Stukadoorswerk: binnen en buiten

Stukadoorswerk heeft betrekking op alle stucwerkzaamheden die er zowel binnen als buiten te verrichten zijn.

Er zijn voor stukadoorswerk in het algemeen ook andere benamingen van toepassing. Bijvoorbeeld stucwerk en pleisterwerk.

Het glad stuken van muren en plafonds is stukadoorswerk dat veelvuldig voorkomt. Dat geldt overigens ook voor het aanbrengen van sierpleister. Of plaatsen van ornamenten en sierlijsten.

Vraag voor het inhuren van een goedkope en goede stukadoor een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stukadoorswerk

Stukadoorswerk als vakwerk

Stukadoorswerk is een vak waarvoor een opleiding nodig is om het goed te verrichten. Naast de opleiding is ervaring in het stukadoorswerk van wezenlijk belang.

Ons stukadoorsbedrijf voorziet in stukadoorswerk als vakwerk. Dat komt omdat onze stukadoors al vele jaren stukadoorswerk verrichten en een stukadoorsopleiding hebben gevolgd.

Vakwerk is direct al af te zien aan het resultaat. Dat is echter niet het enige. Het vakkundige stukadoorswerk kent uiteraard ook een duurzaam karakter met een lange levensduur.

Stukadoorswerk prijzen

Er is niet een vast tarief voor alle soorten stukadoorswerk te geven. Dat komt natuurlijk omdat er zoveel varianten zijn.

Raapwerk is anders als sierpleister aanbrengen en schuurwerk weer anders in verhouding tot het plaatsen van sierlijsten of ornamenten.

Daar komt ook nog bij dat gevelstucwerk weer andere prijzen kent als stukadoorswerk dat binnen in een woonkamer plaatsvindt. Daarom is het handig om gewoon een offerte bij ons aan te vragen.

 • Binnen en buiten
 • Stucadoors met opleiding
 • Jarenlange ervaring
 • Lage prijzen

Stukadoorswerk: onderscheid in verschillende soorten stucwerk

Er zijn allerlei soorten stukadoorswerk, zodat het handig is om het verschil tussen het stucwerk te leren kennen.

Zo weet u precies wat voor soort stukadoorswerk u wilt laten verrichten. Stucwerk bestaat bijvoorbeeld uit raapwerk of uit afmessen voor het heel goedkoop stuken van een wand.

Het onderscheid in stukadoorswerk zorgt ook voor een verschil in prijs van het te leveren stucwerk. We zijn gespecialiseerd in het werken met mortex, microcement en granol.

Prijzen stukadoorswerk

Wat is raapwerk voor stukadoorswerk?

Raapwerk is stukadoorswerk om scheve muren of plafonds recht te maken. Dat is mogelijk door het stucwerk op een bepaald deel dikker te maken. Of op een bepaald deel dunner.

Raapwerk is eveneens geschikt als stukadoorswerk om bijvoorbeeld rondom een openhaard aan te brengen. Of bij een trapopgang.

Verder is raapwerk als stukadoorswerk ook toe te passen bij muren of plafonds die erg beschadigd zijn geraakt. Of bij het verbouwen van een keuken of een badkamer.

Wat is pleisterwerk voor stukadoorswerk?

Pleisterwerk is stukadoorswerk dat geschikt is om toe te passen op een muur met kleine beschadigingen. Of op een plafond die glad gemaakt moet worden.

Voor pleisterwerk als stukadoorswerk is het gebruikelijk om met een hele dunne laag te werken. Bijvoorbeeld om een v-naad in een plafond dicht te smeren.

Of om oude sierpleister mee glad te maken. Het is tevens stukadoorswerk om gipsplaten glad mee af te werken.

Dikte van het stukadoorswerk

Er is gemakkelijk een ander verschil aan te duiden als het gaat om raapwerk en pleisterwerk. Dat is namelijk de dikte van het stukadoorswerk.

Bij het pleisteren als stukadoorswerk is er sprake van een dunne laag die tussen de 1 en 6 millimeter bedraag.

Bij raapwerk als stukadoorswerk is de laag al een stuk dikker. De stuclaag is dan doorgaans al tussen 6 millimeter en 5 centimeter. Dat is dus een aanzienlijk verschil.

 • Raapwerk: tussen 6 millimeter en 5 centimeter
 • Pleisterwerk: tussen 1 en 6 millimeter

Wat is sierpleister voor stukadoorswerk?

Sierpleister is een andere vorm van stukadoorswerk. In plaats van wanden volledig vlak te maken, is er sprake van een decoratief element vanwege de structuur.

Er zijn verschillende soorten sierpleister als stukadoorswerk te onderscheiden. Een van de meest populaire methoden van dit soort stukadoorswerk is spachtelputz.

Spachtelputz bestaat uit een soort kunsthars en is in verschillende korreldikten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld in een korreldikte van 0,7 millimeter of korreldikte van 2 millimeter.

Andere soorten sierpleister zijn onder meer schuurpleister, leempleister en granol. Deze toepassingen zijn allemaal onder het stukadoorswerk te scharen.

 • Spachtelputz
 • Leempleister
 • Schuurpleister
 • Granol

Ontdek ook andere soorten stuc zoals stucpasta, marmerstuc, sierlijsten en plafondlijsten.

Wat is stukadoren?

Stukadoorswerk met sierlijsten en ornamenten

Onze stukadoors verrichten ook stukadoorswerk als het gaat om het aanbrengen van ornamenten en sierlijsten.

Een sierlijst of een ornament geeft een bijzondere uitstraling aan het interieur. Er is bijvoorbeeld de nadruk te leggen op een klassieke stijl.

Ook een moderne stijl is uiteraard mogelijk door de sierlijsten met een strakke uitvoering toe te passen. Of een chique stijl met originele ornamenten.

 • Klassiek
 • Modern
 • Chique

Stukadoorsbedrijf inhuren voor stukadoorswerk

Het is voor alle soorten stukadoorswerk mogelijk om ons stukadoorsbedrijf in te huren. Wij hebben heel Nederland als werkterrein dus het maakt niet uit waar u woont.

Het voordeel is wel dat wij altijd voorzien in een stukadoor die uit uw eigen regio komt. Dat heeft tevens als voordeel dat er sprake is van een snelle beschikbaarheid.

U hoeft daarom geen rekening te houden met lange wachttijden voor het uitvoeren van stukadoorswerk in uw woning of bedrijfspand.

Stukadoorswerk kosten per m2

Er is al even gezegd dat de prijzen van stukadoorswerk afhankelijk zijn van het type stucwerk. Zo is het voordeliger om een wand te stuken voor behang dan raapwerk uit te voeren.

Dat heeft uiteraard onder meer te maken met de benodigde hoeveelheid materiaal, maar ook met het aantal arbeidsuren.

Om het gemakkelijker te maken geldt de stelregel dat er voor elk soort stukadoorswerk een m2 prijs te berekenen is. Het gaat dan om een vanaf prijs per stoort stukadoorswerk.

Goedkoop stukadoorswerk laten uitvoeren

Onze stukadoors hanteren voor alle soorten stukadoorswerk lage tarieven. Daarom is het mogelijk uw stukadoorswerk goedkoop te laten uitvoeren.

Goedkoop stukadoorswerk in combinatie met een gegarandeerde kwaliteit. Onze vakmensen mogen dan wel voordelig zijn, maar ze zijn ook goed.

 • Snel beschikbaar voor stukadoorswerk
 • Altijd een stucadoor uit de regio
 • Prijs per m2 per soort stucwerk
 • Goedkoop en uitstekende kwaliteit

Offerte stukadoorswerk aanvragen

Wilt u een offerte stukadoorswerk aanvragen? Dat is heel gemakkelijk door het contactformulier in te vullen.

Daarna neemt onze stukadoor contact op voor verdere informatie over het te verrichten stukadoorswerk. Vervolgens krijgt u vrijblijvend een overzicht van de kosten in een offerte toegezonden.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024