Muren glad maken

Er zijn voor muren glad maken verschillende opties beschikbaar. Het hangt uiteraard van de ondergrond en conditie af welke optie het meest geschikt is.

Een muur glad maken, is bijvoorbeeld mogelijk door de wand te stuken. Dat laat u doen door een goedkope stukadoor als het gaat om een volledige muur uitvlakken. Dat is namelijk echt vakwerk en niet te vergelijken met het aanbrengen van dun pleisterwerk.

Er zijn overigens wel eenvoudiger opties om zelf muren glad te maken. Bijvoorbeeld een kleine muur glad maken met muurglad. Of een muur glad maken met fix & finish voor dun pleisterwerk.

Wil je dat wij de muren glad maken? Huur ons dan in! Vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Muren glad maken

Muren glad laten maken

Er zijn nog meer opties voor muren glad maken. Bijvoorbeeld muur glad maken met cement of muur glad maken met schuurmachine. Of zelfs met renovlies.

 • Muur glad maken door te stuken
 • Muren glad maken met muurglad
 • Fix & finish voor dun pleisterwerk
 • Muur schuren
 • Muur met cement glad maken
 • Renovlies aanbrengen

Muren glad maken ter voorbereiding voor afwerking

Er zijn natuurlijke allerlei redenen voor een muur glad maken. Bijvoorbeeld een muur glad maken voor tegels of muren glad maken voor verven. Muren glad maken voor schilderen, is van groot belang om een strak effect te bereiken.

Muren glad maken voor behang is eveneens een reden om aan de slag te gaan. Als u een strak resultaat wenst na het schilderen, behangen of tegels zetten, is een gladde muur van belang.

De voorbereiding in de vorm van een muur glad maken, legt een belangrijke basis voor het uiteindelijke resultaat.

Het is daarom niet vreemd dat veel mensen het glad maken van de muren liever uitbesteden aan onze vakspecialisten. Een strak resultaat is dan zeker gegarandeerd. Dus ook als het gaat om gipsplaten afwerken.

Verschillende soorten muren glad maken

Het is voordat u begint met een muur glad maken belangrijk dat u vaststelt wat de ondergrond is. Betonnen muren glad maken, is eenvoudiger dan muren met structuur glad maken.

Ruwe muren glad maken vereist wat meer vakkundigheid in vergelijking met gestucte muren glad maken. Een gestucte muur is al strak en kent hooguit wat beschadigingen.

Een muur glad maken na behang verwijderen of een muur glad maken na verwijderen tegels vereist ook weer een andere aanpak. U moet dan zorgen dat alle behang of tegels en lijmresten zijn verwijderd.

 • Beton glad maken
 • Structuurmuur gladmaken
 • Na behang verwijderen
 • Of na tegels verwijderen

Na het glad maken van je wanden kun je beginnen met de wandafwerking. Dit zal het resultaat geven waar je op hoopt! Uiteraard kunnen wij je daarbij helpen.

Muur glad maken

Muren glad maken met producten van de bouwmarkt

Wilt u zelf een muur glad maken? In dat geval is het mogelijk om de daarvoor geschikte producten bij een van de bekende bouwmarkten te kopen.

Er zijn ook hiervoor meerdere opties beschikbaar. Bijvoorbeeld een muur glad maken Praxis of een muur glad maken Karwei.

Ook een muur glad maken Gamma is wat dat betreft een optie. Heel populair onder de doe-het-zelvers is muren glad maken Knauf. Bijvoorbeeld een muur glad maken met Fix en Finish.

Muren glad maken kosten

De kosten van een muur glad maken, zijn afhankelijk van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van welk product u gebruikmaakt.

Wilt u een muur glad maken met Fix & Finish van Knauf of kiest u voor een muur glad maken Alabastine, zoals met muurglad?

Elk product voor muren glad maken, heeft een eigen prijskaartje. Bovendien telt het oppervlak van de muur die u wilt gladmaken ook mee.

 • Soort product
 • Merknaam product
 • Oppervlakte van de muur
 • Benodigde hoeveelheid (onder meer afhankelijk van ondergrond)

Muren glad maken kosten: uitgevoerd door onze stukadoor

De muren glad laten maken door een stukadoor kost uiteraard ook geld. De kosten voor het materiaal om een muur glad te krijgen, bent u sowieso kwijt.

U hoeft dus alleen nog maar met het inhuren van een van onze stukadoors rekening te houden. Daarbij profiteert u van maatwerk en van goedkope prijzen voor muren glad maken.

Bovendien is er bij muurglad met meerdere wensen rekening te houden. Bijvoorbeeld met de gewenste gladheid van uw wanden.

Afwerking muur glad maken door onze stukadoor

Misschien weet u niet eens dat onze stukadoors inzetbaar zijn voor verschillende manieren van muren glad maken.

Wilt u bijvoorbeeld dat onze stukadoor als het ware met de muur meegaat in uw nieuwbouwwoning? Er is dan sprake van het aanbrengen van dun pleisterwerk.

Of maakt u de keuze voor het geheel laten uitvlakken van wanden? Ook voor de manier van muren glad maken, zijn onze stukadoors inzetbaar. Er is echter wel een verschil in prijs voor dun pleisterwerk aanbrengen en het geheel uitvlakken van muren.

Zelf muur glad maken

Het is altijd te overwegen om muren glad maken uit te besteden of zelf een muur glad te maken. Wij geven u graag wat tips en adviezen als u besluit om zelf muren glad te maken.

Dan komt u in elk geval goed beslagen ten ijs en bent u goed voorbereid. Hier volgt een eenvoudig stappenplan voor zelf een muur glad maken.

Het stappenplan is geschikt om te gebruiken voor een dunne afwerking om een muur glad te maken.

Stappenplan muur glad maken met stucpasta:

 1. Muur voorbereiden en schoonmaken

Bij een oneffen muur glad maken met stucpasta of andere egaliseerpasta voor een dunne afwerking is de voorbereiding belangrijk. Dat geldt natuurlijk ook voor een muur met structuurverf glad maken.

Grote gaten of grote scheuren zijn het beste eerst te repareren met vulmiddel. Vervolgens is het belangrijk om de muur schoon te maken. Is er sprake van glasvezelbehang als ondergrond?

Verwijder in dat geval eventueel stukken die loszitten. Bij spachtelputz als ondergrond is het oppervlak schoon te maken met sierpleisterreiniger. Meng dat met heet water en boen stevig met een borstel.

 1. Voorbehandeling van de muur

Het is aan te bevelen om een voorstrijkmiddel te gebruiken als de muur uit een zuigende ondergrond bestaat. Er bestaat speciale voorstrijk als er sprake is van nicotineaanslag op de muur of als er lekkageplekken zijn te zien.

Tip: weet u niet of uw muur een zuigende ondergrond heeft? Breng dan een beetje water aan op de muur. Bij het snel absorberen van het water is de ondergrond zuigend en brengt u voorstrijkmiddel aan.

 1. Bescherm de ondergrond

Het is bij een muur glad maken aan te raden om de ondergrond te beschermen. Plak de vloer goed af, zodat er straks geen pasta op uw mooie vloer terechtkomt.

Het is gemakkelijk om hiervoor stucloper te gebruiken. Om houtwerk, zoals kozijnen af te plakken, is het mogelijk om van afplaktape gebruik te maken.

 1. Roer de stucpasta door

Nu maakt u voor de muren glad maken eerst de stucpasta open en roert deze goed door. Gebruik bij muurglad bijvoorbeeld een handige roller. Of gebruik een metalen vlakspaan voor de stucpasta.

Breng in dat laatste geval de pasta voor muren glad maken met een waaierende beweging aan. In alle gevallen is het belangrijk om het gladmaakproduct gelijkmatig over de muur te verdelen.

Bij muurglad strijkt u de aangebrachte pasta na het rollen uit met de muurglad strijker.

Tip: wilt u een extra strak resultaat? Strijk met de spaan dan meerdere malen over het oppervlak.

 1. Drogen en tweede laag aanbrengen voor muur glad maken

Houd de droogtijd aan die op de verpakking staat van het materiaal dat u gebruikt voor de muur glad maken. Het is afhankelijk van de ondergrond of het nodig is om nog een tweede laag aan te brengen. Dat is bij een structuurmuur en gebruik van Alabastine Muurglad wel aan te raden.

 1. Muur afwerken

Na een muur glad maken is het tijd om de muur verder af te werken. Bijvoorbeeld door deze te schilderen of te behangen. Gaat u een glad gemaakte en gestucte muur schilderen?

Schuur de wand dan eerst nog even licht op en maak deze met een zachte borstel stofvrij. U gebruikt dan op de gladde muur eerst ook nog een voorstrijkmiddel voor een goede hechting. Daarna kun je latex laten spuiten als werking.

Muur glad laten maken

Het vereist niet alleen de nodige kennis om muren glad te maken. Enige behendigheid of zelfs vakmanschap is eveneens nodig voor een strak resultaat.

Daarom bieden wij u graag de keuze om uw muren glad te laten maken door een van onze professionals. Dat is goedkoper dan u misschien denkt.

Onze stukadoors houden de prijzen voor muren glad maken laag. Dat is mogelijk omdat wij voor muren glad maken een landelijke dekking bieden. Bovendien werken wij kostenefficiƫnt en dat ziet u terug in de lage prijzen voor een muur glad maken.

Muren glad maken: actief in heel Nederland

Het maakt niet uit of u in Den Helder of in Maastricht woont. Onze professionals zijn voor muren glad maken in heel Nederland in te zetten.

Het maakt evenmin uit of het gaat om het glad maken van muren in bestaande woningen of in nieuwbouwwoningen.

Onze flexibele inzetbaarheid is eveneens een voordeel. U heeft namelijk geen lange wachttijd als het gaat om muren glad maken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vul uw gegevens in voor het aanvragen van een offerte muren glad maken. U krijgt zo snel mogelijk bericht.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024