Sierlijsten

Wanneer we het hebben over interieurdecoratie, dan komen sierlijsten altijd als eerst in ons op. Het zijn prachtige decoratieve elementen die wij al meer dan 20 jaar installeren.

Je kunt met sierlijsten (ook wel kroonlijsten genoemd) een vleugje elegantie en stijl toevoegen aan muren, plafonds, ramen en deuren.

In ons blog gaan we je de verschillende soorten uitleggen en welke kosten daar bij horen. Zo weet je strak precies wat het beste past bij jouw woning en budget.

Heb je interesse of vragen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Sierlijsten

Verschillende soorten sierlijsten

Bij Stukadoor Inhuren kun je sierlijsten kopen in alle stijlen:

  • Klassiek: Dit soort zijn gebaseerd op de Griekse en Romeinse architectuur. De belangrijkste kenmerken zijn symmetrische en geometrische ontwerpen. Deze vind je in zuilen, acanthusbladeren en rozetten.
  • Victoriaans: In het Victoriaanse tijdwerk werden dit soort lijsten altijd rijkelijk versierd met krullen, bloemmotieven en complexe patronen. Het geeft een gevoel van pracht en praal aan elk interieur.
  • Modern: Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor strakke designs. Dit zien we veel bij een ornament plafond. We hebben het dan over een minimalistisch ontwerp.
  • Arte Deco: Perfect wanneer je een vleugje glamour en elegantie wilt. Het zijn geometrische vormen die passen in bijna elke ruimte.

Wat wij tegenwoordig ook veel verkopen is de plafondplint en plafondlijsten. Ontdek de verschillen tussen beide zodat je beter een keuze kunt maken wat past bij je huis.

Sierlijsten aanbrengen

Het laten aanbrengen van sierlijsten kan en ruimte enorm veranderen. Dit zijn enkele voorbeelden om creatief ermee om te gaan:

  • Plafonddecoratie: Bij een overgang kan een kroonlijst tussen de muren en het plafond, geweldig staan!
  • Deuren- en ramen: Laat de schoonheid van deuren en ramen eruit knallen door ze te omlijsten met sierlijk lijstwerk.
  • Muurpanelen: Het vormen van muur panelen geeft je woning direct een klassieke uitstraling
  • Kastdeuren: Verander simpele kastdeuren in opvallende deuren door een sierlijst langs de randen te plakken.

Wanneer je handig bent kun je veel werkzaamheden zelf uitvoeren. Uit ervaring weten wij wel dat dit anders ligt bij plafonds. Boven je macht werken in niet voor iedereen weggelegd.

Sierlijsten muur

Sierlijsten muur

Sierlijsten voor je muur zijn erg populair omdat ze charme en stijl geven aan de ruimte. Je kunt kiezen uit vele accenten om eenvoudige muren om te toveren tot meesterwerken.

Omdat ze te koop zijn in verschillende stijlen, zoals klassiek, modern of arte deco, kunnen ze gebruikt worden voor alle soorten interieurs.

Daarbij kun je zelf bepalen van welke materialen de lijsten gemaakt moeten worden. Vaak zijn ze van gips, hout of polyurethaan. De installatie is lastig maar het wel waard!

Sierlijsten plafond

Sierlijsten voor het plafond zijn gewoon prachtig! Ze kunnen elke ruimte verrijken en voegen een vleugje verfijning toe. Daarbij creƫren ze een naadloze overgang tussen muur en plafond.

Omdat je de twee met elkaar connectie zie je geen overgangen meer. Hierdoor ogen je wanden echt super strak. Iets wat je normaal met kit probeert te realiseren.

Elke dag voorzien wij plafonds met sier lijsten en elke keer staan we versteld van het resultaat. Het kan van een saaie kamer iets geweldigs maken in een handomdraai.

De foto van ons team is genomen door VetteFoto.nl.

Sierlijsten plafond

Laat het uiterlijk van je wanden en plafond veranderen

Stukadoor Inhuren biedt iedereen een gratis adviesgesprek. Onze vertegenwoordiger komt dan bij je langs om alles door te nemen. Denk aan je wensen, budget en materiaal keuze.

Wil je weten wat sierlijsten kosten voor jouw woning? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! We zullen dan (op werkdagen) binnen 24 uur contact met je opnemen.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024