Stukadoren

Het liefst zou iedereen natuurlijk zelf stukadoren om zo op de kosten te besparen.  Maar helaas is zelf stucen niet zo eenvoudig als dat het lijkt.

Het vak stukadoren kent een lang leerproces en een jarenlange scholing. Men zal veel ervaring moeten opdoen in de bouw om tot een strak resultaat te komen.

Een jonge stukadoor heeft echt een leermeester nodig die hem vele jaren zal moeten begeleiden.

Stukadoors van de Bouwsector Nederland zijn allemaal in het bezit van de juiste diploma´s. Ook hebben ze een jarenlange ervaring in het stukadoren van zowel nieuwbouw- als bestaande renovatiewoningen.

Dus als je goed stukadoorswerk wilt voor een goedkope prijs per m2 dan ben je bij ons stukadoorsbedrijf aan het juiste adres. Lees op deze pagina alles wat je wilt weten over de kosten van stukadoorswerk en de beste werkwijze van een stukadoor.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stukadoren

Wat is stukadoren?

Wat betekend stukadoren eigenlijk? Het stukadoren van een keuken, huiskamer, douche of badkamer houdt in dat je zowel de muren als alle plafonds opnieuw uitvlakt (egaliseert). Dit doe je met gips of een cement gebonden mortel.

Hierdoor krijg je en ondergrond weer helemaal glad en strak. Deze kun je dan weer laten schilderen of betegelen.

Dit doen wij door middel van een gipslaag en kan zowel machinaal (met een gipsspuitmachine) als met de hand door onze stukadoor worden aangebracht. Is stukadoren duur?

Het gemiddelde tarief van stukadoorswerk hangt voornamelijk af van de grootte van het oppervlakte. Wij meten daarom altijd eerst de wanden en plafonds in uw woning op.

De m2 prijs van een muur stukadoren is altijd goedkoper dan de prijs voor het stukadoren van je plafond. Dit komt omdat boven je macht werken heel erg zwaar is.

Je kunt er altijd voor kiezen om je muren glad of met structuur af te laten werken. Bespreek met onze stukadoor eerst je wensen door voordat hij je complete woning gaat stucen.

Is de BTW 9% of 21% op stucwerk?

Woon je in een woning die ouder dan 2 jaar is? Dan heb je een flink btw voordeel van namelijk 12%. Helaas zijn de belastingregels bij een nieuwbouwwoning  anders.

Hier zal de nieuwbouwbewoner 21% btw moeten afdragen. Dit wordt berekend over het complete bedrag van het laten stukadoren van je nieuwbouwhuis.

Echter is het laten stucen van een nieuwbouwwoning dan weer goedkoper dan het laten stucen van een renovatiewoning! Dit komt omdat de kwaliteit van de muren vaak al beter zijn.

Huur een professionele stukadoor van Bouwsector Nederland.

Wat kost een stukadoor?

Wil je je huidige woning een opknapbeurt geven, of je nieuwbouwwoning van prachtige muren en plafonds laten voorzien?

Dan kan glad stucwerk uiteraard niet ontbreken, maar wat kost stucen per m2? Goed en strak stucwerk is de eye catcher van elke woning.

Ben je op zoek naar een stukadoor en nieuwsgierig naar onze prijzen? Dan zullen wij je hieronder de gemiddelde prijzen voor stucwerk geven:

Diensten stucadoor        Gemiddelde prijzen per m2
Spackspuiten         € 5 – € 9
Behangklaar stucwerk         € 5 – € 11
Sausklaar stucwerk         € 6 – € 21
Spachtelputz (korrelpleister)         € 11 – € 19
Plafond stucadoren         € 12 – € 19
Schuurwerk (vlammen)         € 11 – € 19
Raapwerk (dik stucwerk )         € 13 – € 27

Nu je een goed inzicht hebt van de gemiddelde kosten voor het stucen van muren en plafonds in uw nieuwbouw- of bestaande woonhuis ben je misschien wel klaar voor de volgende stap! Dit zijn de exacte prijzen voor het aanbrengen van stucwerk in je eigen woning.

Door vrijblijvend een offerte aan te vragen heb je een grote kans om flink te besparen op de kosten. Het vergelijken van offertes kan je zo meer dan 40% schelen op de totaalprijs.

Als je bij Stukadoor Inhuren een vrijblijvende offerte aanvraagt dan ontvangt je binnen enkele uren de prijs in je mailbox. Dit zodat je exact weet waar je aan toe bent voor professioneel stucwerk.

Huis laten stukadoren kosten per vierkante meter

Als je een nieuwe woning hebt gekocht dan zal deze in de meeste gevallen een nieuwe stuclaag nodig hebben.

Maar wat kost het stukadoren van je complete woning? Ontdek de gemiddelde kosten van stucwerk:

Stukadoren van uw huis Prijs per uur Prijs per  m²
Stukadoren muren € 24 – € 34 per uur € 7 per m² – € 19 per m²
Stukadoren plafonds € 26 – € 33 per uur € 12 per m² – € 21 per m²
Spuitwerk plafonds € 23  – €30 per uur € 6 per m² – € 11 per m²

Zoals je transparant hierboven kunt lezen zijn de prijzen voor het stukadoren van je muren goedkoper dan die van plafonds.

Het is voor een stukadoor van Bouwsector Nederland een stuk zwaarder om plafonds te stukadoren. Dit komt omdat hij boven zijn macht moet werken. Bij de muren in je woning is dit niet het geval.

Wat kost stukadoor per m2?

Nieuwbouw stucen

De meeste stucklussen zijn in de wat oudere woningen. Maar ook in nieuwbouwhuizen wordt stucwerk steeds vaker toegepast in combinatie met renovlies.

Het stucen in een nieuwbouwwoning is niet alleen leuk, maar het gaat ook een stuk sneller dan in een oude woning.

De reden hiervan is dat de laagdikte van stucwerk in een nieuwbouwhuis veel dunner is. Daarnaast droogt het sneller.

De prijs van een nieuwbouw woning stukadoren ligt lager dan die van een oude renovatiewoning. Je kunt er dus van uit gaan de de kosten bij ons gemiddeld 25% lager liggen.

Wil je meer weten over het laten stucen van je nieuwbouwhuis? Laat je dan door ons adviseren. Wij komen graag bij je langs om de klus persoonlijk te bespreken.

Stukadoren kosten per m²

Wat kost stucen? Deze vraag krijgen wij dagelijks. Het exacte antwoord hierop is lastig te geven aangezien het belangrijk is om te weten:

  • Hoe de staat van de ondergrond is?
  • Welke laagdikte moet er worden aangebracht?
  • Voor welke wandafwerking kiest je?
  • En om hoeveel m2 gaat het in totaal?

Onze stukadoor rekent zijn prijzen altijd per m2 (als het 50+ m2 oppervlaktes gaat). Bij kleine klussen, dat vaak meer tijd in beslag neemt, zal er een uurtarief worden gerekend.

Wij garanderen het mooiste en beste stuccen voor een eerlijke prijs! Vraag gratis je stucadoor offerte aan en binnen enkele uren weet je wat stukadoren gaat kosten.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024