Pleisterwerk

Wil je graag strakke gladde wanden en plafonds hebben in je slaapkamer, woonkamer of badkamer? Dan is glad pleisterwerk (glad stucwerk) de meest betaalbare afwerking voor zowel wand als plafond.

Pleisterwerk is de beste manier van stukadoors om een muur of plafond glad te maken (schilder klaar). Het materiaal dat gebruikt wordt is pleistergips.

Pleisterwerk is stukadoorswerk zonder structuur. Wil je een bestaande of nieuwbouwwoning pleisteren? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Stukadoor Inhuren.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Pleisterwerk

Wat is pleisterwerk?

Pleisterwerk brengen wij zowel binnenshuis als buitenshuis aan. Wel controleren wij eerst of de ondergronden hiervoor geschikt zijn. Het bepleisteren van muren en plafonds doet ons team veel in nieuwbouwwoningen.

De gemiddelde prijs van glad stucwerk is lager dan bij het laten aanbrengen van een sierpleister of andere soorten afwerking.

Gladde muren en plafonds geven je woning een strakke uitstraling en creëren visueel meer ruimte. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom een gladde afwerking van pleisterwerk zo populair is.

Lees op stukadoorinhuren.nl alle informatie over de vierkante meter (m² ) prijzen en het aanbrengen van glad pleisterwerk op uw muren en plafonds.

Ook kunt je een vrijblijvende stucwerk offerte aanvragen om inzicht te krijgen in de kosten voor de klus.

Waarom glad pleisterwerk?

Als je je muren sausklaar of behangklaar wilt laten maken zal onze stukadoor een gipslaag moeten aanbrengen. De gipsmortel die wij aanbrengen wordt volledig glad gemaakt en gepleisterd.

Pleisteren is eigenlijk niets anders dan het glad en vlak maken van muren en plafonds. Ook zal Stukadoor Inhuren veel aandacht besteden aan de in-en uitwendige hoeken.

Wij zullen de hoeken voorzien van hoekbeschermers en de inwendige hoeken maken wij strak met een hoekschopje.

Ook alle vochtige ruimtes in je woning zoals de badkamer kan er met pleistergips afgewerkt worden. Je zult de pleisterlaag wel moeten beschermen.

Dit kan met een speciale 2 componenten epoxy laag. Dit doen wij om de watervastheid te behouden. Wil je advies? Contact ons dan vandaag nog.

Glad pleisterwerk woonkamer

Wat is het verschil tussen pleisterwerk en raapwerk?

Het verschil tussen raapwerk en pleisterwerk is makkelijk uit te leggen. Raapwerk heeft een dikkere laag stucwerk (aangebrachte gips) dan het laten dun pleisteren van je muren.

Ook heeft pleisterwerk meestal een laagdikte tussen de 2 en 4 mm dikte. Dit in tegen stelling tot raapwerk wat al vrij snel laag diktes bereikt van 1 tot aan 4 cm.

Pleisteren is een zeer strakke wand of plafondafwerking wat kan bestaan uit een enkel of een dubbele laag.

Het kan op vrijwel alle muren worden toegepast en wordt gebruikt om zowel nieuwe muren af te werken als ook om oude muren van een nieuwe look te voorzien.

Als allround, officieel door Bouwsector Nederland erkend stucadoorsbedrijf zijn wij erg bedreven en ervaren met alle vormen van muurbedekking en –decoratie.

Glad stucwerk

Muren of plafonds laten pleisteren is een andere naam voor het glad stucen van de wanden of plafonds in je oude of nieuwbouwwoning.

Bij het bepleisteren van muren en plafonds word er als laatste laagje altijd een heel dun eind papje over de muur of plafond aangebracht.

Je kunt combinatie met water en een pleisterspaan ervoor zorgen dat je spiegel gladde wanden of plafonds krijgen zodat deze hierna geschilderd of gespoten kunnen worden met latex verf.

Het laten spuiten van latexverf is een van de strakste en gladste afwerkingen die je kunt krijgen. Je vindt bijna geen structuur en het spuiten van latexverf gaat ook nog een vrij snel.

Daarbij kan het niet op tegen de prijs van latexverf laten spuiten. De prijs begint bij Stukadoor Inhuren namelijk al vanaf 7,- euro per vierkante meter. Dit is dan voor de kleur wit.

Pleisterwerk kosten

Mocht je strakke gladde wanden en plafonds willen voor in uw woonkamer of andere ruimtes in uw huis? Dan is pleisteren echt de afwerking die je zoekt!

De prijzen van stukadoorswerk worden door Stukadoor Inhuren per m² berekend. Je betaald dus nooit teveel! We kunnen strak pleisterwerk al aanbrengen vanaf € 10,- per m². Dit is een geweldige aanbiedingsprijs voor als je muren glad wilt laten stucen.

Wil je dun pleisteren van de muren of plafonds van ongeveer 1 tot 2 mm dikte? Dan betaal je maar een bedrag van 8,- euro per m²!

Met raapwerk kan de muur gepleisterd worden tot wel 5 cm dik. Bij pleisterwerk hoef je alleen de laatste paar mm van het aangebrachte materiaal glad poetsen.

Latex spuiten over pleisterwerk

Gladde afwerking voor je muur en plafond

Gepleisterde wanden en plafonds kunnen door ons afgewerkt worden met latexverf. Dit kan dan gerold of gespoten. Maar je kunt ook de wanden die net gepleisterd zijn behangen met renovliesbehang of voorzien van een sierpleister.

Veel stukadoors zullen je na het stuken ook het schilderwerk aanbieden. Onze stucrs hebben allemaal een airless spuitmachine die de latexverf vernevelt op de wanden en plafonds.

Hierdoor krijg je een schitterend strak eind resultaat krijgen zonder banen of strepen. Wil je dat ook? Laat het ons weten..

Het voordeel van stucwerk

Het grootste voordeel van pleisterwerk boven alle andere soorten stucwerk met een structuur is voornamelijk dat het gemakkelijk bij te werken is.

Zeker als er een scheur ontstaat in je wand met een structuur erop is het bijna onmogelijk om dit netjes te repareren, de originele structuur is niet meer na te reconstrueren.

Omdat ons pleisterwerk geheel glad is, kunnen wij schades relatief eenvoudig gerepareerd worden. Stukadoor Inhuren zal dan de kapotte stuclaag vervangen voor mooi glad pleisterwerk.

Pleisterwerk schuren

Wanneer je pleisterwerk aanbrengt op de wanden kun je er voor kiezen om de wanden te schuren. Met het schuren van het stucwerk kies je voor een nog strakkere afwerking dan dat pleisterwerk al is.

Wanneer gepleisterde wanden goed geschuurd worden dan zal deze nog gladder worden.

Een offerte is zo aangevraagd..

Ben je benieuwd naar de prijzen van het glad laten stucen van uw nieuwbouwwoning of bestaande huis? Stukadoor Inhuren maakt graag een offerte voor je geheel vrijblijvend.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024