Sierpleister gebruiken als fijne afwerking

Je bent aan het zoeken welke wandafwerking het mooiste past bij uw bestaande- of nieuwbouw woning? Gladde wanden of misschien iets met structuur? Dan is misschien een sierpleister wel wat voor je?

Lees onze informatie betreft het aanbrengen van sierpleisters en de prijzen per m2. Spachtelputz is één van de vele soorten sierpleister die je in steeds meer oud- of nieuwbouw huizen terugkomt.

Je kunt nu zelf bepalen hoe grof of fijn de korrel structuur van uw spachtelputz wordt. Wil je een professionele stukadoor inhuren tegen lage kosten? Vraag dan een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Sierpleister

Wat is sierpleister?

Een sierpleister is stucwerk dat een structuur achterlaat op de muren. Een andere variant is glad stucwerk zonder structuur.

De granietkorrels in het stucwerk zijn dan verwerkt om ervoor te zorgen dat je een mooie structuur op uw wanden krijgt.

Doordat deze korrels zo hard zijn is de spachtelputz krasbestendig en praktisch onverwoestbaar. Mocht je toch een beschadiging hebben in je muur dan is repareren of het herstellen hiervan erg lastig.

Heb je kinderen of huisdieren dan kan een extra beschermlaag (een coating) natuurlijk nooitt kwaad. Maar sierpleister heeft nog veel meer voordelen:

  • Meteen aanbrengen in de gewenste kleur
  • Stootvast en krasvast
  • Door en door gekleurd
  • Goed overschilderbaar
  • Schrob vast

Aanbrengen sierpleister

Voordat je het sier en pleisterwerk kan aanbrengen moet er eerst een voorstrijk laag (primer) moeten worden aangebracht over de vlakke glad gemaakte muren.

Wanneer dit niet het geval is dan zullen de wanden eerst vlak en glad gestukadoord moeten worden met een gipsgebonden mortel.

Het is daarom belangrijk dat meteen de juiste kleur door de voorstrijk wordt gemengd om zo kleur verschil te voorkomen in de afwerking laag. Het aanbrengen van de sierpleister doet men met een stalen (roestvrijstalen) spaan.

De spaan wordt dan in een hoek van 45 graden tegen de muur geplaatst, met hierop de stuc. Deze kan ook van granol of mortex zijn.

Daarna wordt met een kunststofspaan het pleisterwerk van de roestvrijstalen spaan tegen je wand aangedraaid met draaiende bewegingen.

Sierpleister aanbrengen

Sierpleiser prijs per m2

Over sierpleister is gigantisch veel te vertellen door ons omdat we er veel mee hebben gewerkt in de afgelopen jaren. Zo waren er op de markt altijd top producten te krijgen van bijvoorbeeld Rigo of Sps.

Nu verkopen online webshops producten die 2 x zo goedkoop zijn, alleen dan is vaak de korrel grootte niet goed. De korreldikte is dan vaak anders dan op de emmer weergegeven.

Kies je een 2 mm korrel dan kunnen er 1,5 of 3 mm korrels tussen zitten en daardoor krijg je nooit de gewenste structuur die u wilt.

De prijzen van stucwerk en sierpleister aanbrengen op vlakke gladde muren liggen bij ons tussen de 11 en 15 euro per m2. Het is afhankelijk van de korreldikte en de kleur die je wilt gebruiken.

Mochten je muren toch niet vlak genoeg blijken dan zal Stukadoor Inhuren deze eerst moeten worden voorzien van een pleisterlaag (het glad maken van de muren dus).

Met deze pleisterlaag worden je wanden geëgaliseerd zodat deze vlak genoeg worden voor de sierafwerking. Ontdek ook het grootste verschil met een spuitpleister aanbrengen.

Soorten sierpleister

Wanneer je besloten hebt om sierpleister stucwerk te kiezen in plaats van al die andere soorten stucwerk dan moet je alleen nog even een keuze maken welk gewenste structuur je wilt in de pleister.

De structuur van spachtelputz is zo veel dichter dan de structuur van het ouderwetse granol. Ontdek de 3 meest voorkomende sierpleisters:

  • Spachtelputz (met glitters)
  • Rustiekputz
  • Granol

Deze soorten kennen vergelijkbare voordelen. Het grote verschil zit in de structuur.

De beste ondergrond voor sierpleister

De ondergrond om sierpleister aan te laten brengen horen eigenlijk schilder klaar te zijn en niet behang klaar. Dit kom je veel tegen bij nieuwbouw.

Wanneer er goed gespachteld wordt dan zullen de wanden vlak en glad zijn. Daarna zal er moeten voor gestreken worden en dan pas de afwerking spachtelputz.

Ben je geïnteresseerd naar de kosten van een stucadoor en de prijzen van sierpleister? Vraag dan bij Stukadoor Inhuren gratis een offerte online aan. Ontvang deze binnen 24 uur in je mailbox.

Laat je woning stucen met een sier pleister van Stukadoor Inhuren.

Sierpleiser verven

Regelmatig krijgen wij de vraag ” kan er over sierpleister heen geschilderd worden?” Mocht deze al jarenlang op de wanden van je woning zitten (en is verkleurt door nicotine aanslag of vuil) dan kun je deze prima schilderen.

Je kunt hier gewoon een normale latexverf gebruiken met een redelijke kwaliteit. Houdt er wel rekening mee dat je bij nicotine aanslag gebruikt maakt van een isolatieverf.

Houdt er ook rekening mee dat een sierpleister schilderen met latex veel meer verf kost dan het sauzen van gladde muren.

Vanwege de structuur en kleine gaatjes zal deze veel meer verf opnemen. Gemiddeld ben je dan 30 % meer verf kwijt dan bij het schilderen van gladde muren.

Ontvang vrijblijvend een offerte

Voor de beste prijs moet je natuurlijk bij Stukadoor Inhuren zijn. De specialist in sierpleister! Vraag gratis en zonder verplichtingen een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024