Oplevering nieuwbouw

Dit is de meeste gespecialiseerde uitleg over oplevering nieuwbouw muren en plafonds. Straks weet je precies hoe je de staat van beide moet controleren!

Buiten dat we het zullen hebben over de vereiste bouwstandaarden en specificaties, gaan we ook kijken wat er echt in de praktijk nodig is om een glad resultaat te behalen.

Enkele termen voor het opleveren van nieuwbouw wanden zijn behangklaar of sausklaar. Na het lezen van ons blog kun jij zelf controleren in welke klasse er is opgeleverd.

Wil je ook je nieuwbouwwoning laten afwerken met stuc, verf of behang? Dan hebben wij een aanbieding waar je erg blij van zult worden. Meldt je direct bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Oplevering nieuwbouw

Hoe check je muren en plafonds bij opleveren?

Het zou niet zo moeten zijn maar toch moet je zelf de staat van je muren goed controleren. Wij komen namelijk dagelijks muren en plafonds tegen die niet goed zijn opgeleverd.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen die je moet controleren in het opleverproces:

  1. Zorg voor verlichting: Als er niet voldoende licht is dan moet je een bouwlamp meenemen. Alleen zo kun je eventuele gebreken, oneffenheden op bulten zien. Vergis je niet, muren stucen om ze goed te krijgen kost je vele duizenden euro’s! Neem de tijd..
  2. Doe een volledige inspectie: Loop even door elke kamer en check de muren en plafonds. Let goed op deuken, gaten, verfbladders en natuurlijk eventuele scheuren in de muur.
  3. Neem een waterpas mee: Gebruik deze om te controleren of de muren en plafonds wel recht zijn. Doe dit zowel horizontaal als verticaal.
  4. De plafondhoogte: Controleer of de hoogte van elk plafond in elke kamer overeenkomt met de bouwplannen en bouwspecificaties.
  5. Verf en afwerking: Check de verf op alle muren en plafonds op vlekken, onregelmatigheden of verfdruppels. Als je deze tegenkomt moet je dan meteen even aangeven zodat deze hersteld kunnen worden. Dit is ook van belang bij het repareren van renovlies fouten.
  6. Stopcontacten: Loop even alle contacten en schakelaars na of ze goed geïnstalleerd zijn en werken.
  7. Ventilatieopeningen: Loop alle openingen na van de ventilatie om ervoor te zorgen dat ze niet geblokkeerd zijn en na behoren werken.
  8. Isolatie: Er mogen geen zichtbare gaten of kieren zijn waardoor warmte of geluid kan ontsnappen.
  9. Luchtlekken: Vooral bij ramen- en deurkozijnen wil je geen openingen zien. Controleer elk raam!

Wanneer je nou problemen of gebreken opmerkt, maar er dan even foto’s of video’s van. Dit is je bewijs richting de bouwer en in het slechtste geval de rechter.

Wij van Bouwsector Nederland lopen deze punten ook altijd na. Natuurlijk hoop je dat alles goed is maar in de praktijk merken wij dat er regelmatig hersteld moet worden.

Hoe wordt een nieuwbouw woning opgeleverd?

Hoe jouw nieuwbouwwoning uiteindelijk wordt opgeleverd, is volledig afhankelijk van de afspraken die je met de projectontwikkelaar hebt gemaakt.

Over het algemeen worden nieuwbouwhuizen opgeleverd met een afgewerkt toilet en een badkamer. De keuken moet je vaak nog zelf (laten) plaatsen. Andere woningen worden leeg opgeleverd.

Hoe gaat oplevering nieuwbouw?

De oplevering van een nieuwbouwwoning vindt plaats wanneer je woning helemaal af is. Je gaat dan samen met je aannemer het huis controleren.

Jullie kijken dan of er geen gebreken zijn en of het werk afgesproken werk goed is uitgevoerd. Mocht het werk niet goed zijn uitgevoerd, dan moet je aannemer dit oplossen.

Nieuwbouw oplevering

Nieuwbouw oplevering: wat te doen bij problemen?

Er kunnen bij het opleveren van een nieuwbouwwoning altijd problemen aan het licht komen. Het is belangrijk dat je deze aan de aannemer per mail bevestigd.

Het is niet verstandig om mondelingen afspraken niet vast te leggen. Mocht je er op een dag niet uitkomen dan is het jouw woord tegen zijn woord.

Bij Bouwsector Nederland leggen wij altijd elke afspraak vast per mail. Zo is het helder voor de klant en ons, wat de gemaakte afspraken precies zijn.

Nieuwbouw muren en plafond laten afwerken

Onze stukadoors, schilders en renovlies behangers staan voor je klaar! Met dat betreft hebben wij al meer dan 20 jaar de beste vakmannen in ons team zitten.

We helpen je dan ook graag bij het afwerken van de muren en plafonds. Op dit moment hebben wij zelfs een actie van 10 procent korting. Vraag daarvoor een offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024