Stucen

Wat is stucen en hoeveel kost het? Op al deze vragen geven wij een helder antwoord. Zo kun je straks kiezen of je zelf aan de slag gaat of kiest voor één van onze stukadoors.

Met onze tips kan iedereen stucen of stuken. Je hoeft ook geen dure cursus te volgen om redelijk werk af te leveren. Het zal geen verassing zijn dat glad stucwerk een vak apart is.

Wat wel een echte aanrader is voor de doe-het-zelfer is om te starten met goede materialen en producten. Dit maakt je werk makkelijker en het eindresultaat beter.

Mocht je er tegenop kijken of een persoon bent die alleen super strakke wanden wil, dan staat Stukadoor Inhuren voor je klaar. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stucen

Wat kost stucen per m2?

De prijzen voor stucen zijn wel afhankelijk van de ondergrond:

Kosten stucwerk per type Gemiddelde m2 prijzen
Spackspuitwerk (gespoten korrel) € 7 – € 11
Behangklaar stucen (Bijna glad) € 9 – € 17
Sausklaar stucen (strak en glad) € 9 – € 23
Sierpleister (spachtelputz korrel) € 15 – € 22
Plafond glad stucen (pleisterwerk) € 14 – € 28
Schuurwerk (halve manen) € 17 – € 23
Raapwerk (dik stucwerk vanaf 1 cm) € 17 – € 29

Voor de exacte kosten is het verstandig om een offerte aan te vragen. We kunnen dan telefonisch al je wensen inventariseren en met een gerichte prijs per vierkante meter komen.

Muur stucen

Kun je zelf een muur stucen? Misschien heeft u er wel eens over gedacht om zelf een muur te stucen. Zelf stucen lijkt immers zo makkelijk. Maar het heeft een aantal grote nadelen en zelfs gevaren.

Het is daarom verstandiger om een stucadoor in te huren om de klus voor u te klaren, dit bespaart u een hoop tijd, geld en moeite.

Wand stucen

Plafond stucen

Kan je zelf plafond sucen?  ja, in principe kunt u uw eigen plafond stucen.

Wel raden wij het alleen maar aan wanneer je een ervaren klusser bent, en het is ook handig als je al een keer een vergelijkbare klus zoals stucen (of stucen zelf) heeft uitgevoerd.

Buitenmuur stucen

Hoe stuc je een buitenmuur? Strijk onze designmortel met een speciale pleisterspaan op je muren. Grote gaten in je muur kun je niet in 1 keer vullen. Er zijn dan zeker 2 of 3 lagen nodig.

Ook is het belangrijk dat je altijd nat in nat werkt. Let op: als je gaat stuken, dan moet je het ook in 1 dag afmaken, anders hardt de designmortel natuurlijk uit.

Badkamer stucen

Is het verstandig om een badkamer te stucen? En welk stucwerk is geschikt voor de badkamer? Stucwerk in de badkamer wordt steeds populairder en is een handig alternatief voor tegels.

Let wel op dat je echt alleen stuct op plekken waar niet direct water tegenaan kan spaten. Gebruik voor badkamers ook altijd een stucmortel dat vochtbestendig is.

Ook de ondergrond waar je op gaat stucen moet volledig bestand zijn tegen vocht. Knauf Aquastuc gipspleister is perfect voor het stucen in natte ruimtes, zoals badkamers.

Dit komt door de waterafwijzendheid. Het is een combinatie van basis- en afwerkpleister in één. Je hebt dus gegarandeerd snel een mooi resultaat behalen met stuccen.

Zelf stucen

Gipsplaat stucen

Welk soort stuc voor gipsplaten stucen? Wanneer je gipsplaten gaat stucen, dan je bijna alle typen stucwerk gebruiken.

Voor het afwerken van muren zijn glad pleisterwerk of spachtelputz veelgekozen opties. Het plafond leent zich namelijk erg goed om af te werken met spackspuiten of latex verfspuiten.

Ben je benieuwd naar de kosten per vierkante meter? Ontdek dan wat stucen kost per m2. Bij Stukadoor Inhuren bieden wij de laagste prijs en de hoogste kwaliteit.

Zelf stucen

Is het moeilijk om zelf te stucen? Zelf een muur stucen is niet moeilijk. Je overigens niet verwachten dat je het op dezelfde manier kunt uitvoeren als een professionele stukadoor van stukadoorinhuren.nl.

Met wat hulpmiddelen en onze tips kun je zelf behoorlijk goed een muur glad krijgen. Je zult nog versteld staan van het resultaat als je zelf hebt gestuct.

Gladde muren tegen lage kosten

Je woning laten stucen hoeft niet veel te kosten. Op dit moment hebben wij een aanbieding die al begint vanaf €13 per m2. Maak daar gebruik van en vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024