Venetiaans stucwerk

Venetiaans stucwerk is bij ons een van de meest gebruikte decoratieve technieken voor wanden en plafonds.

Het is een schildertechniek die dateert uit de Renaissance en waarmee onze stukadoors je kamers op een simpele en snelle manier omtoveren tot een elegante en luxe ruimte.

Met Venetiaans stucwerk kunnen wij marmer perfect nabootsen. Het geeft een unieke textuur die wanden en plafonds elegant maakt.

In dit artikel zullen we de belangrijkste vragen beantwoorden en geven wij inzicht in alle voor- en nadelen. Heb je interesse in een Italiaans meesterwerk? Vraag een offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Venetiaans stucwerk

Wat is Venetiaans stucwerk?

Venetiaans stucwerk komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Venetië en stampt af uit de vijftiende eeuw. Het is betaalbaar Italiaans stucwerk in alle kleuren.

Het is een decoratieve techniek voor plafonds en muren, vandaar dat het ook wel eens muurstucco wordt genoemd. De afwerking en textuur lijkt sterkt op die van gepolijst marmer.

Wij gebruiken het om plafonds af te werken en te decoreren, zowel binnen als buiten. Venetiaans stucen doe je met:

 • Kalk
 • Marmerpoeder
 • Gips
 • En natuurlijke pigmenten.

Venetiaans stucwerk is een soort pleister die bij ons verkrijgbaar is in tal van kleuren, vandaar de veelzijdigheid van het product. Een die wordt gekenmerkt door een gladde textuur en een fluwelen glans. Heb je vragen of wil je meer informatie? Laat het ons weten.

Belangrijkste kenmerken

 1. Luxe uitstraling: Venetiaans stucwerk is het zelfde als marmerpleister of Succo Veneziano. Het geeft je ruimte een elegante en luxueuse uitstraling tegen lagere kosten dan echt marmerstuc. Het geeft wel dezelfde glanzende en gladde afwerking die precies op marmer lijkt.
 2. Vakmanschap: Het moet met de hand worden aangebracht en hier zijn ervaren ambachtslieden voor nodig. Het is een proces die nauwkeurigheid en expertise vereist om de gewenste esthetiek te behalen.
 3. Duurzaam: De duurzaamheid van dit type stucwerk is hoog. Je kunt er jarenlang van genieten zonder dat je veel slijtage zal zien. Daarnaast is het bestand tegen scheuren en barsten. Het is dus een goede investering op de lange termijn.
 4. Naadloze afwerking: Stucwerk Venetiaans brengen wij naadloos aan waardoor je een glad oppervlak krijg. Je zult dus net als bij stucco geen zichtbare naden of voegen zien.
 5. Waterafstotend: Door de juiste materialen te mengen wordt Venetiaans stucwerk van nature waterafstotend. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom onze klanten het vaak in de badkamer en keuken willen laten aanbrengen.
 6. Gemakkelijk schoon te maken: De glanzende afwerking is een laag die heel gemakkelijk is schoon te maken. Zowel stof als vuil kun je eenvoudig verwijderen met een vochtige doek.
 7. Vele kleuren: Stukdoor Inhuren biedt alle denkbare combinaties en kleuren. Zo kun je de muur precies afstemmen op het interieur.
 8. Alle ondergronden: Het stucwerk kan op bijna alle gronden worden aangebracht. Denk aan beton, gipsplaat en hout of tegels. Dit maakt het uitzonderlijk toegankelijk voor renovatieprojecten en nieuwbouw.
 9. Tijdloze uitstraling: Het zal niet snel uit de mode raken want wij leveren deze dienst al bijna 20 jaar! Deze klassieke uitstraling met stucpasta is zo populair dat wij dagelijks aanvragen krijgen door heel het land.

Venetiaans stucen

Venetiaans stucwerk zelf doen

Wij leren mensen zelf stucen maar dan hebben we het wel over “gewoon” stucwerk. Venetiaans is niet te doen wanneer je geen ervaring hebt met stucen of schilderen.

Het is een bepaalde techniek die je niet iemand kan leren in een cursus van een aantal dagen. Buiten de basis technieken van stucen moet je ook nog eens goed kunnen schilderen.

Om beide skills iemand even bij te brengen gaat hem echt niet worden. Voor deze stucwerksoort heb je een professional nodig en deze kun je bij ons inhuren tegen scherpe prijzen.

Venetiaans stucwerk badkamer

Stucen op de Venetiaanse manier is duurzaam en bestand tegen vocht. Dit maakt het een uitstekende keuzen voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

Andere grote voordelen van Venetiaans stucwerk zijn dat het schimmelbestendig en simpel schoon te maken is.

Door de rijke textuur en de prachtige glans, voegt het stucwerk een vleugje elegantie toe aan badkamers. Daarnaast ben je volledig vrij om zelf de kleuren te bepalen.

Venetiaans stucwerk prijs per m2

De prijs van Venetiaans stucwerk per vierkante meter ligt gemiddeld tussen de €80 en €100. Onze prijzen liggen gemiddeld 10% lager dan die van andere stukadoorsbedrijven.

Wil je de kosten beperkt houden maar wel de hoogste afwerking zien? Dan is ons team voor jou de oplossing. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024