Dunpleister voor nieuwbouw wanden

Waarom dunpleister? Bij de oplevering van nieuwbouw heb je behoefte aan een stukadoor met veel ervaring die je voorziet van een snelle en strakke afwerking van je wanden.

Het traditionele, dikkere stucwerk is totaal overbodig bij het afwerken van wanden in nieuwbouwwoningen. Werken met dunpleisters voor wanden is dan de juiste keuze.

Het levert minstens net zo een mooi en strak resultaat voor  je muren als traditioneel stucwerk. Daarbij is het sneller aan te brengen en goedkoper per m2!

Het wordt door middel van spuitwerk aangebracht op je wanden. Zowel het aanbrengen als drogen neemt niet veel tijd in beslag. De droogtijd is sneller dan normaal stucwerk.

Uiteraard bespaar je op deze manier veel tijd en geld. En wat betreft het eindresultaat levert u op geen enkele manier aan kwaliteit in.

De dunpleisters die wij gebruiken zijn zo ontwikkeld dat het een perfect resultaat oplevert voor het afwerken van wanden in nieuwbouw woningen. Het resultaat zal prachtig zijn!

Voor de beste nieuwbouw stukadoor moet je bij Stukadoor Inhuren zijn. Wij rekenen de laagste prijzen en leveren de hoogste kwaliteit. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Dunpleister

Met dunpleister muren glad maken

Strak pleisterwerk ook wel dunpleisteren genoemd. Het is de perfecte oplossing voor nieuwbouwwoningen! Daar worden namelijk in de meeste gevallen de wanden standaard behangklaar opgeleverd.

Dunpleister brengen wij in 2 lagen aan met een totale dikte van ongeveer 2mm. Na het aanbrengen is het al na 24 uur klaar voor het sauzen of latex verf spuiten.

Naast het feit dat dunpleisteren goedkoper is dan traditioneel stucwerk is de verwerking ook vele malen sneller. Daarnaast is het eindresultaat net zo glad en strak!

Hoe moet je dunpleister aanbrengen?

  1. Als eerste moeten alle ondergronden gecontroleerd worden op onzuiverheden. Denk aan grotere gaten en oneffenheden mochten deze oneffenheden meer dan 2 mm zijn. Deze moeten dan worden uitgevuld met een hechtgips zoals bijvoorbeeld rotband.
  2. De volgende stap is alle wanden afsteken om eventuele uitstekende delen niet terug te vinden in de afwerklaag.
  3. Afplakwerk, alle delen zoals trappen en kozijnen worden afgeplakt waar nodig. Dit zodat deze niet bevuild kunnen worden met dunpleister.
  4. Moet je hoekprofielen plaatsen? Hoekprofielen zijn ijzeren profielen die Stukadoor Inhuren plaatst op uitwendige hoeken voordat we kunnen strarten met dunpleisteren. De meeste nieuwbouwwoningen worden eerst afgewerkt met hoekprofielen. Dit is echter niet de standaard. Deze zullen door ons altijd geplaatst worden voordat er gedunpleisterd kan worden.
  5. Wanneer alle voorbereidingen zijn getroffen kunnen onze stukadoors starten met het aanbrengen van de eerste laag dunpleister. Dit wordt verspoten met een speciaal ontwikkelde machine. Daarna kan er gepleisterd worden met zogenaamde spackmessen. De stucadoor kan er eventueel voor kiezen om alle niet zuigende ondergronden als eerste te spuiten en te messen. Dit omdat deze de langste droogtijd heeft. Enkele voorbeelden hiervan zijn betonnen wanden of de zogenaamde groene Gibo blokken.
  6. Zodra de eerste laag voldoende is uitgehard kan de tweede laag dunpleister aangebracht worden. Ook deze laag brengen wij op dezelfde manier aan als de eerste laag. Dit doen wij door erop te spuiten en strak te messen met een spackmes.
  7. De dunpleister heeft nu alleen wat droogtijd nodig. Hier staat over het algemeen is 24 to 48 uur voor.
  8. Wanneer de muren voldoende gedroogd zijn en volledig uitgehard dan kan er door ons worden begonnen met het opschuren van de ondergronden. Dit wordt altijd gedaan met een zogenaamde langnek schuurmachine met stofzuiger. Deze speciale stofzuiger zit gekoppeld aan de stofzuiger die allee overtollige stof direct kan afzuigen.
  9. Na het schuren moet alles opgeruimd worden. Ook alle tape moet worden verwijderd en al het overtollige materiaal wordt in zakken gestopt en afgevoerd.
  10. Ziet onze stukadoor na het opruimen nog wat oneffenheden? Dan kan hij rustig de laatste oneffenheden repareren. Vaak controleren wij dan nog even met een sterke lamp, dit zodat de laatste onzuiverheden goed zichtbaar worden.

Dunpleisters

Glad & Strak eindresultaat

checked  Overschilderbaar en droog na 24 uur

checked Uitsluitend de beste materialen voor het mooiste resultaat

checked  De nieuwste airless spuit technieken

checked  De beste ondergrond voor latex verf spuiten

Ontdek de beste manier voor muren glad maken. Als sucwerk specialist doet Stukadoor Inhuren honderden woningen. Maak gebruik van onze aanbieding per vierkante meter!

Snel, schoon en betaalbaar

Voordat wij kunnen starten met dunpleisteren moeten alle onderdelen die niet gespoten hoeven worden, zoals plafonds en kozijnen, netjes door ons worden afgeplakt.

Ook zullen wij de woning schoon achterlaten, zodat alle volgende werkzaamheden direct gestart kunnen worden.

Wanneer je wanden laat dunpleisteren door stukadoorinhuren.nl en laat latex spuiten, dan leveren wij het project vaak binnen 1 week op. Dit zorgt voor een strakke planning!

Wil je advies over hoe wij je muren glad kunnen maken en wat dunpleister kost, neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij adviseren je graag!

De beste stukadoor voor nieuwbouwprojecten

Dunpleister is wat ons betreft de meest logische keuze bij het werken aan nieuwbouwprojecten. Het is een spuitbare vorm van afwerking die speciaal ontwikkeld is voor gebruik door stukadoors in nieuwbouwprojecten.

De wanden in nieuwbouwprojecten worden meestal behangklaar opgeleverd, daardoor is het niet meer nodig om een dikkere laag stucwerk aan te brengen.

Dit komt omdat de muren al egaal en recht zijn bij het opleveren. Er is dus ook geen sprake is van scheuren of oneffenheden die weggewerkt moeten worden met dikker stucwerk.

Hierdoor is het de juiste methode om de wanden sausklaar te maken. Dit aangezien het werken met dunpleister een snel en schoon resultaat zal geven.

Een goede stukadoor met ervaring met het werken in nieuwbouw en met name het werken met dunpleister, zal je vele voordelen opleveren.

Dunpleister aanbrengen nieuwbouw

Dunpleister nieuwbouw ervaring

Door het op je wanden aan te brengen door middel van spuit apparatuur, kan onze stukadoor zeer snel een strak resultaat bereiken.

Voor ervaren stukadoors is het werken met dunpleister voor wanden ook een zeer schone manier van werken. Dit aangezien de betere stukadoors van te voren de juiste voorbereidingen treffen.

Een voorbeeld hiervan is het afplakken van oppervlakten die niet bespoten dienen te worden

De juiste voorbereidingen treffen zorgt ervoor dat de stukadoor zeer snel werken. Iets wat van groot belang is bij de opleveren van nieuwbouwprojecten.

Omdat de laag dunpleister een zeer snelle droogtijd heeft, is je gepleisterde wand binnen 24 uur volledig droog en klaar voor verdere afwerking zoals schilderen.

Stukadoor Inhuren werkt met hoogwaardige dunpleister producten, waarin de perfecte mix van verbetermiddelen is verwerkt. Zo hoef je geen meerdere lagen aan te brengen.

Dunpleister offerte van Stukadoor Inhuren

Ben je op zoek naar een stukadoor voor uw nieuwbouwprojecten? Eentje die je kan helpen met het aanbrengen van dunpleister op onder andere uw wanden? Twijfel je nog of dunpleister voor uw wanden wel de juiste aanpak is?

Dan is het misschien fijn van te voren contact te hebben met een ervaren stukadoor die je alles rustig kan uitleggen. Dan weet je waarom het aanbrengen van dunpleister de juiste keuze is.

Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor een informatief gesprek, Onze professionele stukadoors weten alles over de mogelijkheden rondom het werken met dunpleister bij nieuwbouw.

Ook wanneer je vragen hebt over de prijs en of de voor- en nadelen van dunpleisers, helpen wij je graag. Vraag vrijblijvend een gratis offerte op maat bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024