Gipsplaten afwerken

Hoe en waarom moet je gipsplaten afwerken? Gipsplaten worden vaak gemonteerd als afwerking tegen plafonds en wanden.

Voor het mooiste resultaat moet je gipsplaten ook altijd even afwerken. Alleen dan krijg je strakke en gladde wanden. Er zijn een aantal manieren om dit te doen.

We leggen je straks de beste manier uit om gipsplaten zo af te werken dat je geen naden meer ziet. Wil je deze klus uitbesteden? Huur dan tegen lage kosten onze stukadoor in.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Gipsplaten afwerken

Hoe werk je gipsplaten netjes af?

Een gipsplaat afwerken kan op verschillende manieren:

  • Je kunt ervoor kiezen om alle platen in hun geheel te stucen.
  • Of je gebruikt voegenvuller, hiermee kun je de naden tussen de platen wegwerken.

Wil je een strakke muur waarop je niets meer ziet? Dan kun je het beste de gipsplaten laten stucen.

Gebruik dit stappenplan:

  1. Vul alle naden en gaten. Vul de schroefgaten in alle gipsplaten met gipsplaatvuller en gebruik daarvoor een plamuurmes.
  2. Schuur daarna alles glad. Wanneer de gipsplaatvuller uitgehard is, schuur je de platen glad.
  3. Nadenband aanbrengen op de naden.
  4. Strijk altijd de gipsplaten voor.

Waarmee gipsplaten afwerken

Wanneer je meerdere gipsplaten naast elkaar hebt geplaatst, dan ontstaan er naden. Deze moeten opgevuld worden met een voegmiddel of afwerkmortel.

Veel gebruikte producten voor het dicht smeren van gipsplaten zijn Knauf MP 75 of Knauf Fill & Finish. Voor dat je daarmee begint is het wel verstandig om de naden eerst af te plakken.

Dit kun je doen met (zelfklevende) gaasband. Omdat er verschillende vormen van afwerking mogelijk zijn, adviseren we je graag. Contact Stukadoor Inhuren bij eventuele vragen over gipsplaten afwerken met fix en finish.

Gipsplaat afwerken

Gipsplaten afwerken zonder stucen

Structuurverf is toch wel de beste optie als je kleine beschadigingen in de gipsplaat even snel wilt wegwerken. Beide verfsoorten geven namelijk je gipsplaten een mooie afwerking.

Het beste kun je bij een gipsplaat afwerking beginnen met verven bij de randen met een kwast. Daarna gebruik je een roller voor de grote oppervlakken. Dit zorgt ervoor dat je sneller klaar zult zijn.

Wanneer van plan bent om je wanden toch te gaan stucen of dit laten doen door een stukadoor, dan is het dichten van naden en schroefgaten niet nodig.

Omdat gipsplaten bewegen is het belangrijk om stuc gaas aan te brengen. Dit is een extra laag die je zal beschermen tegen scheuren in je stucwerk.

Gipsplaten plafond afwerken

Hoe kan ik gipsplaten afwerken? Een muur of plafond van gipsplaten of stucplaten kun je op meerdere manieren afwerken.

Je kunt alle naden tussen de platen open laten of wegwerken en je platen schilderen of stucen. Zodra je klaar bent kun je de naadloze of gestucte muur behangen met renovlies.

Wij begrijpen als geen ander dat het stucen van muren geen makkelijke taak is wanneer je geen ervaring hebt. Om toegankelijk te zijn voor iedereen hebben wij nu een aanbieding.

Voor de goedkoopste prijs per vierkante meter moet je een offerte aanvragen bij Stukadoor Inhuren. Wij garanderen je de hoogste afwerking tegen de laagste kosten per m2. Ook wanneer het gaat om een gipsplaten plafond.

Wat kost een gipsplaat afwerken?

Je kunt bij afwerking gipsplaten rekening houden met gemiddelde prijzen tussen de 8,- euro en 15,- euro per m².

Wil je alleen de naden en de schroefgaten laten stucen zodat u de platen zelf kan gaan schilderen dan zijn de kosten per vierkante meter een stuk lager.

Gemiddeld liggen deze dan een beetje tussen de 4,- euro en de 5,- euro per m².

Zelf gipsplaten afwerken of Stukadoor Inhuren

Het afwerken van gipsplaten kan je in principe zelf doen. Toch vinden veel mensen het een lastige klus en zijn ze vaak niet blij met hun eigen eindresultaat.

Om wanden zo strak en egaal te krijgen als het team van Stukadoor Inhuren, dan ben je gewoon 10 of 20 jaar verder. Het strak opleveren van gipsplaten is vakwerk. Dit kan niet iedereen.

Wil je gipsplaten laten afwerken door een professional? Maak dan gebruik van onze actieprijs en vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024