Granol als sierpleister voor binnen en buiten

Granol is prachtig en hoeft helemaal niet zo duur te zijn, zeker niet in vergelijking met andere sierpleisters zoals tadelakt, mortex en beton ciré.

Granol is zowel voor binnenmuren als buitenmuren geschikt. Zo was het razend populair in de jaren ’70 en ’80 en zie je het nu weer helemaal terug komen. Waarom? Dat ontdek je hier.

Wil je een muur of een complete woning laten stucen? Maak dan gebruik van onze aanbieding. Dit scheelt je minimaal 10% op het totaalbedrag. Meldt je nu bij ons aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Granol

Waarom granol kiezen?

Een belangrijke reden is omdat Granol een sierpleister met grove structuur is.  Je herkent het eenvoudig aan de putjes en groeven die in de sierpleister zitten.

Wat is granol? Destijds stond het voornamelijk bekend als een luxe en dus een wat duurdere sierpleister, maar nu is granol betaalbaar. Het is zowel geschikt voor binnen- als buitenmuren.

Je kunt het aanbrengen in verschillende structuren zoals een waaiervorm of boomschorspatroon. Dit zijn overigens maar 2 voorbeelden van de vele mogelijkheden. Wil je je buitenmuren met granol stucen? Dit is mogelijk, net zoals plafonds.

Tip: Kies altijd voor granol van een goede kwaliteit. Granol met een mindere kwaliteit zal na enkele jaren los laten en afbladeren. Vraag Stukadoor Inhuren altijd eerst om advies. Wij weten na 20 jaar ervaring perfect de goede soorten granol te onderscheiden van de mindere.

Voordelen

  • De vele mogelijkheden: met granol stucen kan in verschillende structuren en kleuren. De mogelijkheden zijn ongekend groot.
  • Het is Kleurvast: je krijgt niet snel kleurverschillen. Zo kun je roken of koken in een ruimte en heeft beperkte invloed op de kleur.
  • Duurzaam: dankzij de structuur vallen beschadigingen niet zo snel op.
  • Het is Overschilderbaar: eenvoudig over te schilderen met muurverf.

Nadelen

  • De reparatie: bij granol repareren is het vrij lastig om de originele kleur weer terug te krijgen. Dit komt voornamelijk omdat de kleur in de loop der jaren iets zal veranderen.
  • Niet makkelijk te verwijderen: de beste oplossing om het weg te halen is een nieuwe laag pleister eroverheen stucen.

Wat kost granol per m2?

De prijs van granol is toch wel afhankelijk van een paar factoren:

  • Oppervlakte van de wanden of het plafond
  • De dikte van de laag granol
  • En de arbeidskosten van de stukadoor spelen een belangrijke rol.

De prijzen voor het aanbrengen van granol liggen tussen de 10 en 35 euro per vierkante meter, inclusief btw en arbeidskosten.

Tip: Is je huis ouder dan 2 jaar? Dan kun je profiteren van onze stukadoorswerken met een verlaagd btw-tafief van 9% in plaats van 21%.

Laat granol aanbrengen door het team van Stukadoor Inhuren.

Granol aanbrengen

Wil je zelf een muur met granol stucen? Dan moet je er rekening mee houden dat dit voor een onervaren stukadoor een lastige klus gaat worden. Je kunt zelf stucen door onze cursus te volgen.

Daarna is het aanbrengen van granol niet zo heel lastig. Het lastige deel ligt op het gebied van de structuur. Je moet ook een beetje creatief zijn om iets moois neer te zetten.

Wanneer je geen enkele ervaring met stucen hebt, dan kun je er beter ook niet aan beginnen. Voor een mooist en strak resultaat kun je het beste onze stukadoor inhuren.

Granol repareren

Het kan natuurlijk gebeuren dat je granol beschadigd  is geraakt of dat er kleine scheurtjes te zien zijn. In dit geval kun je deze laten repareren en bijwerken.

Bij grote beschadigingen kun je het beste de beschadigde granol verwijderen en direct een nieuwe laag aanbrengen.

Bij kleine beschadigingen kun je beter gebruik maken van onze speciale muurvuller voor sierpleister. Deze is bij de bouwmarkt te koop. Met deze vuller kan je bijvoorbeeld kleine scheurtjes repareren.

Buitenmuren woning stucen.

Buitenmuren woning

Granol verwijderen is geen makkelijke klus

Omdat verwijderen lastig is kun je ook een granol muur glad maken. Je kunt dit doen met een schuurmachine die wanden helemaal glad schuurt.

Het grote nadeel van deze methode is dat er gigantisch veel stof vrijkomt. Beter kan je een muur met granol glad maken door er een nieuwe laag vlak stucwerk overheen te stucen.

Mochten er toch vlekken blijven ontstaan op de granol muur dan kun je deze op verschillende manieren toch weghalen.

Als het gaat om ernstige vlekken (bijvoorbeeld bloedvlekken, vetvlekken of nicotine) dan kun je beter ervoor kiezen om deze over te schilderen.

Bij de wat minder ernstige vlekken kun je deze verwijderen met ons speciale schoonmaakmiddelen. Deze kun je kopen in onze webshop met hoge korting!

Kan je over granol verven?

Ja, je kunt een granol muur verven. Het is bij schilderen wel belangrijk om eerst te controleren of de muur wel voldoende verzadigd is om met muurverf te behandelden.

Wanneer dit niet het geval is, dan dien je vooraf voorstrijk aan te brengen. Het beste kun je voor granol een transparante voorstrijk dan een dekkende gebruiken.

Granol laten aanbrengen door Bouwsector Nederland

De stukadoors van Bouwsector Nederland zijn gespecialiseerd in het stucen van wanden en plafonds. Al meer dan 20 jaar werken wij met producten zoals Granol.

Wil je het hoogst haalbare resultaat op je wanden? Dan kun je gebruik maken van onze actie. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024