Sausklaar stucen

Wat is sausklaar stucen? We bedoelen hiermee het afwerkingsproces om wanden en plafonds klaar te maken om geschilderd te worden. Ontdek het verschil met behangklaar stucen.

Bij sausklaar stucwerk wordt er en dunne laag stuc aangebracht op de ondergrond. Dit doen wij meestal met gipspleister. Hiermee egaliseren wij eventuele oneffenheden of scheuren.

Stukadoor Inhuren neem je mee in het proces en legt uit hoe je het zelf kunt doen. Denk aan de materialen en de beste werkwijze. Wil je sausklaar laten stucen? Vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Sausklaar stucen

Nieuwbouw sausklaar laten stucen

De prijs voor sausklaar stucen in een renovatiewoning liggen hoger dan die van een nieuwbouwwoning.

De m2 prijzen voor nieuwbouw liggen gemiddeld op 10 euro per m2. Dit terwijl de gemiddelde prijzen bij een renovatiewoning op 22 euro per m2 liggen. Hoe komt dit?

De verhoogde prijs voor een renovatie woning stucen komt door de laagdikte van het stucwerk. Er is veel meer materiaal nodig om de wanden strak te krijgen.

Renovatiewoningen zijn dus duurder omdat ze veel dikker gestukadoord worden dan een nieuwbouwwoning.

Bij nieuwbouw gebruikt Stukadoor Inhuren in de meeste gevallen het dunpleister systeem toe. Dit is maar 2 tot 3 mm dik is. Een spuitpleister kan wel alleen maar worden aangebracht op vlakke muren en plafonds.

In een renovatiewoning komen wij vaak minder vlakke ondergronden tegen. Dit maakt het sausklaar stucen een stuk duurder.

Of het nou gaat om nieuwbouw stucen of renovatie, Stukadoor Inhuren garandeert altijd de goedkoopste prijs en de beste afwerking!

Sausklaar stucen: hoe werkt dat?

Met ons stappenplan zullen we je uitleggen hoe wij een muur of plafond sausklaar afwerken:

 1. Hechting van ondergrond naar nieuw stucwerk creëren

  Het is belangrijk om als eerste de juiste hechtprimer aan te brengen op je wanden en plafonds. Wanneer onze stukadoor je woning heeft afgeplakt dan kan het voorstrijken beginnen. Als je geen stucwerk voorstrijk gebruikt dan zal de nieuwe stuclaag of pleisterlaag loslaten. Stukadoor Inhuren kan dan geen garantie geven op het nieuwe sausklare stucwerk.

 2. Het plaatsen van wapeningsgaas

  Door wapeningsgaas te plaatsen kunnen wij scheurvorming voorkomen. Je wilt geen oppervlaktes sausklaar stucen en scheurtjes of barsten krijgen. Zodra het gaas is geplaatst, dan kan onze stucadoor beginnen met de muren sausklaar te stucen.

 3. De muren sausklaar stukadoren

  Zodra de droogtijd van het voorstrijkmiddel is verstreken dan kan onze stukadoor beginnen met het uitvlakken of dunpleisteren. Bij een renovatiewoning is het egaliseren van muren erg belangrijk. In een nieuwbouwwoning is dit echter niet nodig. Hier is een dunne filmlaag sausklaar afwerken voldoende.

 4. Glad afwerken stucwerk

  Nadat wij alle wanden en plafonds vlak hebben getrokken met een rij (terwijl het droogproces bezig is)  kunnen de oppervlaktes glad en sausklaar gepleisterd worden. Het sausklaar maken van oppervlaktes doen wij altijd met water en een roestvrijstalen spaan. Dit proces herhalen wij dan meerdere malen zodat de oppervlaktes spiegelglad opgeleverd worden.

 5. Prijsverschil nieuwbouw en renovatiewoningen

  Als geen ander begrijpen wij dat het sausklaar stucen van renovatiewoningen een stuk duurder is dan het sausklaar stucen van nieuwbouwwoningen. De hogere m2 prijs van het stucen van renovatiewoningen komt vanwege de materiaalkosten en de extra stucwerkzaamheden. Een renovatiewoning kunnen wij helaas niet dun stucen. Iets wat bij nieuwbouw wel kan.

Sausklaar stucen nieuwbouw

Hoe ziet sausklaar stucen eruit?

Stucwerk sausklaar opleveren zegt niets anders dan het schilderklaar maken van je muur. De eerste stap hiervoor is de muur egaliseren.

Onze stukadoor zal alle wanden of plafonds zo afwerken dat je zelf de keuze kunt maken of je deze wil laten spuiten of rollen.

Straks zullen je muren en plafonds geen oneffenheden meer bevatten en kan onze schilder of spuiter (na het drogen) direct beginnen.

Wat is het verschil tussen behangklaar en sausklaar?

Sausklaar betekent dat je muur na het sausklaar stuccen klaar is om gesaust te worden. De wand is dan egaal / superglad en vrij van oneffenheden.

Behangklaar betekent dat je muur na het behangklaar stuccen klaar is om behangen te worden. Dit betreft een afwerking die wat minder vlak is dan een sausklare muur.

Vraag een offerte aan voor de exacte prijs

Wat kost een heel huis sausklaar stucen? Dit is afhankelijk of je een renovatie- of nieuwbouwbouwwoning hebt. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan om inzicht te krijgen in de kosten per m2.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024