te verrichten. Een andere optie is latex spuiten met de toevoer van lucht.

Het voordeel van airless latex spuiten is dat het mogelijk is om grote oppervlakken snel en efficiënt af te werken.

Hoe werkt het airless latex spuiten precies?

Verfspuiten zonder daarvoor perslucht te gebruiken. Dat is de kern van deze techniek die overigens te vergelijken is met het spuiten van water door een tuinslang.

De druk is wel wat hoger bij het verfspuiten dan bij water spuiten. Verf bestaat uit een dikkere substantie en daarom moet de druk wat hoger zijn.

Airless latex spuiten vereist uiteraard enige oefening. Daarom kiezen de meesten ervoor het uit te besteden. De spuitopening is in verhouding klein, maar op grote oppervlakken verf spuiten is geen enkel probleem.

Voordelen van airless spuiten:

 • Uitstekende dekking
 • Grotere laagdikte
 • Geen terugkaatsing verf van oppervlak
 • Hoog werktempo
 • Beperkte spuitnevel

Gestucte muur spuiten

Een gestucte muur spuiten is een mooie en moderne afwerking van een wand. Het is alleen wel belangrijk om eerst de nodige voorbereidingen te treffen.

Een gestucte muur spuiten is niet mogelijk zonder voorbehandeling bij het gebruikmaken van gewone latex. Er zijn voor het verf spuiten op een gestucte muur wel meerdere opties.

Verf spuiten op een gestucte muur is bijvoorbeeld mogelijk door eerst primer op de wand aan te brengen. Of maak gebruik van een speciale latex die geschikt is voor gestucte muren.

Muur stucwerk spuiten

Een muur met stucwerk spuiten, vereist ook in andere opzichten de nodige aandacht. Bijvoorbeeld als er sprake is van nieuw stucwerk op de muur.

Een muur met nieuw stucwerk heeft bepaalde eigenschappen. Er is bijvoorbeeld sprake van een zuigende werking. Het is zelfs mogelijk dat er een poederlaagje ontstaat.

Bij het aanbrengen van standaard muurverf zonder voorbehandeling is er sprake van een zeer beperkte hechting na verf spuiten. Daarom is het belangrijk om de juiste keuzes te maken.

Gebruik de juiste verfspuit voor het spuiten van je woning.

Muur stucwerk voorbehandelen voor verf spuiten

De muur met stucwerk voorbehandelen dient ook op een zorgvuldige manier te gebeuren voor het verf spuiten of het plafond sauzen.

Het is belangrijk dat het stucwerk droog is en geen vocht meer in de kern bevat. Dat is niet altijd met het blote oog te zien. Onze verfspuiters checken het vochtgehalte van nieuw stucwerk.

Het vochtgehalte is bijvoorbeeld belangrijk om te bezien of de onbehandelde gestucte muur gereed is voor de voorbehandeling met een primer. Of dat het verf spuiten met een speciale latex met vochtregulerende werking mogelijk is.

 • Voorbehandeling muur
 • Primer of speciale latexverf
 • Zuigende werking
 • Geen vocht meer in kern
 • Vochtgehalte meten

Tip: laat het stucwerk goed drogen, want bij vocht in de kern ontstaan er mogelijk blazen bij het verf spuiten. Behandel de muur zelf voor, zodat u nog voordeliger uit bent met het inhuren van onze verfspuiter.

Zekerheid van kwaliteit met professioneel spuitwerk

U wilt graag de zekerheid van kwaliteit? In dat geval is het zeker aan te raden om voor professioneel spuitwerk te kiezen. Dat is mogelijk door onze verfspuiter in te huren.

Professioneel spuitwerk maakt echt het verschil in strakheid en gladheid van de muur. Daarom kiezen de meesten mensen er ook voor om de klus uit te besteden.

Twijfelt u nog of u het zelf gaat doen of het verf spuiten overlaat aan de professional? Neem dan in elk geval de moeite om direct een offerte voor professioneel spuitwerk aan te vragen. De kans is groot dat de lage prijs u nog verrast.

Verfspuiten uitbesteden

Er zijn meerdere redenen te bedenken om het verfspuiten uit te besteden. Het verf spuiten gaat al veel sneller dan gewoon sauzen.

Het verfspuiten gaat nog sneller als u het door een vakman laat doen. Wij hebben de professionals in elke regio in Nederland beschikbaar.

U heeft bovendien ook nog de mogelijkheid om de muren zelf voor te bereiden. Dat scheelt uiteraard ook nog aanzienlijk in de kosten. Zo is het nog voordeliger om een verfspuiter te huren.

Verfspuiter huren

Een verfspuiter huren betekent dat u een van onze vakmannen inschakelt en niet dat u een verfspuitmachine huurt.

Dat is uiteraard een optie als u besluit om toch zelf verf te gaan spuiten. Een verfspuiter huren ontneemt u alle zorgen en bespaart u enorm veel tijd.

Een verfspuiter huren is in veel situaties mogelijk en het meest geschikt voor grote oppervlakken. Bijvoorbeeld voor wanden en muren en natuurlijk voor complete nieuwbouwhuizen.

Verfspuiter inhuren

Misschien denkt u wel dat het lastig is om een verfspuiter in te huren. Dat is echter helemaal niet het geval.

U hoeft alleen maar uw gegevens in te vullen en een omschrijving van het gewenste spuitwerk te geven. Wij doen de rest door een passend voorstel te maken met een scherpe prijs.

U profiteert van de service die wij bieden voor een verfspuiter inhuren. Het gemak is namelijk dat wij overal in Nederland verfspuiters beschikbaar hebben.

 • Bespaart tijd
 • Voordelig
 • Perfecte service
 • In elke regio
 • Snel en efficiënt werken

Verfspuiter gezocht?

U hoeft niet verder te zoeken. Een verfspuiter gezocht in uw eigen regio? Wij regelen het met onze verfspuiters die vakkundig, snel en betrouwbaar zijn.

Verfspuiter gezocht die echt vakwerk levert? Onze verfspuiters hebben de ervaring die nodig is om echt vakwerk te leveren.

Verfspuiter gezocht voor een nieuwbouwwoning? Onze verfspuiters voorzien regelmatig muren en plafonds in nieuwbouwhuizen van spuitverf.

Goedkope verfspuiter

Een goedkope verfspuiter die vakkundig werk levert en netjes werkt. Die vindt u via deze weg met het invullen van uw gegevens.

Onze professionele verfspuiter is een goedkope verfspuiter. U profiteert dubbel, want verf spuiten is natuurlijk veel voordeliger dan het sauzen of schilderen.

Hoe weet u dan dat onze goedkope verfspuiter goed werk levert? Wij garanderen vakwerk als u onze professionele verfspuiter de klus laat uitvoeren.

Wat zijn de kosten voor verf spuiten?

De kosten verf spuiten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van de grote van het oppervlak. De kosten verf spuiten komen namelijk tot uitdrukking in het aantal m2.

De kleur bepaalt eveneens de hoogte van de kosten voor verf spuiten. Wit verf spuiten of een witte tint is het meest voordelig.

Voor donkere kleuren gaat het tarief voor verf spuiten per m2 een beetje omhoog, maar is het nog altijd voordelig. De prijs voor een lichte kleur verf spuiten ligt er weer tussenin.

Wat mag u verwachten?

U mag van onze professionals in verf spuiten de allerhoogste kwaliteit verwachten. Onze verfspuiters zijn de besten in hun vakgebied.

U mag verwachten dat er uit alle kleuren een keuze te maken is. Ook lopen wij indien van toepassing het stucwerk na.

Wij gebruiken kwaliteitsmaterialen voor het verf spuiten. Dat betekent dat wij met de beste verfspuitmachines werken en met de beste latex.

 • Kosten afhankelijk van aantal m2
 • Prijs afhankelijk van gewenste kleur
 • Allerhoogste kwaliteit
 • Uitstekende service
 • Netjes en schoon werken
 • Korte communicatielijnen
 • Offerte met scherpe prijs

Offerte verf spuiten aanvragen

Bent u er al aan toe om een offerte verf spuiten aan te vragen? Die mogelijkheid bieden wij u graag op elk gewenst moment van de dag.

De offerte geeft u duidelijkheid over de kosten van het verf spuiten. Wij zijn graag duidelijk over de prijs en over de algemene voorwaarden.

Zo weet u vooraf exact waar u aan toe bent als u een van onze schildersbedrijven inschakelt om uw woning te laten verf spuiten.

Tip: wist u dat de kosten verf spuiten per m2 afnemen naarmate het oppervlak groter is? Overweeg dus om in één keer alle muren in uw huis te laten verf spuiten.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024