Strakke nieuwbouw muren

Er is niets mooiers dan strakke nieuwbouw muren. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Wij gaan je inzicht geven in de afwerkingsmethoden voor nieuwbouwwoningen.

Zo gaan we het niet alleen hebben over het creëren van een strakke muur, maar gaan we ook dieper in hoe we de muur strak houden. Muren die na oplevering nog jarenlang goed blijven!

In de afgelopen 20 jaar hebben wij duizenden nieuwbouwprojecten gedaan. Zoals je kunt in onze reviews weten wij alles over het strak afwerken van muren en plafonds.

Heb je advies nodig of wil je zelf strakke muren in je woning? Laat het ons dan weten. Ons team staat graag voor je klaar en rekent daarvoor scherpe prijzen. Meldt je bij ons aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Strakke nieuwbouw muren

De schoonheid van strakke nieuwbouw muren

Wanneer je een nieuwbouwhuis binnenloopt, dan is een van de eerste dingen die je opvallen is de afwerking. Strakke, naadloze muren knallen er direct uit.

1. Eenvoud en minimalisme

Strakke muren zijn bij nieuwbouw een snoepje voor het oog. Ze geven en rustgevende sfeer en bieden een helder canvas voor de rest van je interieur.

Je wilt geen storende patronen of onregelmatigheden maar alleen rust en elegantie. Bij een strakke muur afwerking knallen je meubels, kunstwerken of schilderijen eruit.

2. Naadloze afwerking

Het grootste voordeel van strakke nieuwbouw muren is de naadloze afwerking. Om dit voor elkaar te krijgen moet je wel voorstrijk aanbrengen. Je wil niet zoals bij traditionele muren, naden en voegen zijn.

Een gestroomlijnde uitstraling zal je huis de uitstraling geven die het verdiend. Ook geven muren die naadloos zijn een effect alsof je woning groter is.

3. Hogere woning waarde

Je woning is direct meer geld waard wanneer de muren strak zijn. Dit is de reden waarom veel mensen nieuwbouw stucen en daarna spuiten met witte latex.

Het is als langetermijninvestering meer dan de moeite waarde. Strakke nieuwbouw muren geven je woning een dure look en dit zal zicht vertalen in een hoge woningwaarde.

4. Makkelijk onderhoud

Naast de esthetische waarde zijn strakke nieuwbouw muren ook makkelijk te onderhouden. Dit komt omdat er geen naden of voegen zijn, waardoor er minder stof of vuil kan ophopen.

Zorg voor een regelmatige schoonmaakbeurt met een vochtige doek en je muren zien er weer als nieuw uit. Zo zullen ze jarenlang mooi blijven!

5. Kies de mooiste kleuren

Strakke witte muren zijn een klassieke keuze, toch zijn er tegenwoordig vele varianten mogelijk. Bij ons kun je zelf aangeven welke kleurcombinaties je wilt zien.

Het contrast wat je krijgt tussen een strakke wandafwerking en een levendige kleur, is echt een geweldige look. Wij zien vaak dat woningeigenaren 1 of 2 muren een opvallende kleur maken.

Strakke nieuwbouw muren

Strakke nieuwbouw muren verven

Net gestucte muren kun je verven in elke kleur. Wij raden voor de complete woning altijd 9010 of 9016 aan. Dit zijn 2 witsoorten die voor een hele strakke afwerking kunnen zorgen.

Omdat de muren van nieuwbouwwoningen zetten, raden wij je toch altijd aan om stucgaas te gebruiken. Dit voorkomt of verminderd de kans op vervelende krimpscheuren.

Het is natuurlijk super vervelend wanneer je scheuren in strucwerk krijgt. Dan heb je zoveel tijd en geld geïnvesteerd en dan komen er scheurtjes. Dit moet je niet willen!

Strakke nieuwbouw muren behangen

Tegenwoordig kun je nieuwbouwwoningen beter behangen met renovliesbehang. Dit komt omdat je niet wilt aanlopen tegen eventuele problemen met de muur.

Wij adviseren iedereen die binnenkort een nieuwbouwwoning krijgt om te kiezen voor glad renovlies behang. Dit geeft een stuclook maar zal de muren beter beschermen.

Wil je strakke nieuwbouw muren?

Wij zijn natuurlijk de specialist wanneer het gaat nieuwbouw muren. Elk jaar zijn wij verantwoordelijk voor de meeste nieuwbouwprojecten in Nederland.

In de meeste projecten zijn wij de gene die moeten zorgen dat de wanden strak opgeleverd kunnen worden. Wil jij ook het mooiste resultaat? Vraag dan een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024