Latex spuiten

Wil je wanden en plafonds laten voorzien van een nieuwe verflaag? Ga dan voor latex spuiten in plaats van rollen.

Het spuiten van latex is namelijk de manier om voordelig, snel en streeploos verf aan te brengen op uw muren of plafonds. Onze latexspuiters doen je woning in 1 dag!

Lees op deze pagina alles over latex spuiten en de prijzen per m². Stukadoor Inhuren geeft informatie over hoe latex spuiten in zijn werk gaat en wat de voor- en nadelen zijn van latex aanbrengen met een verfspuit (airless spuit).

Na meer dan 20 jaar ervaring met het airless spuiten van een woning, kunnen wij met zekerheid de hoogste kwaliteit garanderen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Latex spuiten.

Wat kost latex spuiten per m2?

Over het algemeen liggen de gemiddelde m² prijzen van latex spuiten een stuk lager dan die van het ouderwetse rollen met de stok en vachtroller.

Het verf spuiten van latex muurverf is sneller en geeft een veel strakker eindresultaat. Het wordt egaler en laat het geen strepen of banen achter.

De totale kosten voor het spuiten van latex is afhankelijk van de kleur die je kiest. Hoe meer kleuren je wilt hoe duurder de m2 prijs zal worden.

Wanneer je meerdere kleuren kiest dan zijn wij genoodzaakt om de desbetreffende ruimte opnieuw af te plakken. Dit komt omdat er met latex spuiten veel nevel vrijkomt. Daardoor loop je het risico dat de nevel op reeds gespoten oppervlakten neerdaalt.

Wanneer we uitgaan van een standaard kleur zoals wit, dan zullen de gemiddelde prijzen voor een muur spuiten rond de €5,- tot €6,- per m2 liggen, dit is dan inclusief de latexverf en het afplakken.

Het plafond spuiten is duurder en begint vanaf €7 per vierkante meter.

Wat kan er met latexverf gespoten worden?

Latexverf kun je op veel ondergronden spuiten. Denk bijvoorbeeld aan stucwerkgipsplaten, spachtelputz, stenen of behang. Voor een mooi resultaat kun je het beste latex spuiten over strak stucwerk.

Als je latex spuit over een andere ondergrond die minder strak is dan een net gestucte wand, dan zal de structuur die eronder zit, zichtbaar blijven.

Met speciale spuitapparatuur kun je binnen een zeer korte tijd een woning voorzien van een nieuwe verflaag. Dus mocht je zelf aan de slag willen gaan dan is het belangrijk om met goed materiaal te werken.

Latexspuiter van Stukadoor Inhuren.

Wat kost het spuiten van wanden en plafonds?

Wil je weten wat het spuiten van je muren kan kosten? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang per mail de kosten voor het spuiten van je muren en plafonds.

Stukadoor Inhuren heeft veel ervaring in latex spuiten. Wij garanderen een strak resultaat tegen lage prijzen per vierkante meter. Ga voor betaalbare kwaliteit!

Voor- en nadelen latexverf laten spuiten

Het grootste voordeel van latex spuiten is dat je ervan verzekerd bent dat het snel gebeurt. Met dat betreft kunnen wij complete woningen opleveren in één dag.

Daarbij wordt het oppervlak gelijkmatig bespoten, zo krijg je een dekking die overal gelijk is. Zo ontstaan er nooit kleurverschillen. Ook zul je geen banen zien, iets dat je met rollen van wanden niet altijd lukt.

Toch heeft latex verfspuiten ook enkele nadelen. Wij zetten de voordelen en nadelen graag voor je op een rij:

Nadelen

  • Het afplakwerk (veel)
  • Spuitnevel
  • Schoonmaakwerk

Voordelen

  • Het is vrij goedkoop
  • Je ziet bijna geen structuur
  • Geen banen of strepen
  • Snel klaar

Gebruik een airless machine

Verfspuitmachines zijn te huur en te koop met lucht en zonder lucht. Bij Stukadoor Inhuren hebben wij bewust gekozen voor een ‘Airless’ verfspuit systeem.

Een voordeel van airless latex spuiten is dat latex verf veel fijner op de wand gespoten wordt. Hierdoor ontstaat een egaler resultaat dan een verfspuit met compressor.

Het kan lijken alsof er met een kleine korrel gespoten is, zoals bij spackspuiten.

Glad stucwerk spuiten

Het spuiten van latex is vrij makkelijk uit te voeren wanneer je dit over glad pleisterwerk (glad stucwerk) aanbrengt. Wanneer de muren of plafonds structuur hebben, dan wordt dit een ander verhaal.

Structuur op plafonds en wanden neemt veel meer latexverf in gebruik dan bijvoorbeeld een gladde wand. Dit komt omdat er kleine gaatjes in de structuur zitten. Dit betekend dat je ongeveer 15% meer verf nodig hebt.

Daarnaast is het egaal aanbrengen van spuitwerk op dit soort wanden en plafonds een stuk lastiger, maar uiteraard wel mogelijk.

Latex verf spuiten.

Latex spuiten prijzen

De prijzen voor latex spuiten zijn gemiddeld €6,- per m2 tot aan €14,- per m2. De prijs van latex spuiten kaan variëren omdat je verschillende soorten kwaliteit van de verf kunt kiezen.

In veel gevallen kiest men voor de goedkoopste latex, dit kan ook gewoon prima want de goedkoopste latex die wij verkopen is werkelijk van een extreem goede kwaliteit.

Het tarief van een schrob vaste latex is wel iets hoger dan die van een normale latex. Daarnaast zijn er een aantal hoogglans latexverf soorten die ook weer duurder zijn dan een standaard latex.

Je kunt verschillende latex verven ook nog laten afwerken met een coating. Zo kan je bijvoorbeeld een waterdichte coating over de keukenwand heen spuiten.

Hierdoor kun je ze makkelijk afnemen en maakt het niet uit als er vuil op de gestucte gespoten wand komt.

Goedkope offerte voor latexspuiten

Wanneer je graag inzicht wil in de kosten voor het laten spuiten met latex, dan kun je het beste een offerte bij ons aanvragen.

Zet wel in de offerte aanvraag zoveel mogelijk informatie zodat we maatwerk kunnen leveren.

Wij proberen altijd binnen 24 uur de offerte aan je te mailen. Mochten wij nog vragen hebben dan zullen we je eerst contacten.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024