Spachtelputz

Spachtelputz is een zeer mooie en sterke afwerking die al jaren door ons wordt gebruikt om wanden te verfraaien. Het wordt vooral gebruikt voor renovatie- en nieuwbouwwoningen.

Het is een populaire soort stucwerk geworden omdat de vierkante meter ( m² ) prijs relatief laag is en doordat de sierpleister afwerking erg sterk en stootvast is.

Mocht je op zoek zijn naar een sterke wandafwerking voor een goedkope prijs dan is Stukadoor Inhuren wat je zoekt. Lees ons blog en ontdek de voordelen en prijzen van spachtelputz.

Onze stukadoors kunnen het professioneel aanbrengen, verwijderen of glad maken. In alle situaties bieden wij de strakste afwerking. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

spachtelputz

Wat is spachtelputz?

Als je een sierpleister wilt laten aanbrengen op uw muren en je bent zich nog aan het oriënteren over welke soort van sierpleister dan kan spachtelputz een prima keuze zijn.

Het is een wandafwerking die kunsthars gebonden is en een korrelige structuur geeft. Alle korreltjes zijn kleine harde graniet korreltjes met een dikte van 1 tot 3 mm.

Uiteraard bepaal jezelf hoe fijn of grof de korrel moet zijn bij het laten stucen van je muren. De meest populaire korreldikte is 1,5 mm.

Deze grote van een korrel geeft de mooie structuur en is eventueel in de toekomst makkelijk overschilderbaar. Wat zijn nu precies de voordelen van spachtelputz laten aanbrengen?

  1. Kan aangebracht worden in elk gewenste kleur
  2. Zeer stootvast
  3. Krasvast
  4. Voor binnen- en buiten muren

Spachtelputz prijzen

De kosten van spachtelputz of menig andere sierpleister is in vergelijking met andere stucwerk soorten relatief laag. Het scheelt je al snel 20 procent op het totaalbedrag.

Het is voor ons lastig om een duidelijke vierkante meterprijs ( m² )  te geven, onze prijzen zijn namelijk afhankelijk van het soort ondergrond en de exacte soort stuc die je als afwerking kiest.

Er zijn veel klanten die kiezen voor een sierpleister op hun muren. Dit is op zich een slimme keuze, het zorgt namelijk voor een goedkope afwerking voor je bestaande huis of nieuwbouwwoning.

Maar wat is nu goedkoop?

Lees hier de gemiddelde prijzen voor het laten aanbrengen van spachtelputz door een erkende stucadoor van stukadoorinhuren.nl.

  • Wanden: €11,- tot €17,- per m2
  • Plafonds: €14,- tot €21,- per m2

De prijs van spachtelputz is afhankelijk van de keuze van de kleur en de korrel dikte. Ook de ondergrond bepaald de uiteindelijke prijs.

Zoals je hierboven hebt gelezen liggen de gemiddelde prijzen voor het aanbrengen van spachtelputz op een plafond iets hoger dan de prijzen van spachtelputz op je muren.

Hoe dit komt dan? Een plafond stucen is een veel zwaarder dan het laten stucen van muren.

Wanneer je een gehele woning wilt laten stucen met spachtelputz of een andere soort sierpleister dan kun je de gehele stucklus uitbesteden aan een professionele stucadoor voor een vaste prijs.

Hoe meer vierkante meters je hebt hoe goedkoper de uiteindelijke prijs zal worden. Wil je veel geld besparen op de kosten van het stucwerk? Vraag dan vrijblijvende een offerte aan.

Door het aanvragen van een offerte kunt u snel alle stukadoor prijzen vergelijken zodat je nooit teveel betaalt voor het laten aanbrengen.

Spachtelputz verven

Spachtelputz in een kleur aanbrengen

Spagtelpoets kan in elke gewenste kleur door ons worden aangebracht en hoeft niet meer geschilderd te worden. Dit scheelt ons een hoop werk en is daarom goedkoper dan stucen en schilderen.

Een extra voordeel is dat de kleur in de spachtelputz kleurvast is. Wanneer er eventueel een deel beschadigd raakt dan kan de kleur hetzelfde blijven.

Ook de verf kan niet afbladderen omdat het materiaal helemaal gekleurd is. We hebben het dan niet alleen over de toplaag. De keuze aan kleuren is praktisch onbeperkt.

Elke CNS of RAL kleur kan gekozen worden bij het verven van spachtelputz. Dit zal ervoor zorgen dat er altijd een kleur is die je zal aanspreken.

Mocht je niet zuinig omgaan met je wanden dan is deze sierpleister echt iets voor u! Het is bestand tegen kinderen, dieren en blijft jarenlang mooi!

Spachtelputz soorten

Spachtelputz is eigenlijk een sierpleister soort. Als je blij bent met de voordelen dan zijn er nog meer soorten die dezelfde eigenschappen hebben:

  • Granol
  • Mini graniet
  • Rustiekputz
  • Spackspuitwerk

Al deze soorten hebben verschillende motieven en zorgen ervoor dat je een prachtige muurafwerking krijgt. Het vraagt bijna geen onderhoud en ziet er prachtig uit!

Spachtelputz opvullen voor gladde muren

Door de structuur op te vullen kun je spachtelputz glad maken. Het geheel zal hierdoor weer helemaal glad worden waardoor je het kunt schilderen of kunt behangen.

Wanneer je de spachtelputz wilt vullen dan kun je gebruikmaken van gipspleister om de muur mee te stucen of de muur opvullen met muurvuller.

Spachtelputz laten aanbrengen

Het aanbrengen spachtelputz doen onze specialisten altijd met een pomp. Dit is volgens ons de meest effectieve methode om deze klus uit te voeren.

Zo kunnen onze spachtelputzers binnen een paar dagen een complete woning opleveren. Na het aanbrengen van spagtelpoets zal de muur enkele dagen moeten drogen.

De gemiddelde droogtijd van spachtelputz bedraagt ongeveer 2 dagen. Na deze tijd zal de afwerking klaar zijn en kan het huis bewoond worden.

Wil je de laagste prijs betalen voor het strakste werk? Vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024