Microcement

Wij vinden microcement een fascinerend materiaal wat ook steeds populairder wordt bij onze klanten en in de bouw. Dit komt omdat het veelzijdig, duurzaam en esthetisch is.

Omdat er niet veel informatie over te vinden is gaat Stukadoor Inhuren je uitleggen wat micro cement is en hoe je het kunt toepassen. Lees alle voor- een nadelen!

Wil je een muur of misschien wel een complete woning laten stucen? Dan hebben wij een leuke aanbieding voor je! Krijg nu 10 procent korting en vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Microcement

Wat is microcement?

Micro cement, ook wel bekend als microtopping of microbeton, is een zeer moderne afwerking. Het is een mix van:

 • Fijne korrels
 • Harsen
 • Pigmenten

Het is een dunne laag van 2 tot 3 millimeter die je gelijk op het oppervlak kan aanbrengen:

 • Beton
 • Tegels
 • Cementplaten
 • Pleisterwerk

Je kunt het aanbrengen op horizontale en verticale oppervlakken. Dit maakt het ideaal om te gebruiken in elke ruimte van je woning. Maak daar gebruik van!

Microcement aanbrengen: wat kun je ermee doen?

 • Wanden: Micro cement kun je op wanden aanbrengen om een strak en modern uiterlijk te creĆ«ren. Wij brengen het aan in keukens, woonkamers, badkamers en zelfs bedrijven.
 • Vloeren: Het kan op vloeren worden aangebracht omdat het zorgt voor een naadloze afwerking die duurzaam is.
 • Keukenblad: Je ziet op Pinterest steeds meer mensen voordbeelden posten van hun prachtige keukenbladen. Dit komt omdat microcement is bestand tegen krassen en vlekken.
 • Buiten: Ondanks dat wij het meestal binnen aanbrengen, willen steeds meer klanten het buiten laten aanbrengen. Voor terrassen wordt steeds vaker voorzien van dit materiaal.

5 voordelen van micro cement

 1. Naadloze afwerking: Je zult geen voegen zien waardoor je een strak en naadloos oppervlak krijgt. Dit zorgt voor een moderne en elegante uitstraling.
 2. Duurzaam: Zelf als je een dunne laag aanbrengt dan zal deze erg sterk zijn en bestand tegen krassen, slijtage en vlekken.
 3. Ontwerpmogelijkheden: Wij verkopen het in verschillende kleuren en afwerkingen. Je kunt er verschillende stijlen en ontwerpen mee maken.
 4. Waterbestendig: Wanneer de afdichting juist is toegepast, dan is microcement waterbestendig. Dit is de reden waarom je het steeds vaker ziet in keukens en badkamers.
 5. Snelle installatie: Als je het vergelijkt met traditionele betonafwerking dan is de installatie van micro cement een stuk sneller. Ook vereist het geen grote bouwplaats.

Micro cement

Microcement badkamer

Een micro cement badkamer is een goede keuzen voor iedereen die een moderne, naadloze en duurzame afwerking wil. Zelfs een dunne laag is perfect voor je wanden en vloeren.

Omdat het waterbestendig is is het ideaal voor vochtige ruimtes. Je kunt met de naadloze afwerking een minimalistische, maar strakke uitstraling geven aan je badkamer.

Doordat er verschillende kleuren en afwerkingen bestaan, kun je allerlei diverse ontwerpstijlen realiseren. Denk aan Scandinavisch of industriƫle betonlook.

Door te kiezen voor een goed afgedichte microcement badkamer, haal je een stijlvolle en duurzame toevoeging in je huis. Eentje die vele jaren zal meegaan!

Microcement kopen

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn met microcement is het verstandig om eerst even vrijblijvend in gesprek te gaan. We zijn erg benieuwd naar je wensen!

Zodra deze in kaart zijn gebracht kunnen wij een exacte prijs neerleggen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan voor meer informatie.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024