Muren stucen

Ben je net in een nieuwe woning komen wonen en wil je prachtige, strakke wanden? Of woon je al vele jaren in je woning en wil je graag een mooi patroon op de muur? In beide gevallen je de muren stucen voor een mooiere look. om je doel te bereiken.

Op Stukadoor Inhuren vind je de gemiddelde kosten en plaats je gratis en vrijblijvend je klus. Wij zorgen dat voor de beste stukadoor bij jou in de buurt. Vraag een offerte aan!

Zelf muren stucen of uitbesteden

Het zelf stucen van een muur is geen simpele klus. Voor een strak resultaat moet je namelijk de stuc gelijkmatig over je muren verdelen. Ook heeft elk type stucwerk zijn eigen specifieke eigenschappen.

Wanneer je stuc verkeerd zou verwerken dan krijg je nooit het gewenste resultaat. Ook moet je weten hoe je kun voorkomen dat de stuc snel scheurt. Zeker bij nieuwbouwwoningen is dit een grote uitdaging.

Wanneer muren stucen niet zorgvuldig wordt gedaan, dan heeft dit vervelende nadelen voor je interieur. Het herstellen van stuc fouten brengt meer werk met zich mee en hierdoor hogere kosten.

Heb je geen zin om zelf je muur te stucen? Onze stukadoors staan altijd voor je klaar!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Muren stucen

Wat kost muren stucen?

Je kunt op verschillende manier muren stucen en afwerken:

Let op: goedkoop is duurkoop! Er zijn veel stukadoorsbedrijven die onder deze prijzen zitten. Echter, het is onmogelijk om onder deze prijzen te zitten wanneer je met kwaliteitsproducten werkt. Je kunt bij gestuct.nl de kosten zelf berekenen.

Stukadoor Inhuren stuct jaarlijks honderden woningen en koop zijn materialen groot in. Uit ervaring weten wij dus meteen wat de kwaliteit is van iemand die lagere tarieven rekent!

Stappen voor het stucen van muren

Je wanden stucen is een vak apart. Toch is het mogelijk met onze handleiding. Deze is voor jou samengesteld door professionele stucers met meer dan 20 jaar werkervaring.

1) Het afplakken van de vloer

Je moet er altijd voor zorgen dat je ruimte goed is voorbereid. Stuc moet je zien als een soort cement, dat wil je echt niet op de vloer of andere plekken in de ruimte krijgen.

Begin daarom altijd met het volledig afplakken van alle onderdelen waar je geen stuc op wil hebben. Je bent anders dagen bezig om de woning op te ruimen of schoon te krijgen!

2) Het voorstrijken van de muren

Allereerst moeten alle wanden goed worden schoongemaakt. Dit kun je doen door met een borstel af te nemen en de wand verder stof- en vetvrij te maken met verfreiniger.

Gebruik ook de juiste verfreiniger die voor dit soort ondergrond bedoeld is.

3) Het aanbrengen van de hoekbeschermers

Plaats de stuclijst, ook wel een stucbeschermer of hoekprofiel genoemd, op alle uitwendige hoeken. Het plaatsen van stucbeschermers is niet zo moeilijk maar het is belangrijk dat het loodrecht en waterpas en gebeurd. Wanneer je dit niet doet dan zul je dit later zien!

Controleer alle muren en bepaal daarna hoe je het profiel plaatst.

4) De primer aanbrengen

Ga meteen door met de voorbereidingen door een primer aan te brengen. Primer moet je zien als een soort grondlaag, deze zorgt voor een betere hechting en ook meteen voor wat extra bewerkingstijd met het stucmateriaal.

Primen kun je met een voorstrijk doen maar dit is wel afhankelijk van de soort ondergrond. Het kan namelijk ook zijn dat je grondleer nodig hebt. Het grootste verschil zit hem dan in het zuigvermogen van je muur. Een zuigende ondergrond heeft meer voorstrijk nodig en een niet zuigende ondergrond grondeermiddel.

Meng nu het materiaal goed door en breng het daarna gelijkmatig aan met een blokkwast. Bij grote oppervlaktes kun je soms beter een roller gebruiken. Nu moet je de primer 2 uur laten drogen. Ontdek de volgende stap bij muren stucen.

Wil je zelf een muur stucen? Gebruik dan ons stappenplan! Handige tips.

5) Het aanmaken van de stuc

De primer is nu droog waardoor je kunt beginnen met het aanmaken van stucmiddel. Dit kun je het beste doen op het moment dat je echt wilt beginnen. Zodra je de stuc hebt gemixt dan begint namelijk het met uitharden. Lees de verpakking van de mix om te kijken hoeveel water en gips je nodig gaat hebben.

Mix het mengsel met een mortelmixer en doe dit net zo lang totdat er een egale massa ontstaat zonder klontjes. Pas dan is de stuc klaar voor gebruik!

6) Stuc aanbrengen op de muren

Je moet doorgaan met het aanbrengen van de stuc. Je kunt hier het beste een raapbord of troffel voor gebruiken. Pak de stucspaan goed beet en smeer het in lagen over elkaar. Dit moet je doen in een vloeiende beweging. Probeer snel maar gelijkmatig zoveel mogelijk de muur ermee te bedekken.

7) Het rijen van de gestucte muur

Na het aanbrengen moet je de muur reien, hiervoor gebruik je de juiste maat reilat. Veeg alle muren recht en haal de grootste oneffenheden eruit. Door een reilat schuin tegen de muur te plaatsen kun je al het overtollige stucmiddel weg halen en de gaten dichten. Het is de kunst om hierbij het geheel zo gelijkmatig en glad mogelijk te maken.

8) Gestucte muur messen

Na je eerste keer reien ga je nu de muur afreien. Hierbij houd bij muren stucen de rei niet schuin vast maar recht. Je wilt nu namelijk de wand echt zo vlak mogelijk maken. Begin pas met afreien zodra je geen vingerafdruk meer in de stuc ziet. Pas dan heeft het de juiste droogte bereikt om verder te gaan.

Al het overtollige stucmiddel plaats je weer terug op de muur. Dit doe je op de plekken waar dat nodig is. Het beste kun je hiervoor een spackmes gebruiken.

9) Het afspacken bij muren stucen

Maak je stuc met het spackmes kort na het sponzen (5 minuten) weer glad. Houd je spackmes altijd in een hoek van 30 graden op het oppervlak en trek de sliblaag glad.

10) Het sponsen van de muur

We noemen het de muren schuren met een spons. Je werkt van boven naar beneden omdat het water ook naar beneden zal druipen.

Begin altijd in de hoe en werk met een draaiende bewegingen naar beneden. Oefen nooit te veel druk uit! Wanneer je te hard drukt komen er namelijk korrels los.

Muren laten stucen

Je muren stucen is nogal een grote klus die niet voor iedereen is weggelegd. Daarbij moet je zelf ook alle materialen kopen en sommige gereedschappen huren.

Het laten stucen van je muren is dus niet gigantisch veel duurder dan het uitbesteden. Het grote verschil is alleen het eindresultaat! Je krijgt het nooit zo strak als wij!

Wil je meer weten over de kosten voor het stucen van een muur? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte op maat bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024