Plafond stucen: kosten per vierkante meter

Het plafond stucen. Net als muren, willen woningeigenaren steeds vaker mooie, strakke plafonds. Zo werk je bijvoorbeeld alle groeven weg die je ziet door de plafondplaten of scheuren die na verloop van tijd kunnen ontstaan.

Je kunt deze oneffenheden wegwerken door het laten stucen van je plafond. Ontdek bij Stukadoor Inhuren de gemiddelde prijs en de factoren die de prijs beïnvloeden.

Ontdek ook de aanbieding die wij momenteel hebben. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Plafond stucen

Zelf doen of plafond laten stucen?

Het stucen van je plafond is echt een specialistische klus. Als je dit zelf doet, moet je natuurlijk precies weten hoe je ervoor zorgt dat het stucwerk op het plafond overal even dik is.

En dat is niet alles, je moet ook nog de juiste techniek hebben om te voorkomen dat je een slordig resultaat krijgt. Tot slot kan een plafond stucen leiden tot nek- en rugklachten.

Je staat toch in een onnatuurlijke houding te werken en tijd om te rusten heb je niet echt omdat het stucwerk snel droogt. Zie je het toch niet echt zitten om het plafond zelf te stucen?

Op Stukdoor Inhuren kom je eenvoudig en snel in contact met stukadoors die deze klus graag voor je uitvoeren. Wij hebben een landelijke dekking en helpen je graag. Ook als het gaat om muren stucen.

Wat kost plafond stucen per m2?

  • Spackspuitwerk €5 tot €11
  • Leemstuc €15 tot €40
  • Sierpleister €16 tot €24
  • Tadelakt €135 tot €190
  • Beton Cire €100 tot €175

Voor het stucen van een plafond geven wij een hoge korting. Dit scheelt je al snel 10 procent op het totaalbedrag. Voor meer informatie over pleisteren kun je een offerte aanvragen.

Plafond stucen kosten: wat is de prijs?

Wil je een bestaand, gipsplaten, houten of badkamer plafond stucen? Dan ben je zeker benieuwd wat het kost om hiervoor een professionele stukadoor in te huren?

Dan ben je bij Sukadoor Inhuren aan het juiste adres; we vertellen je natuurlijk graag de prijzen per vierkante meter.

Onze stukadoors leveren een duurzaam resultaat met een perfecte afwerking. Al onze stukadoorsbedrijven staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en beschikken allemaal over de juiste branche gerelateerde certificaten.

De prijs die onze stukadoor in rekening zal brengen voor het plafond stucen af hangen van een aantal factoren.

Er wordt gekeken naar het aantal vierkante meters, het soort stucwerk en de oppervlakte en de staat waarin het plafond verkeerd een rol in de uiteindelijke prijs van de stukadoor.

Plafond laten stucen

Plafond stucen vierkante meter prijs

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar alle stukadoors op Stukadoor Inhuren werken met zijn vaste tarieven voor afwerking plafond.

De totale prijs die je zal betalen voor het stucen van je plafonds is daarom afhankelijk van de prijs die stukadoorinhuren.nl vraagt en het aantal vierkante meters.

Hoe groter je kamer is, hoe groter het aantal vierkante meters plafond dat de stukadoor zal moeten stucen. De totaalprijs voor het stucen van het plafond zal stijgen, maar bij een groot plafond kan de prijs per vierkante meter altijd iets dalen.

Dus heb jij een kamer met veel moeilijke hoeken en nisjes? Dan zal de prijs per vierkante meter iets stijgen. Er is namelijk meer tijd nodig dan bij rechte lange plafonds.

Tip! Heb je meerdere prijsvoorstellen ontvangen en vind je het toch lastig om te bepalen hoe de vierkante meter prijs tot stand komt? Je kan dit natuurlijk altijd navragen bij onze stukadoor.

Zo kun je de prijs voor het stucen van het plafond goed met elkaar vergelijken. Wij garanderen de goedkoopste prijs per m2! Ook bieden wij de beste service en hoogste afwerking voor een plafond sauzen of het spuiten van een plafond met verf.

Stucwerk plafond – wat is de huidige staat van het plafond?

De prijs die je uiteindelijk betaalt voor het stucen van het plafond, is altijd afhankelijk van de mate waarin de stucer direct aan de slag kan.

Onze aanbiedingsprijs voor de klus is doorgaans vele malen lager wanneer de stukadoor meteen kan beginnen aan de klus.  Dit betekent dus dat het plafond stucklaar is en dat de ruimte helemaal leeg is.

Moeten onze stukadoors eerst het plafond nog voorbehandelen en staan alle meubels nog in de kamer? Dan rekenen wij een hoger tarief.

Wil jij nooit voor verrassingen komen te staan? Laat dan Stukadoor Inhuren de ruimte dan eerst bekijken. Een opname is geheel kosteloos en zonder verplichtingen.

Plafonds stucen

Soort stucwerk plafond

Je staat er wellicht niet bij stil, maar je plafond stucen kan op diverse manieren. Het soort stuc dat je uiteindelijk kiest, heeft direct effect op de totaalprijs die je betaalt voor het laten stucen van het plafond.

  • Stucwerk plafond – spackspuiten: Dit is de goedkoopste optie voor het stucen van het plafond. De stukadoor brengt een pleisterlaag aan in twee lagen. Eerst worden de gaatjes en oneffenheden behandeld, met de tweede laag werkt de stukadoor het plafond netjes af. Bij spackspuiten heb je altijd een korrelstructuur op je plafond. Als je je plafond glad wilt laten stucen, is spackspuiten nooit de beste oplossing. De voordelen van spackspuiten zijn de lage kosten en natuurlijk het feit dat je plafond laat stucen in een kleur die jij wilt. Zo hoef je het plafond na het stucen niet meer te laten verven.
  • Stucwerk plafond – sierpleister: Een plafond stucen met sierpleister is een optie die je in veel Nederlandse woningen terugziet. De meest gekozen variant is spachtelputz. Wil je het plafond stucen met spachtelputz? Dan kun je zelf de dikte van de korrel en de kleur bepalen waarin je je plafond laat stucen. Over het algemeen kiest men voor een korrel van 1.2 of 1.5 millimeter, maar wanneer je een dikke korrel mooi vindt, kan je ook altijd nog kiezen voor 4 millimeter dikte. Wil je toch liever een grovere structuur bij het stucen van je plafond? Dan zijn rustiekputz of granol prima alternatieven. Lees op onze speciale pagina meer informatie over het aanbrengen van sierpleister.
  • Stucwerk plafond – schuurwerk: Wil je je huis een traditionele uitstraling geven? Dan kan je het plafond laten stucen met schuurwerk. Onze stukadoor brengt in dit geval het stucwerk met draaiende bewegingen aan. Dit zorgt voor een uniek patroon, dat wisselt naarmate de lichtinval gedurende de dag wijzigt. Na het stucen van je plafond met schuurwerk is het schilderen niet meer nodig. Houd er wel altijd rekening mee dat schuurwerk niet echt stootvast is. Heb je al een laag plafond in combinatie met hoge kasten waar je regelmatig spullen op legt? Dan kun je misschien beter kiezen voor een ander stucwerk op het plafond.
  • Stucwerk plafond – sausklaar stucen: Bij het volledig glad stucen van het plafond, kies je altijd voor de afwerking sausklaar stucen. Na het aanbrengen van stucwerk, moet je het plafond nog witten. Stukadoor Inhuren werkt de beschadigingen, oneffenheden en scheuren in het stucwerk op het plafond altijd netjes weg. De kosten voor het sausklaar stucen van een plafond zijn vergelijkbaar met de kosten voor het schuurwerk of de sierpleister aanbrengen.

Stucwerk op je plafond uitbesteden aan Stukadoor Inhuren

Als je een plafond wil laten stucen, is het altijd goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben één van onze professionals gevraagd een advies te geven.

Geert Hendrik, directeur van Bouwsector Nederland heeft al ruim 20 jaar ervaring als projectmanager. “Onze aangesloten stukadoor gebruiken bij het sausklaar stucen met Knauf Finish pasta.

Wanneer je hiervoor kiest, heb je eigenlijk verder geen omkijken meer naar de plafonds. Wij leveren altijd de plafonds strak en wit op. Wanner je de plafonds wit wilt houden, is sauzen niet meer nodig.”

Nu je een goed beeld hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget.

Wil je graag een plafond stucen en de opdracht uitbesteden aan Stukdoor Inhuren? Vraag dan zonder kosten of verplichtingen een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024