Schilderen: wat is belangrijk en wat is er mogelijk?

Het schilderen van uw huis of delen ervan zowel binnen als buiten is een belangrijk onderdeel van onderhoud. Vooral als het bijvoorbeeld gaat om houtwerk buiten de woning.

Binnen in de woning speelt het schilderen van hout bijvoorbeeld ook een belangrijke rol. Voor wat betreft de muren in alle ruimtes geldt dat schilderwerk een prachtige afwerking is.

Het is altijd belangrijk om met de juiste verf te schilderen. Ook het gebruik van de juiste materialen en het treffen van voorbereidingen is belangrijk.

Wil je een huis laten schilderen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Op dit moment hebben wij een geweldige actie van 10% korting!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Het laten schilderen van je woning.

Schilderen als onderhoud

Schilderen als onderhoud verlengt de levensduur van houtwerk. Bijvoorbeeld als het gaat om een dakkapel, maar ook om buitendeuren en kozijnen.

Regelmatig onderhoud is noodzakelijk ter bescherming van het hout. Als u geen onderhoud uitvoert, is dat na een aantal jaren snel zichtbaar.

Het schilderwerk gaat afbladderen en dan hebben de weersinvloeden vrij spel. Het nalaten van schilderonderhoud zorgt voor aantasting van het hout.

Schilderen als vernieuwing

Schilderen als vernieuwing is een heel ander uitgangspunt. Natuurlijk zorgt het onderhoud door te schilderen ook al voor een nieuwe look.

Vernieuwing door het schilderen van muren en houtwerk als deuren is echter een afzonderlijk doel. Bijvoorbeeld als u een nieuwe uitstraling wenst.

Een nieuwe uitstraling in huis is heel gemakkelijk te bereiken door voor een nieuwe kleur te kiezen. Of een combinatie van nieuwe verf kleuren spuiten:

 • Onderhoud
 • Vernieuwing
 • Opknapbeurt
 • Juiste verf
 • Juiste materialen
 • Voorbereiding

Huis schilderen

Een huis schilderen is te onderscheiden in binnen en buiten. Het schilderen van het huis aan de buitenkant heeft doorgaans betrekking op het onderhoud.

Het schilderen van een huis aan de binnenkant en heeft eerder te maken met het opknappen. Er zijn in de woning immers geen weersinvloeden die het schilderwerk aantasten.

Het opknappen van een huis door te schilderen is een uitstekende keuze. Daarbij maakt het onze schilders niet uit of het om een bestaande woning of nieuwbouwhuis gaat.

Huis schilderen binnen

Een huis schilderen aan de binnenkant heeft veelal betrekking op de grote oppervlakken. Bijvoorbeeld de wanden in een woonkamer of de muren in een slaapkamer.

Het opknappen en verfraaien van het interieur vormt meestal de aanleiding om een huis van binnen te schilderen of te spuiten met latex.

Een andere kleur op de muur doet vaak wonderen. Het hele interieur krijgt een compleet andere uitstraling met de keuze voor een nieuwe kleur.

Huis schilderen buiten

Een huis aan de buitenzijde schilderen, heeft alles te maken met onderhoud. In de tweede plaats komt opknappen aan de beurt en als laatste pas vernieuwing.

Bij een huis schilderen aan de buitenkant vormen de houtdelen vaak het uitgangspunt. Het gaat dan om deuren, gevelbekleding van hout, kozijnen en dakkapellen.

Het is echter ook mogelijk om afhankelijk van de woning de buitenmuur van een huis te schilderen. Bijvoorbeeld met het schilderen van de complete gevel.

 • Buiten (houtwerk, dakkapel, gevel)
 • Binnen (Woonkamer, slaapkamer, etc.)
 • Binnen en buiten
 • Bestaande woning
 • Nieuwbouwwoning

Wij zijn niet alleen een stukadoorsbedrijf maar ook een schildersbedrijf. Wij stucen eerst de muren waarnaar we ze afwerken met latex.

Schilderen.

Dakkapel schilderen

Een dakkapel schilderen, betekent schilderwerk op hoogte. U heeft de mogelijkheid het zelf te doen. In dat geval is het doorgaans nodig een steiger te huren.

De meeste mensen besteden het schilderen van een dakkapel liever uit. Vooral omdat het gaat om schilderen op hoogte.

Als uw dakkapel toe is een aan schilderbeurt is het belangrijk het onderhoud niet te lang uit te stellen. Stel een onderhoudsplan op om regulier schilderonderhoud te laten uitvoeren.

Onderhoud houten dakkapel

Aangezien een dakkapel zich op hoogte bevindt, is het niet altijd mogelijk om de staat van het houtwerk te controleren.

Juist daarom is het belangrijk om gewoon een planning te maken. Bijvoorbeeld om de zoveel jaar een schilder inhuren om de dakkapel te laten schilderen

Een dakkapel levert meerwaarde op voor uw woning, maar wel alleen als deze zich in een goede staat van onderhoud bevindt.

Aluminium of kunststof dakkapel in nieuwe kleur schilderen

Doorgaans gaat het bij het schilderen van een dakkapel om hout. Er zijn echter ook aluminium en kunststof dakkapellen.

Het is minder gebruikelijk om deze materialen te schilderen. Dat is namelijk niet noodzakelijk voor het onderhoud.

Het is wel mogelijk om een aluminium of kunststof dakkapel te schilderen in een andere kleur. Bijvoorbeeld als u de bestaande kleur niet meer mooi vindt. Onze schilders gebruiken daarvoor de juiste verf en eerst een primer voor de juiste hechting.

 • Zelf doen – steiger huren
 • Schilderwerk op hoogte
 • Uitbesteden aan schildersbedrijf
 • Onderhoud houten dakkapel
 • Optioneel: aluminium en kunststof

Wanden schilderen

Wanden schilderen in huis is in elke ruimte natuurlijk prima zelf te doen. Het is echter ook voordelig om de wanden te laten schilderen door een van onze schildersbedrijven.

Op het gebied van het schilderen van wanden is er de keuze om de wand in dezelfde kleur te schilderen. Of in een compleet andere kleur.

Of misschien gaat het om een wand in een nieuwbouwwoning. Dan is de keuze uit alle kleuren uiteraard eveneens te maken om de wanden te schilderen.

Wandelen schilderen in kleur

Wit is voor moderne huizen een populaire kleur met keuze uit meerdere tinten om wanden te schilderen. Het is een serene kleur die perfect met alle andere kleuren te combineren valt.

U bent misschien vast wel bekend met de RAL-kleuren die u in de bouwmarkt wel eens tegenkomt. De RAL-kleurenwaaier laat al een ongekend aantal kleuren en kleurtinten zien.

Heeft u er wel eens aan gedacht om een enkele wand twee kleuren te geven? Dan ontstaat er voor het effect een soort van lambrisering in kleur.

Wanden schilderen prijs m2

Indien u de wanden niet zelf gaat schilderen, is het handig om te weten wat dan de prijs is voor het uitbesteden

Wanden schilderen prijs m2 is het uitgangspunt voor het berekenen van de kosten. Dat geeft u het beste inzicht in de uitgaven.

U hoeft alleen maar te berekenen wat voor oppervlakte uw wanden in aantal m2 hebben. Vervolgens is er al een prima indicatie beschikbaar voor de kosten.

 • Zelf doen
 • Uitbesteden
 • Keuze uit alle kleuren
 • Combinatie van kleuren
 • Wanden schilderen prijs m2

Tip: heeft u wel eens gedacht aan het schilderen van wanden met kalkverf? Lees er alles over!

Geef je woning een nieuw uiterlijk met een likje verf.

Woonkamer schilderen: keuze uit verschillende technieken

De traditionele manier van het schilderen van een woonkamer is het gebruiken van muurverf met een roller. Dat heet ook wel het sauzen van de muren van de woonkamer.

Een andere techniek voor de woonkamer schilderen in wit of in kleur is verfspuiten. Onze schilders gebruiken dan een verfspuitmachine.

Het verfspuiten van een hele woonkamer is in verhouding voordeliger. Het laten spuiten van de muren in de woonkamer is namelijk goedkoper. Dat is ideaal als u een beperkt budget heeft.

Sauzen of verfspuiten?

Sauzen is een traditionele manier van schilderen en is nog altijd populair. Vooral in woningen die al bewoond zijn.

Ook is het schilderen van de woonkamer in de vorm van sauzen ideaal als het bijvoorbeeld alleen om de muren gaat of een enkele muur of alleen het plafond.

Verfspuiten mag dan wel voordeliger zijn, maar er komt ook veel bij kijken. Bijvoorbeeld als het gaat om het afplakken. In een nieuwbouwwoning die nog niet betrokken is, biedt verfspuiten natuurlijk wel uitkomst.

Woonkamer laten schilderen

De woonkamer laten schilderen biedt uiteraard ook de keuze tussen traditioneel sauswerk en verfspuiten. Het voordeel is dat u geen gereedschappen of materialen hoeft aan te schaffen.

Het is bij het uitbesteden van de woonkamer schilderen natuurlijk ideaal dat u in principe alleen de kleur hoeft te kiezen. Zowel voor de muur schilderen als platfond schilderen.

Uiteraard is het belangrijk om een goed schildersbedrijf te vinden. Daar zijn wij voor, want wij hebben de beste schilders voor u beschikbaar. Zowel voor sauswerk als voor verfspuiten.

 • Sauzen
 • Verfspuiten
 • Prijsverschil
 • Uitbesteden
 • Beste schilders

Deuren schilderen: welke verf?

Gaat u aan de slag met deuren schilderen in huis? Of met het schilderen van de buitendeuren? Het is dan belangrijk om de juiste soort verf te gebruiken.

Het schilderen van een binnendeur is het beste te doen met zijdeglans acryllak. Het is een sneldrogende lak die geen sterke geur afgeeft en haast niet verkleurt.

Bovendien is er sprake van een uitstekende dekking met deze verf voor deuren schilderen. De zijdeglans zorgt bovendien voor een mooie en zachte look.

Binnendeur schilderen in stappen

Het schilderen van deuren in huis is stap voor stap aan te pakken. Volg onderstaande stappen voor het succesvol schilderen van binnendeuren.

De beste temperatuur om te schilderen is rond de 20 graden Celsius. Het is tevens belangrijk dat de ruimte goed ventileert en het er niet te veel tocht.

Tip: Schroef het deurbeslag los en til de deur uit de scharnieren voor het mooiste resultaat

 1. Ontvet de deur

Het ontvetten van de deur is een eerste stap en maakt onderdeel uit van de voorbereidende werkzaamheden. Het verf hecht zich vooral goed op een oppervlak dat schoon is. Zijn er gaatjes of scheurtjes te zien? Repareer deze dan met vulmiddel.

 1. Schuur de deur

Het schuren van een houten deur is belangrijk. Zit er nog oude lakverf op? Gebruik in dat geval fijn schuurpapier. Bijvoorbeeld met korrelgrootte 240-320.

Is het hout ongeschaafd? Gebruik dan schuurpapier dat middelgrof is met korrel 180. Indien er sprake is van geschaafd hout is het schuren als stap over te slaan.

Bij een deur in een slechte conditie met verfbladders is het handig deze met een verfkrabber weg te halen. Gebruik daarna grof schuurpapier met korrelgrootte 80-120.

 1. Maak de deur stofvrij en plak de niet te schilderen delen af

Na het schuren van de binnendeur is het belangrijk om deze stofvrij te maken. Hiervoor is een zachte borstel te gebruiken. Vervolgens is het aan te raden om de niet te schilderen delen af te plakken met afplaktape.

 1. Leg de kwast en lakroller klaar

De kleinere delen zijn prima te schilderen met een kwast. Voor het grote oppervlak van de binnendeur is een lakroller te gebruiken voor watergedragen lak.

 1. Zet de deur in de grondverf

Maak de grondverf klaar door er goed met een verfhoutje door te roeren. Breng de grondverf aan op verticale wijze aan en daarna horizontaal met een gelijkmatige verdeling.

Het is belangrijk om van boven naar beneden te werken. Rol als laatste in lange banen weer verticaal voor een optimale dekking zonder strepen. De rand van de deur is overigens als laatste aan de deur.

 1. Schuur de deur nogmaals voor het schilderen

Na het drogen van de grondverf is het belangrijk om de deur nogmaals te schuren. Daarna de deur weer stofvrij maken en dan is de deur klaar om te schilderen.

Hiervoor gebruikt u dezelfde werkwijze als bij het aanbrengen van de grondverf. Het is afhankelijk van het resultaat of er nog een tweede laag op moet.

Dat is wel aan te raden ter bescherming tegen krassen en stoten. Als laatste verwijdert u de aangebrachte afplaktape. Doe dat als de verf nog nat is.

Gebruik de juiste verf voor je schilderklus.

Behang schilderen, is dat mogelijk?

Het is inderdaad mogelijk om behang te schilderen. Hiervoor is gewoon latexverf te gebruiken dat als gewone muurverf bekendstaat.

Het belangrijkste bij het overschilderen van behang is dat het behang goed vastzit aan de muur. Het is dus aan te raden om eerst te checken of het behang goed aan de wand zit.

Zitten er stukken behang los? Zorg er dan voor dat u het vastmaakt. Daarvoor is gewoon behanglijm te gebruiken.

Renovlies schilderen

Renovlies schilderen is een van de meest voorkomende vormen van behang schilderen. Het is zelfs zo dat renovlies perfect is om te schilderen.

Het is ook niet voor niets dat veel nieuwbouwwoningen voorzien zijn van dit type behang. Het is strak en in elke kleur naar wens te schilderen.

Het is mogelijk om renovlies als behang te laten plakken op de muren en vervolgens te laten schilderen.

Glasvezelbehang schilderen

Glasvezelbehang schilderen valt in het verlengde van renovlies schilderen. Of in de overkoepeling, want renovlies is een vorm van glasvezelbehang.

Onder de noemer van glasvezelbehang is er bijvoorbeeld ook sprake van glasweefselbehang. Dit type heeft bijvoorbeeld een ruitjesstructuur of een visgraatmotief.

Glasvezelbehang is net als renovlies iedere keer weer over te schilderen. Het is daarom een populair soort behang waar steeds meer mensen voor kiezen.

 • Behang schilderen met latexverf
 • Renovlies schilderen
 • Glasvezelbehang schilderen

Hout schilderen

Op het gebied van schilderen zijn er echt veel uitvoeringen die net even van elkaar verschillen. Muren schilderen is bijvoorbeeld van een andere orde dan hout schilderen.

Buitenmuren schilderen is weer van een andere orde dan een binnenmuur verven. Bij hout schilderen is de conditie van het hout overigens van groot belang.

De conditie van het hout bepaalt onder meer wat de werkwijze is voordat u uiteindelijk aan het schilderen begint.

Ongeverfd of geverfd hout schilderen

Het schilderen van ongeverfd hout begint bij het schoonmaken van de ondergrond. Schuren is eveneens belangrijk om een goede hechting te bewerkstelligen.

Bovendien zorgt het schuren ervoor dat er een fraaier eindresultaat is na het schilderen van hout. Bij geverfd hout is het van belang om verfbladders weg te krabben.

Is de verflaag nog wel goed dan is het belangrijk om het hout goed te voor te bereiden door het schoon te maken. Daarna schuren en grondverven om nog een keer te schuren en daarna te schilderen.

Muren schilderen buitenshuis

Muren schilderen buitenshuis is een goede manier om je huis een opknapbeurt te geven. Een extra voordeel is dat de bakstenen muur extra bescherming krijgt.

Buitenmuren schilderen die van baksteen zijn gemaakt, biedt namelijk bescherming tegen vochtdoorslag. Voor muren schilderen buitenshuis is buitenmuurverf geschikt.

Bijvoorbeeld latexmuurverf voor een buitenmuur schilderen. De bakstenen zijn eerst te behandelen met een voorstrijk om voor een goede hechting te zorgen.

Tip buitenmuren schilderen:

Een goede tip voor het schilderen van buitenmuren is rekening te houden met uw veiligheid. Gebruik een ladder die lang genoeg is of maak gebruik van een praktische rolsteiger.

Zorg dat de trap in elk geval stabiel staat. Of schakel gewoon een van onze schilders in die ervaren zijn in het schilderen van buitenmuren.

Gevel schilderen

Wilt u uw gevel schilderen? Het is een grote klus om het zelf te doen en aantrekkelijk om het uit te besteden. Dat is altijd een optie bij stucwerk schilderen.

Als u het zelf gaat doen dan zijn er een aantal adviezen om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld met het type ondergrond. Een gevel van hout of steen is heel anders van samenstelling.

Iedere gevel is in principe te schilderen. Bij de keuze voor verf is het aan te raden om de verfsoort af te stemmen op de ondergrond.

Er zijn enkele gevelmaterialen die minder geschikt zijn om te schilderen. Het gaat dan onder meer om een minerale pleister die poederig is.

Tip voor gevel schilderen: Kies een dampdoorlatend systeem of een watervast verfsysteem.

Laten schilderen of zelf schilderen?

Staat u voor de keuze om uw huis, wanden, deuren of buitenmuren zelf te schilderen of te laten schilderen. Het is gemakkelijk om de voordelen en nadelen op een rij te zetten.

Bij zelf schilderen heeft u geen kosten voor het inhuren van een schilder. U krijgt wel te maken met andere kosten, zoals voor verf, materiaal en gereedschap.

Bij een gevel schilderen of een dakkapel schilderen, heeft u bijvoorbeeld een steiger of hele lange ladder nodig. Bij het laten schilderen zorgt een van onze schilders voor alle benodigde materialen.

Muur schilderen in kleur.

Zelf schilderen: leuk en goedkoop

Het is voor veel mensen leuk om zelf te schilderen en ook nog eens goedkoop. Aan de andere kant zijn er mensen die zelf schilderen helemaal niet leuk vinden.

De groep die het minder leuk vindt, doet het toch nog vaak zelf. Bijvoorbeeld omdat de gedachte bestaat dat laten schilderen heel duur is.

Het laten schilderen van uw woning is echter helemaal niet duur. Vooral niet als u een van onze schilders langs laat komen.

Goedkoop schilderen dus laten doen

Als de kosten u nog tegenhouden, wat dan als goedkoop schilderen echt tot de mogelijkheden behoort. Dan kiest u er toch zeker voor om het schilderen te laten doen?

Het laten schilderen bespaart u veel tijd en neemt veel stress weg. Het maakt natuurlijk wel uit of het om een complete woning gaat of een deur.

Een enkele deur schilderen ziet u misschien zelf nog zitten, maar de hele woonkamer? Goedkoop schilderen is in dat geval de beste keuze als u het zelf niet wenst te doen. Toch zelf doen? Neem dan de volgende algemene tips over schilderen eens door.

Tips schilderen:

 1. Schilder bij de juiste temperatuur tussen 10 en 30 graden Celsius
 2. Ontvet hout eerst voor het schuren
 3. Repareer houtrot met tweecomponenten houtreparatiemiddel
 4. Dicht kieren met siliconenkit
 5. Wees zuinig met plamuur
 6. Schilder ook de onderkant van deuren, dorpels en ramen
 7. Schilder ook de kozijnen aan de binnenkant
 8. Schuur scherpe raden van houtwerk af
 9. Gebruik voldoende verf
 10. Herstel klemmende delen
 11. Gebruik de juiste materialen voor de schilderklus
 12. Gebruik de juiste verfsoort voor elk schilderwerk
 13. Een roller is ideaal voor grote oppervlakken
 14. Een kwast is perfect voor kleine delen
 15. Neem de tijd om de juiste kleur te kiezen (kleurenwaaier)
 16. Bewaar kwasten op de goede manier
 17. Bereid alles goed voor
 18. Maak een tijdsindeling
 19. Plak goed af
 20. Creëer ruimte

Er zijn natuurlijk enorm veel tips om rekening mee te houden als u gaat schilderen. Zo is er ook nog een aanvullende tip om te schilderen zonder scheuren.

Extra tip: schilderen zonder scheuren

Schilderen zonder scheuren is niet moeilijk als u de juiste voorbereidingen treft. Een belangrijk oorzaak van het ontstaan van scheuren in schilderwerk is vocht. Het verf knapt dan als het ware, zodat er scheuren ontstaan. Zorg dus altijd dat de ondergrond goed droog is.

Schilderen inspiratie:

Het is leuk om voor elke ruimte in huis inspiratie op te doen voor het schilderen. Bijvoorbeeld voor de woonkamer schilderen, maar ok voor de slaapkamer, kinderkamer en badkamer.

Zo is het ook mogelijk om inspiratie op te doen voor het schilderen van een schutting. Daar heeft u misschien vanuit uw woonkamer direct zicht op. Wij geven u daarom graag wat inspirerende adviezen voor het schilderen in huis en van de schutting.

Woonkamer schilderen

Kleur is in uw woonkamer waar u dagelijks tijd doorbrengt van groot belang. Lichte kleuren zijn ideaal voor een rustige sfeer.

Wilt u de woonkamer een spannend element meegeven? Overweeg dan om de muren in een combinatie van kleuren te schilderen.

Echt spannend is het als u het plafond van de woonkamer niet wit schildert, maar in een andere mooie kleur.

Badkamer schilderen

De badkamer schilderen is een ideaal moment om verandering in sfeer aan te brengen. Maak uw badkamer avontuurlijk met groene kleuren.

Of kies voor aardetinten om er een eigen oase van wellness van te maken. Combineer aardetinten voor een extra origineel effect.

Een badkamer schilderen om een luxe stijl te creëren? In dat geval is een combinatie van grijstinten aan te raden en misschien wel met zwarte effecten of details.

Kinderkamer schilderen

Een kinderkamer schilderen is altijd een leuk moment. Uw kind heeft al snel een eigen persoonlijkheid en een eigen voorkeur.

Bijvoorbeeld voor een specifieke kleur. Of voor een combinatie van kleuren met de helft van de muur in de ene kleur en de andere helft in een andere kleur.

Het plafond in de kinderkamer biedt mogelijkheden om creatief te zijn. Bijvoorbeeld met het schilderen van een wolkenhemel.

Slaapkamer schilderen 

Zoekt u inspiratie voor kleuren om de slaapkamer te schilderen? Natuurlijke kleuren doen het vanwege de rustige sfeer altijd goed in de slaapkamer.

In dat kader zijn onder meer kleuren aan te raden als zandkleuren, grasgroene tinten, kleikleur of terracotta net als luchtblauw en grijstinten.

Wilt u direct na het ontwaken in een energierijke omgeving zijn? In dat geval is het aan te raden om voor gele kleurtinten te kiezen die meteen een boost aan de energie geven.

 • Kleur bepaalt de sfeer
 • Kleur als thema
 • Kleur in combinatie
 • Kleur voor de uitstraling
 • Kleur voor gevoel

Huur een schilder in voor al je schilderwerk.

Schutting schilderen

Inspiratie voor de schutting schilderen? In de meeste situaties kiest men voor een veilige kleur, zoals een houtkleur.

Het hangt natuurlijk van uw eigen smaak af of u een houtkleur wenst met houtbeits. Of dat u liever dekkende verf gebruikt om een andere kleur te realiseren.

Wist u dat er sprake is van een trend als het gaat om een schutting schilderen in kleur. Een zwarte schutting is tegenwoordig helemaal in.

Schilderen uitbesteden

Er is volop inspiratie op te doen op het gebied van schilderen. Misschien heeft u al allerlei ideeën in uw hoofd. Die zijn natuurlijk tot uiting te brengen door te gaan schilderen.

Of door te kiezen voor schilderen uitbesteden. Er zit echt veel verschil in het resultaat bij zelf schilderen of laten schilderen.

Dat is ook logisch, want onze ervaren schilders zijn er voor opgeleid. Voor een gegarandeerd goed resultaat waarmee u echt tevreden bent, is schilderen uitbesteden de beste keuze.

Professioneel schilderen

Heeft u de kwaliteiten om professioneel te schilderen? Dan bent u echt een van de weinigen, want de meeste mensen hebben die kwaliteiten niet.

Professioneel schilderen vereist inzicht en kennis van verfsoorten en materialen. Bovendien speelt ervaring een belangrijke rol bij professioneel schilderen.

Het maakt nogal verschil als iemand een keer in de drie jaar een keer schildert of iedere dag. Dat is te zien aan het resultaat.

Kosten schilderen

De kosten schilderen hoeven niet de spuigaten uit te lopen. U hoeft alleen maar de juiste keuze te maken door onze schilders te laten schilderen.

De kosten schilderen drukken zich ofwel uit in een prijs per m2 ofwel in een uurtarief voor schilders.

Grote oppervlakken lenen zich uitstekend om een prijs per m2 aan te bieden. Dat is natuurlijk anders bij een deur schilderen, trap schilderen, dakkapel schilderen of kozijnen schilderen.

Prijs schilderen

De prijs van het schilderen van uw woning is altijd inzichtelijk als u bij ons een offerte voor schilderwerk aanvraagt.

Wij hanteren betaalbare prijzen voor het schilderen van alle soorten schilderwerken. Zowel voor het schilderen in huis als buitenshuis bent u bij ons voordelig uit.

De prijs van het schilderen is overigens ook afhankelijk van de wijze van uitvoering. De prijs van verfspuiten is anders dan bij het sauzen van muren. Er is tevens een verschil in prijs van schilderwerk buiten en binnen.

 • Kwaliteit verzekerd bij schilderen uitbesteden
 • Kennis van verfsoorten en materialen
 • Ervaring in het schilderen
 • Lage kosten per m2
 • Scherpe prijs per uur

Wanneer schilderen

Wanneer schilderen? Dat is een vraag die vaak voorbij komt. Buitenshuis schilderen is natuurlijk ideaal in de zomer. Dat wil niet zeggen dat het in de winter onmogelijk is.

De weersomstandigheden zijn wel van invloed. Een zachte winter leent zich prima om uw huis te laten schilderen. Uiteraard is schilderwerk in elk seizoen van het jaar te verrichten.

Het maakt voor binnen schilderen niet uit of het buiten regent of niet. Toch is er een klein voordeel waarvan u misschien niet op de hoogte bent. In de winter zijn de schilders net vaak even voordeliger en als winterschilder in te huren.

Tip: een winterschilder inhuren is voordelig

Kies de kleur die het beste past bij je interieur.

Offerte schilderen aanvragen

U hoeft nog niet eens te besluiten of u gaat schilderen of dat u het laat doen. Het is belangrijk dat u alle opties overweegt en ook duidelijk inzicht krijgt in de kosten.

Daarom is het verstandig om een offerte voor uw schilderwerken aan te vragen. Alleen dan komt u precies te weten wat de totaalprijs is.

Het is altijd vrijblijvend om een offerte voor schilderen aan te vragen. Het levert geen enkele verplichting op, maar laat u wel zien hoe voordelig de schilders van Stukadoor Inhuren zijn.

Ook actief in uw regio

Het handige is dat u niet verschillende schildersbedrijven in uw woonplaats hoeft te bellen. Onze schilders zijn namelijk in uw regio actief. Dat scheelt heel wat zoekwerk en tijd.

Waarom niet voor het gemak van het uitbesteden van schilderen kiezen. Dat biedt u echt de meeste voordelen en kost echt niet zoveel als u denkt.

Bovendien is de service van onze schilders top en werken zij netjes en nauwkeurig. Niet meer twijfelen nu, maar gewoon nu eerst een schilderofferte aanvragen.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024