Stucwerk schilderen

Waarom stucwerk schilderen? Als je jouw gestucte muur niet verft is hij in principe niet echt af, om deze reden adviseren wij je om jouw pas gestucte muur te schilderen.

Na het schilderen is jouw muur beter uitneembaar waardoor de muur langer schoon blijft. In deze blog wordt verteld hoe je jouw gestucte muur kunt verven en welke verfkleur er het best bij past.

Bouwsector Nederland geeft je alle tips en tricks die je nodig hebt! Wil je een gestucte muur laten schilderen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stucwerk schilderen.

Welke verf soort?

De meest gebruikte verf soorten voor stucwerk zijn muurverf of Latex. Eigenlijk is er geen onderscheid tussen deze twee verfsoorten. De naam Latex komt namelijk luxer over.

Kopers denken meestal direct bij het kopen van een Latexverf dat ze een extra goede kwaliteit verf in handen hebben, dan met een meer gebruikelijke muurverf.

De keuze tussen welke verfkleur het beste bij jouw muur past is erg moeilijk om te maken. Stress niet! Lees direct online over de keuze tussen vele kleurencombinaties.

Heb je na het lezen van deze informatie nog steeds vragen, neem dan gelijk contact op met de specialisten van Bouwsector Nederland, wij beantwoorden je vragen over schilderen graag.

Benodigdheden

Het is erg belangrijk de gestucte muur voor te strijken! Een muur die pas geleden gestuct is, heeft meestal een sterk zuigende werking.

Om deze reden is het sterk aan te raden om de muur te behandelen met een laag voorstrijk voordat je begint met stucwerk schilderen.

Wanneer je de muur hebt behandeld met een voorstrijkmiddel, moet je ervoor zorgen dat de verf niet wordt opgezogen en dat de verf goed aan de muur hecht.

  • Schuurpapier (320 of hoger)
  • Schilders tape
  • Kwast
  • Voorstrijk
  • Stucloper
  • Grote en kleine roller

Voorbereidingen

Het halve werk is een goede voorbereiding! Meestal zijn er nog wat strepen te zien door het spackmes waarmee de muur gestuct wordt.

Om een perfecte gladde ondergrond te realiseren beginnen we met het zachtjes opschuren van de net gestucte muur.

Klaar met schuren? Dan kun je de plekken die niet geschilderd hoeven te worden afplakken met schilders tape.

Een voorbeeld hiervan is het plafond. Aan het einde bedek je de vloer met een stucloper om verfspetters tegen te gaan. Nu kan het voorstrijken van jouw muur echt gaan beginnen!

Het duurt ongeveer 3 uur voordat het voorstrijkmiddel droog is. Is het voorstrijkmiddel droog? Dan kan ons schildersbedrijf verder gaan met het stucwerk schilderen.

Schilderen stucwerk.

Schilderen stucwerk

Wanneer je de voorbereidingen hebt getroffen, dan kan het verven van jouw pas gestucte muur gaan beginnen. Nu kun je eindelijk de beste kleur naar wens op jouw muur aan gaan brengen.

Het is belangrijk dat de muur in een keer met lange bannen wordt geschilderd, anders is de kans op strepen en/of kleurverschil vrij groot. Dat zou natuurlijk helemaal niemand willen!

Om de hoeken te gaan schilderen is het handig een kwast of een kleine verfroller te gebruiken. Als het nodig is kun je meerdere lagen verf aanbrengen voor het beste resultaat.

Voordat je gaat beginnen met de tweede laag zul je eerst nog 6 uurtjes moeten wachten totdat de eerste laag droog is. Dit is belangrijk voordat je begint met de muur afwerking.

Extra tips

  • Wees alert dat de temperatuur tussen de 10 en 20 graden blijft schommelen om de verf aan te brengen en te laten drogen.
  • Belangrijk om te weten is dat de ruimte goed geventileerd moet blijven.
  • Om kleurverschil tegen te gaan is het belangrijk om geen pauze te nemen tussen het stucen van de muren.
  • Haal de tape meteen na het verven eraf voor het ultieme resultaat. Te lang wachten betekent meestal dat er kans is dat het uitgedroogde verf meetrekt wat erg zonde zou zijn!

Ook voor buitenstucwerk aanbrengen en schilderen geven wij nu 10% korting! Maak daar gebruik van en vraag een offerte aan.

Stucwerk laten schilderen.

Wat als je stucwerk te snel schildert?

Wanneer je te snel na het stucen gaat schilderen, wordt de kans op grote scheuren in de muren sterk vergroot. Pas nieuw stucwerk laten repareren is natuurlijk niet zo voordelig voor je portemonnee.

Direct over stucwerk schilderen?

De meeste mensen denken dat je alle soorten stucwerk zou kunnen schilderen. Echter is dit niet altijd het zo. Bij stucwerk schilderen dat glad is kan je meestal altijd wel gelijk de verfroller erbij halen, deze verfroller is erg geschikt voor een mooie gladde resultaat.

Geen voorstrijk?

Stucwerk schilderen zonder de juiste voorstrijk is een erg slecht idee wat kan zorgen voor een slecht resultaat. Als de muur het vocht niet opneemt, dan is het niet per se nodig. 

Direct aan de slag

Heb je na het lezen van deze informatie nog steeds vragen, neem dan direct contact op met de specialisten van Bouwsector Nederland. Wij beantwoorden jouw vragen over stucwerk graag.

Wij hebben alle benodigde producten in huis om jouw gestucte muur te schilderen. Wij zorgen voor een erg snelle levering, waardoor u direct zou kunnen gaan beginnen met het stucen van u eigen muur.  Wij bieden de beste A-merken aan van goede kwaliteit.

Stucwerk laten schilderen

Wil je het liefst dat er morgen al begonnen wordt met je stucwerk schilderen? Treuzel dan niet en vraag direct een gratis offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024