Muur stucen: gemiddelde kosten per vierkante meter

Je muur stucen. Net als plafonds, willen woningeigenaren steeds vaker mooie, strakke muren. Zo werken wij eerst alle groeven of putjes weg die je ziet door de plafondplaten.

Je kunt alle oneffenheden wegwerken door het laten stucen van je muur. Check bij Stukadoor Inhuren de gemiddelde prijs en de factoren die de totaalprijs beïnvloeden.

Ontdek ook onze aanbiedingsprijs! Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Muur stucen

Zelf doen of muur laten stucen?

Het stucen van je muren is echt een specialistische klus. Wanneer je dit zelf gaat doen, moet je uiteraard precies weten hoe je ervoor zorgt dat het stucwerk op de muur overal even dik is.

En dit is nog niet alles, je moet ook nog de correcte techniek hebben om te voorkomen dat je een slordig resultaat krijgt. Tot slot kan een muur stucen leiden tot nek- en rugklachten.

Je staat in een onnatuurlijke houding te werken en echt tijd om te rusten heb je niet. Dit omdat het stucwerk snel droogt. Zie je het toch niet helemaal zitten om de muur zelf te stucen?

Op Stukdoor Inhuren kom je simpel en snel in contact met stukadoors die deze klus graag voor je uitvoeren. Wij hebben een landelijke dekking met stukadoors en helpen je graag. Ook als het gaat om het plafond stucen.

Wat kost muur stucen per m2?

  • Spackspuitwerk €5 tot €10
  • Beton Cire €75 tot €150
  • Leemstuc €13 tot €35
  • Sierpleister €15 tot €23
  • Tadelakt €130 tot €180

Voor het stucen van een muur geven wij altijd een hoge korting. Dit scheelt je 10 procent op het totaalbedrag. Voor meer info over het egaliseren van muren kun je een offerte aanvragen.

Stucen muur: wat is de prijs?

Wil je misschien een bestaand, gipsplaten, houten of woonkamer muur stucen? Daarna ben je zeker benieuwd wat het kost om hiervoor een professioneel stukadoorsbedrijf in te huren?

Dan ben je natuurlijk bij Sukadoor Inhuren aan het juiste adres; we vertellen je graag de prijzen per vierkante meter. Bij onze aanbieding beginnen deze al vanaf €13 per m2.

Onze stukadoors leveren ten alle tijden een duurzaam resultaat met een perfecte afwerking. De exacte prijs die onze stukadoor in rekening zal brengen voor de muren stucen af hangen van een aantal factoren.

Er wordt bij een muur stucen gekeken naar het aantal vierkante meters, het soort stucwerk en de oppervlakte en de staat waarin het plafond verkeerd een rol in de uiteindelijke prijs van het stukadoorsbedrijf.

Muren stucen

Muur stucen vierkante meter prijs

Het spreekt misschien wel voor zich, maar alle stukadoorsbedrijven van Stukadoor Inhuren werken met vaste tarieven.

De totale prijs die je gaat betalen voor het stucen van je muren is daarom afhankelijk van de prijs die stukadoorinhuren.nl vraagt en het aantal vierkante meters.

Hoe groter je kamers zijn, hoe meer aantal vierkante meters muur de stukadoor zal moeten stucen. De totaalprijs voor het stucen van de muur zal stijgen, maar bij een grote muur kan de prijs per vierkante meter altijd iets dalen.

Dus heb je kamers met veel moeilijke hoeken en nisjes? Dan zal uiteraard de prijs per vierkante meter iets stijgen. Onze stukadoors hebben dan meer tijd nodig dan bij bijvoorbeeld rechte lange muren.

Tip! Heb je meerdere offertes ontvangen maar vind je het toch lastig om te bepalen hoe de vierkante meter prijs tot stand komt? Je kan dit altijd navragen bij onze stukadoor.

Zo kun je altijd de prijs voor je muur stucen goed met elkaar vergelijken. Wij garanderen je altijd de goedkoopste prijs per m2! Ook bieden wij de beste service en allerhoogste afwerking met renovlies behang.

Stucwerk muur – wat is de huidige staat van de wanden?

De prijs die je zal betalen voor je muur stucen, is afhankelijk van de mate waarin onze stucer direct aan de slag kan gaan.

Onze beste prijs voor de klus is doorgaans vele malen lager wanneer de stukadoor direct kan beginnen aan de klus. Dit zal betekenen dat de muur stucklaar is en dat de ruimte helemaal leeg is.

Moeten onze stucers eerst de muur nog voorbehandelen en staan alle meubels nog in de kamer? Dan rekenen wij een verhoogd tarief.

Wil je jouw muur stucen? Laat dan Stukadoor Inhuren de wand eerst bekijken. Een opname van onze stukadoor is kosteloos en zonder verplichtingen. Een andere dienst die wij ook aanbieden is een gestucte muur verven.

Laat je muren stucen door Stukadoor Inhuren.

Soort stucwerk muur

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar je muur stucen kan op een aantal manieren. Het soort stuc dat je gaat gebruiken, heeft direct effect op de totaalprijs die je betaalt voor het laten stucen van je muren.

  • Stucwerk muur – spackspuiten: Dit is toch wel de goedkoopste optie voor een muur stucen. Onze stukadoor brengt dan een pleisterlaag aan in twee lagen. Eerst worden dan de gaatjes en oneffenheden behandeld, met de tweede laag zal de stukadoor het plafond netjes afwerken. Bij spackspuiten krijg je altijd een korrelstructuur op je plafond. Wanneer je een muur glad wilt laten stucen, is spackspuiten geen goed idee. De grote voordelen van spackspuiten zijn de lage kosten en natuurlijk het feit dat je de muur laat stucen in een kleur die jij zelf wilt. Zo hoef je de muur na het stucen niet meer te verven.
  • Stucwerk muur – sierpleister: Een muur stucen met sierpleister is een optie die je in veel Nederlandse woningen terugziet. De populairste keuze is spachtelputz. Wil je de muur stucen met spachtelputz? Dan kun je de dikte van de korrel en de kleur zelf bepalen. Steeds vaker kiest men voor een korrel van 1.2 of 1.5 millimeter, maar als je een dikke korrel toch mooi vindt, kun je ook altijd nog kiezen voor 4 millimeter dikte. Wil je een grovere structuur bij het stucen van je muur? Dan is rustiekputz of granol goede alternatieven. Lees ons nieuwste blog voor meer informatie over het aanbrengen van sierpleister.
  • Stucwerk muur – schuurwerk: Je woning een traditionele uitstraling geven? Dan kun je de muren laten stucen met schuurwerk. Ons stucadoorsbedrijf brengt in dit geval het stucwerk met draaiende bewegingen aan. Dit zal zorgen voor een uniek patroon, dat wisselt naarmate de lichtinval gedurende de dag wijzigt. Na het stucen van je muur met schuurwerk is het schilderen niet meer nodig. Houd er wel rekening mee dat het schuurwerk niet stootvast is. Heb je een laag plafond in combinatie met hoge kasten waar je regelmatig spullen op legt? Dan moet je kiezen voor een ander stucwerk op de muur. Laat wel altijd je muren schuren.
  • Stucwerk muur – sausklaar stucen: Bij een muur volledig glad stucen, kies je voor de afwerking sausklaar stucen. Na het aanbrengen van het stucwerk, moet je het plafond nog witten. Stukadoor Inhuren werkt altijd de beschadigingen, oneffenheden en scheuren in het stucwerk op alle muren altijd netjes weg. De kosten voor het sausklaar stucen van een muur zijn vergelijkbaar met de kosten voor het schuurwerk of de sierpleister aanbrengen.

Wil je geen scheuren in je muur? Dan kun je het beste vooraf stuc gaas laten aanbrengen

Stucwerk op je muren uitbesteden aan Stukadoor Inhuren

Als je een muur wil laten stucen, is het altijd verstandig om vooraf zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben één van onze bevriende professionals gevraagd een advies te geven.

Luis hendriques, directeur van Behangservice Nederland heeft al ruim 22 jaar ervaring als behanger en stucer. “Onze stukadoors gebruiken voor sausklaar stucen ook altijd Knauf Finish pasta.

Als je hiervoor kiest, dan heb je eigenlijk verder geen omkijken meer naar de muren. Wij leveren muren altijd strak en wit op. Wanneer je de muur wit wilt houden, is sauzen niet meer nodig.” Ook wanneer het gaat om buitenmuur stuc!

Nu je een helder beeld hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw wensen en budget.

Wil je graag een muur stucen en de opdracht uitbesteden aan Stukdoor Inhuren? Vraag dan gratis of verplichtingen een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024