Voorstrijk

Waarom moet ik mijn muren voorstrijken? Voorstrijk is een belangrijke stap voor het creƫren van een duurzame, gladde en gelijkmatige ondergrond.

Zowel professionele schilders als doe-het-zelfers, hebben een strakke ondergrond nodig wanneer het gaat om een schilder- of afwerkingsproject.

In ons blog gaan we je uitleggen hoe het aanbrengen werk, welke merken goed zijn en waar je allemaal op moet letten bij stucwerk, verf en behang.

Wil je een woning laten behangen, schilderen of stucen? Dan geven wij je momenteel 10% korting! Claim dit grote voordeel en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Voorstrijk

Voorstrijk stucwerk

Wanneer je een muur laat stucen, wil je wel dat het stucwerk goed op de muur blijft zitten en niet gaat afbrokkelen, scheuren of loslaat.

Om dit te voorkomen is het van groot belang om je muur voor te strijken. Voorstrijk van stucwerk zal ervoor zorgen dat je een egaal zuigende ondergrond krijgt, waaraan een stuclaag zich beter hecht.

Het is belangrijk dat je weet wanneer je wel en geen voorstrijk voor stucwerk gebruikt. Ook gaan we het hebben over de afwerking en kosten van voorstrijk stucwerk.

Het belangrijkste is vaak de voorbereiding bij stucwerk aanbrengen. Schakel je onze stukadoor in, dan voert hij deze voorbereiding voor je uit.

Ben je op zoek naar een goede stukadoor? Via Stukadoor Inhuren heb je toegang tot ervaren vakmannen die jou kunnen helpen bij deze klus.

Voorstrijk muurverf

Voorstrijk voor muurverf is een primer die je aanbrengt op een oppervlak voordat je de verflaag aanbrengt. Hier zijn een paar redenen waarom het verstandig is:

  1. Hechting verbeteren: Voorstrijk verbeterd meteen de hechting van de verflaag en het oppervlak. Dit is voornamelijk belangrijk wanneer je verf aanbrengt op een gladde, glanzende of poreuze oppervlakken. Dit komt omdat de hechting kan verminderen.
  2. Oppervlak verzegelen: Voor poreuze oppervlakken zoals gipsplaten of nieuw pleisterwerk, is het belangrijk om de wand af te dichten. Als je dit niet doet dan kan de verf te snel geabsorbeerd worden door het oppervlak. Dit kan weer leiden tot een ongelijke kleur of glans.
  3. Absorptie egaliseren: Door voor te strijken help je de absorptiesnelheid van verschillende delen gelijk te maken. Het zal voorkomen dat de verf op sommige plekken, niet meer of minder, geabsorbeerd wordt in de muur. Dit kan een vlekkerig resultaat geven.
  4. Vlekken verbergen: Het voorstrijken van muren kan vlekken zoals water of roetvlekken, bedekken en voorkomen dat ze door de verflaag zichtbaar worden.
  5. Dekking verbeteren: Door je oppervlak vooraf te behandelen met voor strijk, kun je de verflaag gelijkmatiger aanbrengen. Dit kost minder verf dus ook minder geld.

Voorstrijk is bij ons te koop in verschillende formules. Welke je moet kopen is afhankelijk van het type oppervlak en beoogde resultaat. Wil je advies? Laat ons je muren stucen.

Voorstrijk behang

Met voorstrijk kun je natuurlijk de hechting tussen de muur en het behang, aanzienlijk verbeteren. Onze behangers gebruiken het standaard om luchtbellen te voorkomen.

Behangsoorten waarvan wij de muren graag eerst voorstrijken zijn renovlies en glasvezelbehang. Door dit te doen worden de muren super glad en blijven jarenlang goed.

Voorstrijk stucwerk

Wil je jouw muren laten voorstrijken en afwerken?

Mocht je voorstrijk willen aanbrengen dan kunnen wij dit voor je doen. We zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het afwerken van wanden en plafonds.

Dus wil je een muur of een complete woning doen, dan staat ons team voor je klaar. En dit tegen zeer scherpe prijzen! Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024