Egalisatiemortel

Egalisatiemortel is toch wel een essentieel bouwmateriaal om oppervlakken glad mee te krijgen. Ook is het perfect om oneffenheden mee te corrigeren.

Wanneer je een muur goed wil voorbereiden voor het aanbrengen van behang of verf, dan is egalisatie mortel je beste vriend. Het werkt makkelijk en is betaalbaar.

Wil je binnenkort een muur of een complete woning laten stucen of behangen? Maak dan gebruik van onze aanbieding. Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Egalisatiemortel

Wat is egalisatiemortel en waar gebruik je het voor?

Egalisatiemortel is een mengsel van cement, zand en een aantal andere stoffen. Onze stukadoors gebruiken mortel om oneffenheden en hobbels op de muren mee glad te strijken.

Het is misschien wel de belangrijkste stap bij het voorbereiden van het oppervlak voor verdere afwerking. Het zorgt namelijk voor een gelijkmatige en strakke ondergrond.

Andere mortelsoorten die gebruikt kunnen worden voor muren zijn cement mortel, beton mortel en giet mortel, Let wel op, alle mortels kennen zo hun eigen kwaliteiten.

Dit is ook zo bij reparatie mortel en stuc mortel. Mocht het onduidelijk voor je zijn welke materialen je allemaal nodig hebt, laat je dan door ons adviseren of begeleiden.

Waarom egalisatiemortel aanbrengen?

  • Oneffenheden weghalen: Muren kunnen nou eenmaal na verloop van tijd een beetje ongelijk worden. Dit zie je bij nieuwbouw vaak om dat de wanden dan krimpen en uitzetten. Dit veroorzaakt dan weer krimpscheuren.
  • Maximale hechting: Bij het aanbrengen van behang of verf kan een oneffen muur voor problemen leiden. Een slechte hechting kan zorgen voor afbladering. Dit kun je met egalisatie mortel voorkomen.
  • Strak resultaat: Voor de uitstraling die je wilt heb je een strakke en gladde muur nodig.

Wat is het verschil tussen Egaline en Egalisatiemortel?

Egaline is een vloeibaar product en egalisatiemortel kan zowel een vloeibaar als smeerbaar product zijn. Daarnaast is egaline voor dunne lagen en heeft egaline een verkorte droogtijd.

Egalisatie mortel

Egalisatie mortel kopen en laten aanbrengen

Natuurlijk zou je het liefst zelf aan de slag gaan en de kosten van een stukadoor besparen. Toch zijn er een hoop mensen die zich liever bezig houden met andere zaken dan stucen.

Voor deze grote groep mensen hebben wij een mooie aanbieding per vierkante meter. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan en krijg je goedkoopste m2 prijs!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024