Mortex voor muren en plafonds

Mortex is een decoratieve gipspleister die gemaakt is van kalk, cement en kleurstoffen. Het resultaat dat je krijgt is een mengsel dat, als het eenmaal hard is, dat het lijkt op een kruising tussen natuursteen en beton. En als grote voordeel: het is waterdicht.

Dit is waarom je Mortex vaak in de badkamer, rond zwembaden, en in de keuken of rond wasbakken terug ziet. Je kunt het uitgieten of eventueel uitsmeren over bijna het gehele oppervlak. Dit maakt het erg populair!

Wil je Mortex laten aanbrengen en afwerken? Dan bieden wij momenteel 10 procent korting. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Mortex

Muur renoveren met Mortex

Je kunt vrij eenvoudig mortex aanbrengen, dit maakt het een populaire oplossing voor nieuwbouw en renovaties.

Het is materiaal waarmee je een hele ruimte kunt afwerken en veel tijd mee kan besparen.

Dit komt omdat je over het oude oppervlak heen kunt werken en niets hoeft uit te breken. Met dat betreft is Mortex een goede oplossing bij renovaties.

Glad of een ruwe afwerking?

Een gipspleister die heel veel weg heeft van beton? Dan denk je al vrij snel aan grijze kleuren en een strak maar saai interieur.

De kleurstoffen geven je een waaier aan tinten en kleuren waaruit je kunt kiezen. Jouw nieuwe muur zal dus straks perfect aansluiten bij je bestaande interieur.

Het is niet alleen de kleur die je kunt bepalen, maar ook de afwerking en ruwheid valt te bespreken. Dus houd je van een gladde, egale uitstraling? Dan geeft mortexlaag afschuren en glad schuren het mooiste resultaat.

Liever muren met wat reliëf erin of wil je een oppervlak dat niet zo glad is?

Een optie is om te spelen met de dikte van de pleister of vragen aan Stukadoor Inhuren om de Mortex minder egaal aan te brengen.

Een muur zo vlak als een spiegel, een wand zo ruw als het maanoppervlak of alles wat daar tussenin zit. Bij ons is het allemaal mogelijk.

Mortex voor renovatie- en nieuwbouw muren en plafonds.

Mortex aanbrengen

Mortex laten aanbrengen heeft best veel weg van plamuren. Je begint namelijk bij de basis waar je de gipspleister op aanbrengt. Dat betekent weinig tot geen stof of vuiligheid.

Een primerlaag zorgt voor een goede cohesie en dit maakt je ondergrond klaar om het aan te brengen. Daarna zullen wij de kalk, cement en kleurstoffen mengen zodat je de juiste structuur krijgt.

Onze stukadoor zal de Mortex niet dik aanpappen. Enkele dunne lagen zijn namelijk al voldoende. Wanneer alles egaal is verdeeld, dan kun je de randen afschrapen en opschuren.

Het is dus een waterdicht mengsel, waardoor een extra waterdichte laag niet meer nodig is.

In de praktijk zien wij dat een extra bescherm- of vernislaag nodig is om je muur te beschermen tegen strepen, vlekken of spattend water. Daarom is de mortex badkamer zo populair.

Voor- en nadelen Mortex

Elk product heeft natuurlijk positieve en negatieve kanten:

Voordelen

  • Waterdicht
  • Geen breekwerk nodig bij aanbrengen
  • Gemakkelijk te kuisen: vlekvrij en geen naden
  • Past overal: muren, wanden, keukenblad, douche
  • Ideaal voor renovatie
  • Kan op eender welke ondergrond worden geplaatst
  • Je hangt niet vast aan de grijze kleur van beton dankzij kleurstoffen

Nadelen

  • Mortex is vrij duur omdat het zoveel werk vraagt
  • Aanbrengen is arbeidsintensief en duurt best lang

Mortex badkamer

Wat kost mortex per m2?

Hoe groter je oppervlak, hoe lager de gemiddelde prijs per vierkante meter zal zijn. Een correcte richtprijs zal liggen rond de € 100 en € 150 per m2, inclusief BTW.

Die prijs verschilt natuurlijk per vakman maar wij hebben op dit moment een aanbieding. Hiermee bespaar je 10% op het totaalbedrag. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024