Spackspuiten

Wanneer je een nette maar goedkope afwerking wilt voor je wanden en plafonds dan is spackspuiten een echte aanrader. Het is geschikt voor bestaande- of nieuwbouwwoningen.

Spackspuitwerk is een zeer populaire afwerkmethode voor muren en plafonds in huizen en gebouwen met grote oppervlaktes.

Ontdek hier alles over spack spuiten zoals de voor- en nadelen, de kosten per m2 en de soorten. Omdat Stukadoor Inhuren veel in nieuwbouwwoningen stucwerk uitvoert krijgen wij veel vragen over de kosten  en mogelijkheden.

Dit zijn de meest voorkomende vragen:

  • Is spackspuiten duur?
  • Wat kost spackspuiten per vierkante meter?
  • Wat is spack eigenlijk?
  • Kan spackspuiten in een nieuwbouwwoning?

Op al deze vragen geven wij je straks een helder antwoord. Natuurlijk is je complete woning laten spackspuiten niet heel goedkoop. Via ons hoeft spackspuitwerk ook niet duur te zijn!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Spackspuiten

Spackspuiten prijs

Als je maar een klein budget hebt om je muren en plafonds een opknapbeurt te geven dan zullen de mogelijkheden en kosten van spackspuitwerk je bevallen.

De prijs van spackspuiten begint al vanaf € 5 per m². Dit komt omdat de werkwijze van spack spuiten compleet anders is zijn de prijzen van andere soorten stucwerk.

Spackverf wordt door ons machinaal aangebracht waardoor onze stucadoor een stuk efficiënter te werk kan gaan. Dit is de gemiddelde prijs per m2 voor spack spuiten:

Spackspuitwerk Prijs per m2 incl materiaal
Spackspuitwerk kleur wit € 7 – € 10
Spackspuitwerk in kleur € 9 – € 12

Je kunt er voor kiezen om spackspuitwerk in kleur of in wit te laten spuiten. Dit kan bij een muur of plafond zowel in een nieuwbouw- als in een oudere woning.

Wanneer je een woning wilt laten spackspuiten dan wil je natuurlijk niet teveel betalen. Via Stukadoor Inhuren kun je flink besparen op de spack prijs. Met ons spackspuitwerk ben je erg voordelig uit! Maak gebruik van onze aanbieding en vraag een offerte aan.

Wat is spackspuiten en hoe werkt het?

Omdat je nu echt alle informatie hebt gelezen van de m2 prijs van spackspuitwerk is het nu tijd om te weten wat spackspuiten precies inhoudt.

Tijdens spack spuiten wordt er met een spackspuitmachine op zeer hoge druk een laagje pleisterwerk aangebracht. Op muren en plafonds kan dit zowel met een fijne als grove korrel.

Spackspuitwerk brengen wij altijd in twee lagen aan als de ondergrond zeer glad en wit is. Zo kan er het beste een laag gespoten worden.

  • Meslaag: Dit is de eerste laag die je muur of plafond egaal en glad gemaakt. Kleine gaatjes werken wij hier mee weg.
  • Afkorrellaag: Deze laag bepaald de eindafwerking en eindstructuur (korrelgrootte) van spuitwerk (fijn of grof).

Spackspuiten kan op vele ondergronden zoals gibo muren, beton, gipsplaten en is ook nog eens overschilderbaar met latex muurverf.

Spackverf leveren wij standaard in het wit, maar je kunt het wel met honderden verschillende kleuren mengen. De verf kan gerold worden of gespoten met een airless verfspuit.

Spack spuiten

Bepaal zelf de korrel grootte

Spack kun je in verschillende korrel groottes laten aanbrengen door onze spackspuiter. Hij kan de structuur van de korrel laten variëren van grof naar fijn.

Wanneer je ondergrond niet helemaal egaal en vlak is dan kun je beter kiezen voor een grovere korrel structuur. Zo zie je de oneffenheden van de ondergrond niet meer terug. Hij oogt dan vlak.

Zijn je muren en plafonds (nieuwbouw) vlak en recht dan kun je kiezen voor een fijne korrel structuur. Dit brengen wij vaak aan op betonmuren, oud stucwerk of gibo muren.

Stukadoor Inhuren adviseert je om de spackspuiter eerst een proefstukje te laten spuiten. Zo kun je meteen zien of hij de korreldikte gebruikt die jij het mooiste vind.

Kan spack gespoten worden in een nieuwbouwwoning?

Jazeker, spackspuitwerk wordt vaak gekozen voor nieuwbouw. Het is een erg populaire afwerkmethode omdat de kosten relatief laag zijn en de woning vrij snel klaar is.

Het is goed om te weten dat de ondergrond vooraf voorbereid moet zijn. Belangrijk is het egaliseren en stof- en vetvrij maken van de wanden en plafonds. Dit moet gebeuren voordat je kan beginnen met spackspuiten.

Zorg dat je rekening houd met de droogtijd van het spackspuitwerk. Dit is nodig om de verdere afwerkingen soepele te laten verlopen.

Wanneer je spackspuitwerk overweegt om te laten aanbrengen in je nieuwbouwwoning, dan is het altijd goed om eerst te overleggen met een professionele spackspuiter of stukadoor.

Deze kan dan beoordelen of deze afwerkmethode geschikt is voor uw specifieke situatie. Wij van Stukadoor Inhuren komen graag bij je langs om de mogelijkheden in kaart te brengen.

Wat zijn de voordelen van spack spuiten als wandafwerking?

Spackspuiten kent vele voordelen als het gaat om wand- en plafondafwerking:

Snelheid: Spack kan snel worden aangebracht en droogt snel. Dit maakt het een efficiënte manier om wanden en plafonds af te werken.

Kostenbesparend: Spack spuiten is een goedkope manier van wandafwerking. Het scheelt veel geld als je het vergelijkt met andere stucwerktechnieken.

Ook kan het door ons in één laag worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat kosten per m2 lager zijn dan bij andere technieken waarbij je meerdere lagen nodig hebt.

Naadloos: Spackspuitwerk is altijd naadloos, zo creëer je een strak en egaal oppervlak.

Wil je ook gebruik van deze mooie en goedkope manier van afwerking? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan om inzicht te krijgen in onze aanbiedingsprijs.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024