Kan je nieuwbouw stucen?

Er zijn een paar belangrijke factoren bij nieuwbouw stucen. Wordt er nog in de buurt geheid? En ben je bereid om af en toe reparaties te laten uitvoeren.

Bij Bouwsector Nederland zijn we gespecialiseerd in nieuwbouwwoning. Voor ons is het antwoord duidelijk: een nieuwbouwwoning kun je niet alleen stucen.

Uit ervaring weten wij dat je altijd wel ergens haarscheurtjes krijgt. Niet iedereen is hier van gediend. Wat wel erg mooi wordt is stucen en renovlies aanbrengen.

Behang is perfect als afwerking om het je muren beschermt en ook nog eens strak eruit ziet. Zo heb je het beste van beide werelden? Wil je inzicht in de kosten. Vraag dan een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Nieuwbouwwoning stucen.

Kun je een nieuwbouwwoning stucen of niet?

Heb je al een nieuwbouwwoning gekocht? Dan is het toch wel belangrijk om even goed na te denken over de afwerking van je muren. Wil je strakke muren? Dan komt je uit bij glad stucwerk.

Maar is het verstandig om te stucen en wat zijn de risico’s van stucwerk? En hoe profiteer je optimaal van de uitstraling van glad stucwerk, zónder de nadelen?

In principe kun je de muren en plafonds van een nieuwbouwwoning stucen. Maar je moet er wel rekening mee houden dat er altijd een risico is op stucwerk scheurjes.

Dit risico zal nooit helemaal verdwijnen, ongeacht hoe goed de stukadoor of de kwaliteit van het stucwerk ook is. Wil je gladde muren zonder scheuren, kies dan renovliesbehang.

Nieuwbouw stucen: waarom renovlies aanbrengen?

Wil je graag gladde muren in je nieuwbouwwoning en heb je geen zin in scheuren in je stucwerk? Ga dan altijd voor het aanbrengen van renovlies behang.

Renovlies geeft namelijk de uitstraling van stucwerk: het is naadloos, strak en bijna niet van glad stucwerk te onderscheiden. Zeker niet als het door een professionele renovlies behanger is aangebracht.

Ook zien wij het als een groot voordeel dat renovlies behang scheuroverbruggend is. Het glasvezelbehang zal niet scheuren, ook niet als de betonnen ondergrond wel enkele scheurtjes vertoont. Je kunt dit type behang kopen bij www.glasvezelbehang.net.

Nieuwbouw stucen of niet? Ontdek wat het beste is voor muren en plafonds bij nieuwbouwwoningen.

Behang wint in populariteit

Renovlies wordt een steeds populairdere keuze voor nieuwbouw. Wij kennen veel stukadoors die beweren dat renovlies nooit zo strak en glad kan worden aangebracht als stucwerk, maar niets is minder waar bij nieuwbouw stucen.

Het zelfde wat je hebt bij stucen is de expertise en ervaring van de vakman belangrijk.

Een betrouwbare, gespecialiseerde en ervaren vakman zorgt gegarandeerd voor een strak eindresultaat wat echt niet te onderscheiden valt van glad stucwerk.

Hoe ontstaan scheuren in stucwerk bij nieuwbouw?

Het grote risico op krimp- en zetscheuren in stucwerk is de afgelopen jaren heen flink afgenomen. Toch blijft de kans op scheurvorming aanwezig.

Krimp- en zetscheuren ontstaan voornamelijk door:

  • Bouwvocht in de nieuwbouwwoning
  • Uitwerken van de woning

Gebruik om scheuren in stucwerk te voorkomen stucgaas.

Het uitwerken van de woning

Je nieuwbouw huis staat nog lang niet helemaal strak op de fundering en zal nog enkele millimeters zakken. Hierdoor krijg je scheuren in de muur.

Het uitwerken van nieuwbouwwoningen duurt vaak enkele jaren. Dit is de reden waarom veel mensen kiezen voor renovlies of glasvezelbehang.

Nieuwbouwwoningen en bouwvocht

Er komt tijdens de bouw altijd water in je woning terecht. Bij de oplevering van de woning is er vaak nog zo’n 65% bouwvocht aanwezig in de wanden, vloeren en plafonds.

Door de woning geleidelijk te verwarmen, kun je een groot deel van het bouwvocht laten verdampen. Als je dit snel doet, dan kunnen wanden krimpen en uitdrogen. Dit kan weer scheuren in het stucwerk veroorzaken.

Je kunt de kans op scheurvorming verkleinen door langzaam op te stoken (1 graad per 2 dagen).  Ondanks dit blijft het risico op krimpscheuren in stucwerk altijd aanwezig.

Nieuwbouw laten stucen

Wij kunnen nieuwbouw stucen en behangen met renovlies. Daarna kunnen onze schilders de complete woning schilderen. Dan heb je echt het totaalplaatje! Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor meer informatie.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024