Muur afwerking

Muur afwerking is er in verschillende soorten en in verschillende m2 prijzen. Een nieuwbouw of renovatiewoning verdiend natuurlijk een mooie gladde en strakke muurafwerking.

Maar welke soorten muurafwerkingen zijn er op dit moment op de markt zijn en wat kost van een muur laten afwerken per m2? Bouwsector NL zal je inzicht geven in de soorten en kosten.

Wij zien dat een goedkope wandafwerking van stucwerk erg populair is vanwege de duurzaamheid en veelzijdigheid van het materiaal.

Dit zijn de meest populaire soorten stucwerk:

Dit zijn allemaal stucwerken met een unieke textuur en uitstraling. Wil je ook een muur laten afwerken met behang of stuc? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Muur afwerken.

Hoe muur afwerken?

Ten eerste moet je bij muur afwerking eventuele gaten, scheuren of andere beschadigingen in de muur repareren. Dit kun je doen met vulmiddel of pleisterwerk.

Daarna is het belangrijk om je muur goed schoon te maken en indien nodig ontvetten. Dit zal ervoor zorgen dat de wandafwerking goed hecht aan de muur.

Buiten het stucen van muren kun je ook kiezen voor behang. Een goed voorbeeld hiervan is renovlies als alternatief voor stucen. Een sterke behangsoort die veel wordt gebruik om nieuwbouwwoning mee af te werken.

Een groot voordeel van zowel stucwerk als behang is dat je het kunt schilderen. Meestal kiezen onze klanten voor witte latex maar in principe kun je uit elke kleur kiezen.

Sausklare muur afwerken

Sausklaar is een pleisterlaag die geschikt is voor afwerking met latex muurverf. Eerst maakt onze stucadoor je wand haaks en recht.

Daarna zal hij meermaals sponsen en afmessen om nogmaals te afpleisteren d.m.v. een dunne pleisterlaag om de laatste oneffenheden glad te strijken.

Behangklare muur afwerken

Bij behangklare wanden kan de stukadoor van Bouwsector Nederland gebruik maken van een dunpleister systeem dat per m2 goed te betalen is.

Het is daarom dan ook niet nodig om eerst nog een dikke stuclaag aan te laten brengen. Een dunne filmlaag is echt genoeg om de muren van een nieuwbouwwoning glad te krijgen.

Het verschil in prijs en muur afwerking

Spackspuitwerk ( gespoten korrel ) € 7 – € 10
Behangklaar stucen ( Bijna glad ) € 9 – € 18
Sausklaar stucen ( strak en glad ) € 11 – € 24
Sierpleister (spachtelputz korrel ) € 15 – € 22
Renovlies aanbrengen en verven € 12 – € 17
Dunpleister nieuwbouw € 10 – € 14
Schilderen op glad stucwerk € 10 – € 14

Zoals je wellicht weet is Bouwsector NL gespecialiseerd in het vinden en aanbrengen van de juiste afwerking. Laat je dus vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. Contact ons!

Muur afwerking voor nieuwbouw en bestaande bouw. Kies uit stucen of behangen met renovlies behang.

Welke muur afwerking is goed voor nieuwbouw?

Voor wand afwerking in de nieuwbouw is een gladde afwerking toch wel erg mooi. Maar waarom kiezen voor een gladde afwerking? Dit komt omdat bij alle nieuwbouwwoningen nog uit moeten werken.

Als je hier geen rekening mee houd dan kun je scheurvorming krijgen in je stucwerk. Wanneer je wanden en plafonds hebt met een structuur dan zullen de reparatie plekken altijd zichtbaar zijn.

Dit probleem heb je niet bij gladde muren en plafonds. Je zult de reparatie plekken niet meer terug vinden.

Onze wandspecialisten kunnen een reparatieplek zo wegwerken dat je deze niet meer ziet. Mochten er teveel scheurtjes zijn dan kun je altijd nog glasvezelbehang of renovlies behang kopen.

Muur afwerking uitbesteden

De meeste mensen willen hun muren laten afwerken door een specialist. Ze weten dan zeker dat er een strak resultaat komt. Bij ons krijg je dan ook deze garantie.

Al meer dan 20 jaar helpen wij klanten door heel Nederland met de afwerking van muren. Wil je advies of een offerte? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024