Buitenmuur stucen

Je buitenmuur stucen. Heb je ook last van scheuren in uw buitengevel of afgebrokkelde en loszittend stucwerk op uw buitenmuur van uw woning?

Dan is het erg belangrijk dat het buiten stucwerk zo snel wordt hersteld voordat de waarde van je woning achteruit gaat.

Je kunt vrij simpel de buitenstuc laten repareren maar denk ook even na over je buitenmuur. Deze kun je opnieuw laten stucen met een mooie trendy wandafwerking voor buiten.

Onze buitenstukadoors stucen je gevel en buitenmuur zo opnieuw. Ze kunnen ook de buitenmuren repareren. Zo ziet je voor- of achtergevel van je huis er straks weer uit als nieuw.

Bij stukadoorinhuren.nl zijn we namelijk ook gecertificeerd in het stucen en isoleren van buitengevels. Wij bieden dus het complete plaatje tegen een zeer scherpe prijs.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Buitenmuur stucen

Voorgevel of achtergevel waterdicht maken

Het impregneren en waterdicht maken van voorgevels en achtergevels is voor onze stukadoors een koud kunstje. We hebben al honderden woningen op deze manier gestuct.

Er zijn meerdere mogelijkheden om buitenmuren te voorzien van een nieuwe stuclaag. Wanneer we het hebben over het stucen van je buitenmuur dan bieden wij de volgende soorten muurafwerking:

  1. Gladde muren buiten
  2. Spachtelputz
  3. Betonlook

Wil je de buitenkant van je huis ook laten isoleren?

Dan kun je ook kiezen of je buitengevel isolatie wilt laten aanbrengen tegen vochtige en koude muren. Bij het laten isoleren van je buitenmuren zullen je stookkosten jaarlijks een stuk lagere worden.

Vooral vocht problemen zoals doorslaand vocht van je buiten muur naar je binnenmuur zijn na het aanbrengen van buitengevelisolatie snel opgelost. En dit tegen zeer scherpe m2 prijzen!

Buitenmuur laten stucen

De meeste buitengevels in Nederland zijn hetzelfde. Wanneer je verandering aan wilt brengen dan zou je een vergunning bij de gemeente moeten aanvragen. Een uitzondering bij een buitengevel stucen is als je deze in zijn huidige staat wilt terugbrengen en wilt opknappen.

Buitengevels laten afwerken met een stuclaag geven je vele mogelijkheden: U kunt ze stucen, isoleren een sierpleister laten aanbrengen en zelfs verfspuiten is mogelijk. Wist je dat Sukadoor Inhuren ook gespecialiseerd is in vochtbestrijding?

Doordat de weersomstandigheden in Nederland erg van temperatuur wisselen is het belangrijk dat het laten stucen van je gevel op de juiste wijze gedaan wordt. Schakel daarom altijd een erkende stucadoor in zodat je garantie krijgt op het buiten stucwerk.

Je buitenmuur laten stucen kan zowel met cement als met kalkmortel. Vroeger gebruikten onze stukadoors vaak zandcement voor buitenmuren. Gelukkig zijn de materialen een stuk lichter in gewicht geworden.

Onze standaard kleuren voor het stucen van gevels zijn vaak grijs en wit. Wil je toch liever een andere kleur? Dan kunnen wij het buitenstucwerk voor je schilderen.

Buitenmuur laten stucen

Buitenmuur stucen prijzen

Wat kost een buitenmuur stucen? De gemiddelde m2 prijzen voor het stucen van je buitenmuur hangen voornamelijk af van de stukadoor. Een andere belangrijke factor is de verdere conditie van de muren en je wensen.

Je buitengevel laten stucen is niet te vergelijken met het binnen stucwerk van een bestaande of nieuwbouwwoning. Buiten werken wij altijd met een cementgebonden mortel. Dit is gewoon veel zwaarder dan een gipsgebonden stucmortel.

Onze vierkante meter prijzen voor het stucen van een buitenmuur liggen dan ook hoger dan die van binnen. We geven je hier een goed voorbeeld van de gemiddelde kosten met en zonder isolatie plaatsen:

  • Buitenmuur stucen met isolatie per m2: Gemiddelde prijs 155,- euro per m2
  • Buitenmuur stucen per m2: Gemiddelde prijs 58,- euro per m2
Soort buiten stucwerk Gemiddelde m2 prijs
Buitenmuur stucen zonder isolatie € 58,-
Buitenmuur stucen met gevelisolatie € 155,-
Buitenmuur met pleisterwerk € 59,-
Buitenmuur met sierpleister € 73,-
Buitenmuur met betonlook € 78,-

Nu je een redelijke prijsschatting heeft voor het aanbrengen van stucwerk op je gevel, wil je misschien wel eens weten wat de exacte kosten zijn om je buitengevel te laten stukadoren?

Vraag dan eens een geheel vrijblijvende offerte aan en ontvang binnen 24 uur de prijzen in uw mailbox voor het stucen van de buitenkant van je woning.

Buitengevel stucen

Stucwerk gevel

Er komt best een hoop bij kijken wanneer er een buitengevel gestukadoord moet worden. Je moet wapeningnetten aanbrengen om scheurvorming te voorkomen en je moet een goede hechtbrug aanbrengen tussen het nieuwe en oude stucwerk.

Buiten stucwerk of je woning aan de buitenkant laten stucen door onze buitenstukadoors is echt niet te vergelijken met het stucwerk dat zich binnenshuis afspeelt.

Bij binnenshuis stucen zijn er vele soorten afwerkingen en heeft Stukadoor Inhuren ook niet te maken met de slechte weersinvloeden. Hierdoor is de m2 prijs van buitenmuren laten stucen een stuk hoger.

Het aanbrengen van buitengevelisolatie

Buitengevel isoleren en laten bepleisteren: Wanneer je kiest om meteen gevelisolatieplaten aan te brengen voordat er gestuct word dan zijn er verschillende manieren voor. De meest gekozen manier om je buitenmuren te isoleren zijn tempex platen.

Dit soort gevelisolatieplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Hoe dik is buitenstuc? Je kunt het kopen vanaf 1 cm tot aan wel 14 cm dik.

Afhankelijk hoe goed je de gevel wilt isoleren, zal de dikte van de platen vastgesteld moeten worden. Wanneer de tempex gevelisolatieplaten door ons zijn aangebracht dan kan er over deze platen een stuclaag worden aangebracht met wapeningsgaas.

Na deze laag kun je de eindafwerking kiezen zoals wij eerder hebben vermeld. Wist je dat het laten isoleren van je buitengevel tot wel 25% scheelt op je totale stookkosten?

Het laten isoleren van de buitengevel van je woning scheelt je niet alleen maar op de energie- en stook kosten. Onze isolatie methode is ook nog eens geluiddempend.

Nadat wij de platen hebben verlijmd aan de bestaande buitenmuur of gevel zal onze stucadoor wapeningsgaas aanbrengen. Dit om zo eventuele scheuren in het stucwerk te voorkomen.

Nadat wij het gaas hebben aangebracht op de tempex platen kan de eind afwerking laag gesmeerd worden. Ontdek hieronder de gemiddelde kosten voor gevelisolatie:

Woning soort  Prijzen buitenmuur stucen
Appartement / flat   € 1900 – € 2.400
Tussenwoning   € 5800 – € 7.250
Hoekwoning   € 7.250 – € 8750
Woning 2 onder 1 kap   € 9750 – € 11.750
Woning vrijstaand   € 13.500 – € 17.500

Zijn de buitenmuren hoger dan 3 meter dan hebben wij steigers nodig? Deze kunnen wij goedkoop regelen via Steigerbouw. Een betrouwbaar bedrijf met een landelijke dekking.

Prijzen buitenmuur stucen

Waarom buitenmuur stucen?

Een buitenmuur wordt door Stukadoor Inhuren in de meeste gevallen gestuct omdat de gevel in een slechte staat is. Denk hierbij aan loszittend stucwerk of scheuren.

Stel je eens voor dat er grote scheuren komen in je bakstenen dan zal er toch een laag stukwerk aangebracht moeten worden om deze te verbergen. Alleen dan zal je gevel er weer stralend uit zien.

Kun je alle soorten buitenmuren stucen?

In principe is het mogelijk om vrijwel elke soort buitenmuur te stucen, zoals beton, metselwerk, stenen of pleisterwerk.

Het is dan wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je ondergrond schoon, droog en vrij van losse delen is. Dit moet gebeuren voordat je begint met het stucen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om eerst even een hechtlaag aan te brengen.

Kun je een buitenmuur zelf stucen?

Het is in theorie mogelijk om een buitenmuur zelf te stucen. Je moet dan wel heel erg handig zijn voor buiten stucen.

Om goed van start te gaan is het wel belangrijke om met een aantal zaken rekening te houden. Denk aan het kiezen van de juiste materialen en gereedschappen, het voorbereiden van de muur en natuurlijk het aanbrengen van het stucwerk.

Buitenmuur laten stucen

Bijna iedereen wil natuurlijk zijn buitenmuren laten stucen door een professional. Het is namelijk zwaar werk en het visitekaartje van je woning. Het is het eerste wat mensen zien!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024