Muur spuiten

Een muur spuiten ga je toch niet zelf doen? Tegenwoordig wil iedereen zijn muren laten spuiten in plaats van rollen. Maar waarom wil niemand meer met een verfroller aan de slag?

Het spuiten van muren en plafonds gaat namelijk twee keer zo snel als verven en daarbij vermijd je ook nog eens banen en strepen. Wie wil dat nou niet?

Naast al deze voordelen van muren spuiten is het ook betaalbaarder per vierkante meter dan bijvoorbeeld traditioneel handwerk.

Wil je ook meer weten over het spuiten van je muren en de kosten die daarbij horen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Muur spuiten

Waarom muren spuiten in plaats van verven?

Voor traditioneel sauswerk heb je een roller of kwast nodig en dit vergt erg veel tijd. Je moet namelijk de verf in banen aanbrengen, zonder dat je druppels veroorzaakt.

Daarnaast kan er tijdens het drogen strepen ontstaan wanneer de verf te dik of te dun is aangebracht. Onze schilder zorgt natuurlijk wel ervoor dat dit voorkomen wordt.

Ben je iemand die graag een perfect resultaat wil zonder druipers, banen of strepen? Dan zijn onze schilders voor jou de beste keuze. Neem contact met ons op voor meer info.

Een egale afwerking

Het grootste voordeel van muren spuiten is toch wel dat de afwerking zeer egaal is. Je hebt eigenlijk nooit last van strepen die op je muur achterblijven.

Een ander voordeel is dat het veel minder tijd kost om tot een mooi resultaat te komen. Je bent gemiddeld twee keer zo snel klaar! Dit komt grotendeels omdat je enkel de verf op de muur hoeft te spuiten.

Je bent sneller klaar

Het spuiten van muren is op zich zelf te doen, mits je natuurlijk de juiste materialen en onderdelen hebt. Mocht je het geld hebben dan kun je beter een schilder inhuren.

Hij kan het werk voor je uit handen nemen en de muren spuiten. Vergis je niet dat het huren van een airless latex spuit ook niet goedkoop is!

Het laten spuiten van muren kost gemiddeld een stuk minder dan het verven van je muren, dit komt omdat het werk een stuk minder arbeidsintensief is.

Muren laten spuiten.

Muren spuiten bij een groot oppervlak

Wanneer je een groot oppervlak wil voorzien van een nieuwe laag verft dan is het spuiten van de muren is een goede optie. Vrijwel alle soorten muren kunnen door ons gespoten worden.

Het is wel belangrijk dat de muur egaal is en is voorzien van een laag grondverf. De ondergrond voor spuitwerk is belangrijk om een goede hechting met de verf te krijgen. Dit is zowel belangrijk bij muren als plafonds spuiten.

Wij kunnen voor je de muren in een bestaande woning spuiten als de muren in een nieuwbouwwoning spuiten. Wij rekenen voor beide dezelfde vierkante meter prijs.

Gebruik de juiste verfspuit

Je kunt de verf het beste aanbrengen met een airless of latex verfspuit. De verf wordt dan met een hoge drug gelijkmatig door de spuit verneveld.

Verf spuiten zorgt direct voor een dekkend resultaat, dit komt omdat de verf gelijkmatig kan worden aangebracht. Meestal is een of twee lagen voldoende voor een goede dekking.

Het enige wat wel eens meerdere behandelingen nodig heeft is spuiten over kleur. Er zijn een aantal kleuren die moeilijk zijn te dekken met wit. Denk aan rood, oranje en geel.

Wat kost een muur spuiten?

De kosten voor het laten spuiten van muren en plafonds ligt gemiddeld tussen de € 5,- en de € 10,-, per vierkante meter.

Het is een beetje afhankelijk van het aantal vierkante meters, noodzakelijke voorbehandelingen en de afdek- afplakwerkzaamheden.

Hoe meer voorbereidingen wij moeten treffen hoe hoger de prijs per m2 zal zijn. Het liefst hebben wij dat een woning helemaal leeg is of goed afgeplakt. Uiteraard kunnen wij dit ook voor je doen maar hier zitten dan extra kosten aan vast.

Ga ik zelf mijn muur spuiten of huur in een spuiter in van Stukadoor Inhuren? Vergelijk de kosten per vierkante meter.

Muren laten spuiten

Het laten spuiten van muren hoeft niet veel te kosten. Zeker niet omdat Bouwsector Nederland nu een aanbieding heeft die je 10% scheelt op het totaalbedrag.

Wil je een muur spuiten of een complete woning? Laat ons dan een offerte aan je mailen. Wij garanderen de scherpste prijs en het beste eindresultaat. Meldt je nu aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024