Stucwerk

Goed stucwerk zorgt voor strakke wanden en plafonds. Het geeft een super mooie uitstraling aan uw bestaande- of nieuwbouw woning. Maar wat zijn de voordelen en kosten per m2 van het nieuwe gladde stucwerk?

Mooi glad stucwerk kan je huis volledig afmaken. Stukadoor Inhuren kan je muren en plafonds ook nog eens strak schilderen of spuiten met latex. Dan is het pas echt af!

Omdat er vele soorten stucwerk in omloop zijn kunnen wij ons voorstellen dat je niet zo makkelijk een keuze kunt maken om de juiste wand- of plafondafwerking te kiezen.

Welke past nu het beste in je woning? En welk prijskaartje hangt eraan vast? Op deze pagina geven wij je alle informatie die u zoekt. Interesse? Vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stucwerk

Wat kost stucwerk?

Wil je een nieuwbouwwoning of bestaande renovatiewoning een goede opknapbeurt geven? Dan is nieuw glad stucwerk een hele goede optie om je muren en plafonds weer een fris uiterlijk te geven. Maar wat zijn de stucen kosten?

Uiteraard wilt u weten welke prijzen stucwerk met zich mee brengt en welke soort u het beste kunt kiezen. De kosten die berekend worden voor stukwerk hangen van een aantal factoren af. Namelijk;

 1. Welk tarief rekenen professionele stucadoors?
 2. Hoe groot is het totale oppervlakte dat je wilt laten stucen?
 3. Welke voorbereidingen moet de stukadoor doen?
 4. Wat is de staat van de muren en plafonds?

Omdat de m2 prijzen per klus vaak kunnen verschillen zullen wij je een overzicht geven van de gemiddelde prijzen en de meest voorkomende soorten stucwerk:

Wat kost een stukadoor? M2 per ruimte Totaalprijs
Woonkamer stucwerk muur 50 m2 muren vanaf €700,
Woonkamer stucwerk plafond 25 m2 plafond vanaf €400,
Keuken stucwerk 25 m2 muur vanaf €300,
Keuken plafond stucwerk 14 m2 plafond vanaf €350,
Slaapkamer stucwerk muur 20 m2 muren vanaf €325,
Slaapkamer stucwerk plafond 10 m2 plafond vanaf €175,
Badkamer stucwerk muren 22 m2 muren vanaf €450,
Badkamer stucwerk plafond 12 m2 plafond vanaf €325,
Hal stucwerk muur 20 m2 muur vanaf €325,
Hal stucwerk plafond 12 m2 plafond vanaf €175,
Verfspuiten ( latex ) Per M2 wand of plafond vanaf €7,-

Wat zijn de stucwerk kosten per m2?

Stukadoor Inhuren rekent voor de hoogste kwaliteit de laagste prijzen per vierkante meter:

Diensten Stucadoor Gemiddelde prijzen per m2
Spackspuiten € 8,- tot € 11,
Muren stucen € 12,- tot € 22,
Sausklaar stucen € 12,- tot € 23,
Spachtelputz € 16,- tot € 22,
Plafond stucen € 15,- tot € 23,
Raapwerk € 18,- tot € 25,

Zoals je hierboven kunt lezen is aan ieder soort stucwerk een andere prijs verbonden. Wilt je de exacte prijzen ontvangen voor het stucwerk in je woning?

Dan kunt u bij de Stukadoor Inhuren geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. Door het invullen van ons offerte formulier weet je binnen 24 uur wat de kosten zullen zijn om je huis van nieuw stucwerk te voorzien.

Stucwerk aanbrengen

Stucwerk voordelen

Wat zijn nou de voordelen wanneer je een complete woning van stucwerk laat voorzien? Ontdek hier alle voordelen die deze wand- en plafondafwerking met zich mee brengen;

 1. Vele jaren plezier van gladde wand- en plafondafwerking.
 2. De totale licht intensiteit wordt voor bijna 40 % meer verdeeld in de woning.
 3. Een grote waarden verhoging van je woning.
 4. De ruimte lijkt visueel vele malen groter.

Zitten er scheuren in stucwerk? Geen probleem! Je kunt stucwerk repareren en opschuren. Dit zijn de kosten van stucwerk laten schuren.

Wil je nieuwbouw muren beschermen tegen scheurtjes? Dan is renovlies een prima alternatief voor stucen.

Is voorstrijk stucwerk nodig?

Voorstrijk gebruiken is voor het stucen van belang wanneer je een goede hechting wil krijgen.

Door de voorstrijk aan te brengen creëer je een egaal zuigende ondergrond en/of een betere hechting. Je stucwerk kan daardoor optimaal verharden en blijft lang goed.

Soorten stucwerk

Er zijn echt vele soorten stucwerk mogelijk, denk aan glad pleisterwerk (meest gekozen) of gwoon een gestructureerde afwerking zoals spackspuitwerk of spachtelputz.

Stukadoor Inhuren kan zowel handmatig of met een zogenoemde gipsspuit alle soorten aanbrengen. Het voordeel van machinaal stucen is dat het sneller gaat dan het met de hand aanbrengen.

De beslissing om te kiezen voor stucwerk is stap 1, maar om daarna het besluit te nemen welk stucwerk het beste in je woning past is gewoon een stuk lastiger.

Vanwege de reden geven wij je hier onderstaand een zeer duidelijk beeld van de verschillende soorten afwerkingen voor wanden of plafond. Andere stijlen stucwerk die wij bieden zijn Italiaans en Venetiaans.

Glad stucwerk

Bij Stukadoor Inhuren is dit de meest gekozen afwerking op het moment. Deze specifieke afwerking voor wanden en plafonds geeft een dure en luxe uitstraling aan je woning.

De totale afwerklaag over het gladde stucwerk bestaat volledig uit latex muur- en plafond verf. Dit kan zowel gerold of gespoten worden met een airless verfspuit. Je bepaald zelf de kleuren!

Het is wel zo dat de dikte van glad stukwerk kan variëren van 1 mm dikte tot 10 cm dikte, dit is afhankelijk hoe krom de muren en plafonds lopen. Vergeet ook niet de gestucte wand te schuren.

Spackspuitwerk

Spack spuiten valt onder de goedkopere afwerkingen. Spack brengen wij aan met een spackspuit die met een hoge snelheid het materiaal op de wanden en plafonds aanbrengt.

Het aanbrengen moet altijd gebeuren op een vlakke ondergrond. De korrel van spack mag variëren tussen 1 mm en 2,5 mm dikte.

Spachtelputz (sierpleister)

Spachtelputz, ook wel sierpleister stuck genoemd, wordt meestal met de hand aangebracht. Het kan overigens ook met een spuit.

De reden hiervoor is omdat de laag van de aangebrachte sierpleister dan egaler is en daardoor makkelijker te schuren zal zijn.

Een klein laagje spachtelputz bestaat uit ongeveer 0,5 mm korrel tot aan 2,5 mm. De meest verkochte korreldikte is 1,5 mm dik. Spachtelputz kan door Stukadoor Inhuren op iedere gewenste kleur worden aangebracht en droogt zeer snel.

Goed stucwerk moet je eerst voorstrijken. Ontdek hoe je strakke muren kunt creëren.

Hoe lang moet stucwerk drogen?

De tijd die je kwijt bent voor stucwerk drogen kan variëren, het is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • De dikte van de laag
 • Luchtvochtigheid
 • De temperatuur en de ventilatie.

Over het algemeen kun je zeggen dat het ongeveer 1 tot 2 weken duurt voordat stucwerk volledig is opgedroogd.

Besteed je stucwerk goedkoop uit aan Stukadoor Inhuren

Stucwerk aanbrengen in een bestaand huis of nieuwbouwwoning is en blijft een vak apart. Om dit zelf te doen is minimaal 3 jaar ervaring nodig. Het blijft specialistisch vakwerk.

Voor het aanbrengen van stucwerk is veel kracht en uithoudingsvermogen nodig. Mocht je bijvoorbeeld te langzaam zijn met het aanbrengen van het materiaal dan zal het te snel drogen. Hierdoor is het niet meer af te werken.

Wil je al die ellende besparen en meteen een prachtig eindresultaat?

Huur dan gewoon ervaren stucadoors in voor de goedkope prijs van de Stukadoor Inhuren! Vraag hier geheel vrijblijvend je offerte aan en ontvang de beste prijs per m2.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024