Stucmortel

Stucmortel is een buitgewoon veelzijdig bouwmateriaal dat een zeer gladde en strakke afwerking biedt voor binnenmuren en plafonds.

Van kalkpleister tot moderne gipspleisters en cementpleisters, het zijn allemaal stuctechnieken die wij dagelijks gebruiken voor renovatiewoningen en nieuwbouwwoningen.

De informatie die wij je geven over stuc mortel is gebaseerd op een jarenlange ervaring. Heb je advies nodig of wil je een klus uitbesteden? Neem dan contact met ons op.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stucmortel

Wat is stucmortel?

Stucmortel, ook wel bekend als pleistermortel, is een bouwmateriaal die wij gebruiken voor de afwerking van muren en plafonds.

Het is een mengsel van bindmiddel zoals gips, kalk of cement en gemengd wordt met water en zand. Je kunt deze mortel aanbrengen in dunne lagen om een gladde, strakke en naadloze afwerking te krijgen.

Het zorgt voor een duurzame, thermische en geluidsisolatie. Ook geeft het vele decoratieve mogelijkheden voor verschillende interieurontwerpen.

Als afwerking is het perfect omdat het veelzijdig is. Dit is een kenmerk die zowel voor renovatieprojecten als nieuwbouwprojecten erg interessant kan zijn.

Andere mortels zijn veel gebuikt worden in de bouw zijn: cementmortel, betonmortel, gietmortel en egalisatiemortel. Minder bekend zijn reparatiemortel en stucmortel.

De juiste voorbereiding

Het succes bij een stucmortelproject is volledig afhankelijk van de voorbereiding. Het is namelijk van groot belang dat het oppervlak grondig gereinigd wordt.

Eventuele scheuren moeten gerepareerd worden en een hechtende primer aangebracht worden. Voor het aanbrengen van stucmortel heb je oog voor detail nodig! Daarnaast heb je de juiste materialen nodig om de gladde afwerking te realiseren.

Voordelen van stucmortel

Een groot voordeel van stucmortel is de duurzaamheid en de lange levensduur. Dit maakt het een goede investering op de lange termijn.

Daarnaast geeft het een thermische en prima geluidsisolatie, waardoor het bijdraagt aan een comfortabele leefomgeving.

Je kunt eigenlijk ongekend veel decoratieve afwerkingen er mee maken waardoor je elke ruimte een unieke uitstraling kan creëren. Dit maakt het erg populair bij interieurprojecten.

Stucmortel kopen en laten aanbrengen.

Cementgebonden stucmortel

Stucmortel cementgebonden is een type morel dat cement als bindmiddel gebruikt in plaats van gips of kalk. Het betreft een mengsel uit cement, water en zand.

Je krijgt hiermee een zeer sterk en duurzaam afwerkingsmateriaal van. Vanwege deze eigenschappen wordt het gebruikt voor zowel interieur- en exterieurtoepassingen.

Onze stukadoors brengen het aan op betonnen muren, gevels en buitengebieden. Het is stucmorel voor buiten dat robuust en weerbestendig is.

Problemen en oplossingen

Met stucmortel kun je een geweldige afwerking creëren, toch kunnen er wel een aantal problemen optreden. Denk aan scheuren, luchtbellen en ongelijkmatige textuur.

Dit soort problemen kunnen voorkomen worden door een zorgvuldige voorbereiding te treffen.

Gebruik daarom goede materialen en volg de juiste procedures, dit is erg belangrijk als je niet tegen problemen aan wil lopen.

Mocht je tegen reparaties aanlopen doe deze dan meteen, dit zal ervoor zorgen dat je stucwerk langer goed blijft.

Stucmortel laten aanbrengen en afwerken

Wij kunnen stucmortel aanbrengen en schilderen. We geven je de kans om gebruik te maken van onze expertise EN van onze 10 procent kortingsactie. Meldt je bij ons aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024