Muurglad: ideaal om wanden te egaliseren

Muurglad is een multifunctioneel product. Muurglad Alabastine is te gebruiken om uw wand eenvoudig glad te maken. Bijvoorbeeld ter voorbereiding voor schilderen of behangen.

Of om een beschadigde muur of cellenbetonmuur te herstellen. Muurglad is gemakkelijk in gebruik, maar er is wel enige kennis van zaken nodig.

Muurglad maken is daarom ook uit te besteden als u bijvoorbeeld geen enkele ervaring heeft. Of als u geen zin heeft of als het aan tijd ontbreekt. Onze specialisten gaan graag voor u aan de slag.

Doet u het liever wel zelf? Koop dan in onze webshop muurglad en maakt u gebruik van onze praktische uitleg en tips. Uitbesteden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Muurglad

Alabastine muurglad kopen bij een bouwmarkt

Als u zelf met muurglad aan de slag gaat, is het product gemakkelijk aan te schaffen. Bijvoorbeeld muurglad Gamma of Alabastine muurglad Hubo.

Ook andere bouwmarkten verkopen Alabastine muurglad. Zo is het ook mogelijk om bij Karwei muurglad aan te schaffen.

Of om muurglad Praxis te kopen of Alabastine muurglad Hornbach. Muurglad Hornbach is ook regelmatig verkrijgbaar als muurglad Alabastine aanbieding.

 • Praxis
 • Karwei
 • Gamma
 • Hornbach
 • Hubo

Alabastine muurglad hoeveel nodig?

Bij het kopen van muurglad is het uiteraard van belang om te weten hoeveel u nodig heeft. De benodigde hoeveelheid muurglad is afhankelijk van de situatie.

Er geldt voor muren stucen doorgaans een dekking van ongeveer 12 m2 voor beschadigde muren met 5 liter muurglad.

5 liter muurglad is echter voor een oppervlak van 15 m2 geschikt als het gaat om cellenbetonblokken. Alabastine muurglad 10 liter hoeveel m2? Dubbele dekking van 5 liter.

 • 5 liter dekking voor 12 m2 muur
 • 5 liter dekking voor 15 m2 cellenbetonblokken
 • 10 liter dekking voor 24 m2 muur
 • 10 liter dekking voor 30 m2 cellenbetonblokken

Alabastine Muurglad

Muurglad kopen: inhoud emmer

Er zijn verschillende opties als het gaat om de inhoud van muurglad. Bijvoorbeeld Alabastine Muurglad 10 liter.

Er is overigens regelmatig een Alabastine muurglad 10 liter aanbieding om voordelig te slagen.

Of is Alabastine muurglad 10 l te veel? Koop dan bijvoorbeeld Alabastine muurglad 2 5 liter. Of als dat net te weinig is, maak dan gebruik van een Alabastine muurglad 5 liter aanbieding.

 • 2,5 liter muurglad
 • 5 liter muurglad
 • 10 liter muurglad

Muurglad prijs

De muurglad prijs loopt uiteen en is afhankelijk van de inhoud van de emmer. Ook maakt het verschil bij welke bouwmarkt u muurglad aanschaft.

De muurglad prijs per liter varieert dus. Als u zo goedkoop mogelijk wilt uit zijn, is het handig om de prijzen van muurglad bij de bouwmarkten te vergelijken.

Er is bovendien een optie of kans dat er sprake is van een muurglad aanbieding om de pasta extra goedkoop aan te schaffen.

Wat is muurglad van Alabastine?

Het is natuurlijk handig om te weten wat muurglad precies is. Het is een kant-en-klaar product in de vorm van pasta dat meteen te gebruiken is.

Het grote voordeel is dat u de beschadigde muren niet helemaal hoeft te stucen. U hoeft alleen maar een laagje van de muurglad pasta aan te brengen.

Het is aan te raden om muurglad aan te brengen met een speciale muurglad roller. Of schaf meteen een complete muurglad set – Alabastine aan.

Dan heeft u meteen ook de beschikking over een muurglad strijker om de muur glad af te werken. Muurglad is als toepassing geschikt voor:

 • Steen
 • Pleisterwerk
 • Beton
 • Cellenbetonblokken

Muurglad Alabastine: gebruiksaanwijzing en stappenplan

Muurglad is voor gebruik even door te roeren en daarna direct aan te brengen met een muurglad roller. Het is wel belangrijk om het stappenplan te volgen.

Het stappenplan dat wij hier weergeven, komt voort uit de werkwijze van onze eigen muurspecialisten. U krijgt daarmee inzicht in onze aanpak met muurglad en heeft ook altijd de optie om vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Stappenplan muurglad:

 1. Voorbereiding muur

Zijn er grote gaten of scheuren te zien? Vul deze dan eerst op met een muurvuller of ander vulmiddel. Het gaat dan om gaten die groter zijn dan 1,5 millimeter.

Is er sprake van een wand met een laag die slecht hecht? In dat geval verwijdert u deze laag. Bij een sterk zuigende ondergrond is het aan te raden om voorstrijk te gebruiken. Voor het aanbrengen van muurglad moet u zorgen dat de muur schoon en droog is.

 1. Muurglad aanbrengen met muurglad roller

Roer muurglad goed door elkaar en breng de pasta rechtstreeks uit de emmer met een muurglad roller aan op de muur. Voor het beste resultaat is het aan te raden om de pasta zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. Breng het aan op enkele vierkante meters.

Tip: begin boven de grond door muurglad tot 35 centimeter boven de grond aan te brengen. Strijk daarbij van onder naar boven.

 1. Wacht 15 tot 30 minuten

Na het aanbrengen van muurglad is het belangrijk om niet direct de muurglad te strijken. Wacht eerst even 15 tot 30 minuten voordat u met het glad strijken aan de gang gaat.

 1. Strijk de muurglad

Na de wachttijd gebruikt u de muurglad strijker om de aangebrachte pasta helemaal vlak te strijken. Dat doet u door voorzichtig en met enige druk van boven naar beneden te strijken in banen.

Tip: bij muurglad strijken, is het aan te raden om de banen enigszins met elkaar te overlappen. Zo ontstaat het beste resultaat.

 1. Laat muurglad drogen

Na het muurglad strijken van de hele wand is het nodig om de aangebrachte pasta te laten drogen. De gemiddelde droogtijd bedraagt 8 tot 12 uur. De exacte droogtijd is onder meer afhankelijk van de laagdikte, temperatuur, ondergrond en luchtvochtigheid.

Droogtijd muurglad gemiddeld 8 tot 12 uur:

 • Laagdikte
 • Ondergrond
 • Temperatuur
 • Luchtvochtigheid

Alabastine muurglad ervaringen

Het is uiteraard vanzelfsprekend dat onze vakmensen over de nodige Alabastine muurglad ervaring beschikken.

U bent verzekerd van een op en top glad resultaat als u een van onze specialisten inhuurt. Of misschien wilt u het alsnog zelf doen en bent u op zoek naar Alabastine muurglad ervaringen.

De ervaring van consumenten die zelf muurglad hebben aangebracht, is overwegend positief. Het is relatief gemakkelijk om met de pasta te werken.

Toch is het resultaat bij de gemiddelde doe-het-zelver minder strak en vlak dan wanneer onze specialist aan de slag is geweest.

Muurglad YouTube

Als u zelf muurglad gaat aanbrengen, is ons stappenplan gemakkelijk te volgen. Bent u meer visueel ingesteld?

In dat geval zijn er allerlei opties om muurglad op YouTube te bekijken. U ziet dan in de praktijk hoe men muurglad aanbrengt.

Combineer ons stappenplan met de visuele beelden om tot het beste resultaat te komen. Of huur anders een van onze vaklui in voor het strakste resultaat.

Muurglad ter voorbereiding voor behangen of schilderen

Muurglad is uitstekend te gebruiken ter voorbereiding voor behangen of schilderen. Het is een uitstekend alternatief voor het volledig stuken van een muur.

Het is echter wel de vraag of muurglad structuurmuren of stucen voor een structuurmuur de beste oplossing is.

Het hangt van uw wensen en van de grootte van het oppervlak af wat de beste keuze is. Bovendien is muurglad beter en gemakkelijker zelf toe te passen dan een hele wand zelf te stucen. Laat u anders informeren door een van onze vakspecialisten.

Twee lagen muurglad voor structuurmuur

Het is om een structuurmuur muurglad te maken aan te raden om twee lagen van deze pasta aan te brengen. Het is het beste om twee dunne lagen aan te brengen.

De eerste laag dient om de grove structuur van de structuurmuur op te vullen. De tweede laag dient vervolgens om de muur glad te maken.

Is er sprake van een erg grove structuurmuur? In dat geval is het wellicht beter om geen muurglad te gebruiken, maar een andere egaliseerpasta die dikker is aan te brengen.

Tips muurglad voor structuurmuur:

 1. Steek uitstekende kleine en grote oneffenheden af met een plamuurmes
 2. Verwijder delen behang die niet meer vastzitten
 3. Strijk bij een sterk zuigende ondergrond al na 5 tot 10 minuten glad
 4. Breng een tweede laag pas na 2 uur aan
 5. Werk na de droging eventuele kleine oneffenheden weg met een schuurpapiertje

Muurglad laten maken

Wilt u verzekerd zijn van een echt strakke muur? In dat geval is het altijd aan te raden om bij muren glad maken een van onze professionals in te huren.

Iedere muur verdient een eigen exclusieve aanpak en werkwijze. Onze muurspecialisten zijn ervaren en beschikken over de benodigde kennis om u van het beste advies te voorzien.

De muurglad maken, vormt de basis voor een verdere afwerking. De muur dient daarom ook perfect glad te zijn voor het beste resultaat.

Offerte muurglad laten maken aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan als u uw muur muurglad wenst te maken. U krijgt de offerte zonder verplichting toegezonden.

Vul uw gegevens in als u de klus om de muurglad te maken liever uitbesteedt. Wij garanderen u scherpe tarieven en een muurglad resultaat. Onze muurglad service is beschikbaar in heel Nederland.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024