Mortel

Mortel maken wij van een mengsel met bindmiddel, toeslagstoffen en water. Er zijn verschillende soorten die onze stukadoors gebruiken:

  • Cementmortel
  • Betonmortel
  • Gietmortel
  • Egalisatiemortel
  • Reparatiemortel
  • Stucmortel

In ons blog geven wij uitleg over alle mortels en op welke manier ze door ons worden gebruikt. Heb je vragen of wil je ons inhuren? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Mortel

Soorten mortel

Welke mortel kopen? Het is een vraag die wij dagelijks krijgen van onze lezers. Om voor eens en voor altijd duidelijkheid te verschaffen, hebben wij alle soorten op een rij gezet:

1. Cementmortel

Het storten van funderingen storten vereist een sterke mortel, deze moet geschikt zijn om in grote hoeveelheden gebruikt te worden.

Dit maakt verschillende mortelvarianten ongeschikt, maar cementmortel is bij uitstek bedoeld voor het zware werk.

Bouwsector Nederland beschikt over een groot assortiment aan cement mortel. Deze kun je voor verschillende toepassingen gebruiken en is in grote hoeveelheden te storten.

2. Betonmortel

Voor het storten van een fundering heb je een stevige vorm van mortel nodig.

Het moet een mortel zijn die je in grote hoeveelheden kan storten, zodat je in een keer een groot oppervlakte ermee kan beslaan.

Betonmortel is super geschikt voor het grovere werk en is daarom een veel gebruikte mortel. Wij hebben de beste beton mortel voor het zware werk.

3. Gietmortel

Gietmortel is een krimparme en een dun vloeibare mortel.

Het wordt door ons gebruikt bij het ondergieten van constructies en natuurlijk voor het vullen van ruimten en holten  (denk aan het vullen van voegen tussen vloerdelen).

Je kunt alleen de juiste gietmortel kopen wanneer je vooraf goed opmeet hoeveel mm je moet opvullen.

4. Egalisatiemortel

Egalisatiemortel is een dunne mortel die gemakkelijk aan te brengen is. Je maakt er vrij eenvoudig een mooie gladde ondergrond mee.

Egalisatiemortel is bij ons verkrijgbaar in een poeder vorm. Onze poeder vorm moet je zelf even met schoon water mengen en dan is het direct klaar voor gebruik.

5. Reparatiemortel

Reparatiemortel is een mortel vorm waarmee je bijzonder gemakkelijk kan werken. Ook heeft het een hele korte verwerkingstijd!

Dit maakt het uitstekend geschikt om aan te brengen op kleine ondergronden, die eventueel gerepareerd moeten worden.

6. Stucmortel

Stucmortel is een prachtig middel dat bij uitstek zeer geschikt is voor het betere stucwerk. Het is destijds speciaal ontwikkeld om vochtregulerend te werken.

Dit zodat het de ontwikkeling van schimmels voorkomt. Je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken op steenachtige ondergronden.

Mortel laten aanbrengen door een stukadoor van Bouwsector Nederland.

Mortel aanbrengen

Nu je weet welke mortel je moet kopen, is het belangrijk om deze op de juiste manier aan te brengen. Dit zorgt voor een strak uiterlijk en muren die jarenlang mee gaan.

Zelf stucen is te doen wanneer je ons stappenplan volgt. Mocht je niet zo technisch zijn aangelegd dan kun je altijd onze stukadoor inhuren. Dit kan al vanaf €12 per m2.

Wil je gebruik maken van onze aanbieding? Meldt je dan bij ons aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024