Stuc

Stuc, beter bekend als stukadoorpleister, is een populaire afwerkingsmethode die Stukadoor Inhuren al meer dan 20 jaar gebruikt.

Onze stucers gebruiken het om muren en plafonds glad en strak te maken. Het is een veelzijdig product met vele voordelen.

In ons blog geven wij uitleg over de verschillende soorten stuc, hun eigenschappen en toepassingen. Zelf aan de slag? Koop het in onze webshop met hoge korting!

Wil je een woning of een kamer laten stucen? Maak dan gebruik van onze aanbieding. Vraag vrijblijvend een goedkope offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stuc

Wat is stuc?

Stuc is een mengsel dat bestaat uit cement, gips of kalk en wordt door ons aangebracht op oppervlakten zoals wanden en plafonds.

Het geeft een egale, gladde en duurzame afwerking. Je kunt het aanbrengen op verschillende ondergronden, zoals metselwerk, beton of gipsplaten.

Stuc kent veel voordelen en wint op vele vlakken van andere afwerkingsmaterialen. In onze webshop vind je alle merken voor de laagste prijs van Nederland.

7 verschillende soorten stuc

Je kunt stuc kopen van verschillende merken en in meerdere prijsklassen:

1. Traditioneel stucwerk

Dit is de meest gekozen vorm van stuc en wordt gebruikt in zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Het is een mengsel van gips en water.

Het maakt de muren glad en is perfect om te schilderen. Het is in vergelijking met andere materialen wel aan de prijzige kant.

2. Cement gebonden stuc

Dit type wordt gemaakt van het mengsel cement, zand en water. Het is erg duurzaam en goed bestand tegen vocht. Ideaal voor keukens en badkamers.

Een leuk feitje is dat cementgebonden stuc kan worden gekleurd en gepolijst. Dit maakt het een mooie en bijzondere afwerking voor muren.

3. Kalkstuc

Kalkstuc wordt gemaakt van geblust kalk dat wordt gemengd met zand en water. Dit zorgt ervoor dat het vocht kan absorberen en afgeven.

Omdat het een authentieke uitstraling geeft wordt het vaak gebruikt bij historische gebouwen. Het is nu de trend om het ook toe te passen bij moderne interieurs.

4. Goldman stuc

Je kunt Goldband gebruiken op steenachtige wanden en plafonds. Het is niet geschikt om buitenmuren mee te stucen. Je ziet het veel in keukens en badkamers.

Het is een gipspleister dat ideaal is voor het stukadoren van stucplaten en Stucanet. Goldband geeft een hoge opbrengst en kent een lange verwerkingstijd. Di is alles wat je moet weten over raapwerk.

5. Leemstuc

Leemstuc is een 100 procent natuurlijk stucmateriaal dat is samengesteld uit zand, klei en silt. Leemstuc heeft een aantal bijzondere eigenschappen.

Het is namelijk geluidsabsorberend, vochtregulerend en warmtevasthoudend. Leemstuc brengt Stukadoor Inhuren met name binnenshuis aan. Je kunt ermee de badkamer stucen.

6. Metal stuc

Metalstuc is stucwerk op een metaalbasis. Het geeft je wanden niet alleen de opvallende look van metaal maar de stuc is ook daadwerkelijk geproduceerd op basis van metaal.

7. Beton stuc

Betonstuc is een kant & klare stucpasta op basis van hars, cement en kwartszand. Deze kunnen we bij Stukadoor Inhuren op kleur voor je maken.

Het hoge percentage hars maakt het product uniek. Het is volledig waterdicht materiaal en is vlekbestendig. Dit in tegenstelling tot veel vergelijkbare producten.

Stuc kopen

Voordelen van stuc

Duurzaamheid: Stuc is gewoon erg duurzaam en gaat daarom lang mee. Het is bestand tegen vlekken, slijtage en beschadigingen. Dit maakt het een prima investering voor de lange termijn.

Veelzijdigheid: Je kunt het aanbrengen op bijna alle oppervlakten. Onze stukadoors kunnen het aanpassen in de stijl en smaak van de klant. Er zijn dus enorm veel ontwerpmogelijkheden.

Akoestiek: Het helpt bij het verminderen van geluidsreflecties en echo’s. In grote ruimtes of kamers is dit perfect. Zeker als je een goede geluidsabsorptie nodig hebt.

Makkelijk onderhoud: Stuc is vrij simpel te onderhouden. Je kunt het reinigen me een vochtige doek. Een speciaal reinigingsmiddel heb je niet nodig.

Zelf stuc aanbrengen of uitbesteden?

Je kunt stuc kopen en zelf aanbrengen. Maar heb je ervaring met het stucen van wanden en plafonds? Mocht dit niet zo zijn dan kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024