Stucen over tegels

Heb je oude tegels in uw badkamer of keuken? Maar kies je liever voor een strak gestucte muur in plaatst van tegelwerk. Dan is stucen over tegels echt iets voor jou!

Wij bieden een mogelijkheid om over het oud tegelwerk heen te laten stucen. Ontdek de mogelijkheden om een tegelmuur te laten stucen en lees de voor- en nadelen van een badkamer stucen.

Wil je laten stucen over tegels? Dan staat Stukadoor Inhuren voor je klaar! Wij hebben nu een geweldige van 10% korting. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stucen over tegels

Kun je over tegels heen stucen?

Kan je wel stucen over tegels? Onze ervaring zegt jazeker! Het is zeker mogelijk om stucwerk aan te brengen over tegelwerk. Het geeft zelf een prachtig resultaat.

Echter zal onze stukadoor wel de juiste voorbereidingen moeten treffen om garantie op het stucwerk te kunnen geven. Wij raden je af om zelf je tegels te stucen.

Je moet namelijk goed weten wat je doet anders valt de spack zo van je tegels af. Alles draait om een goed hechting en dit proces moet je echt even weten. Lees daarom onze uitleg.

Hoe stuc je over tegels heen?

Een tegel verwijderen van een muur is echt een tijdrovende klus, vaak breng je meer schade aan dan dat je lief is. Stucen over tegels is verreweg de beste optie die je door ons kunt laten uitvoeren.

Het is echt een klus die door een specialist moet worden uitgevoerd. Onze stukadoors zijn hier zeer bekwaam in en voeren de werkzaamheden als volgt uit:

 1. Ondergrond ontvetten

  De eerste stap is de oude tegels goed ontvetten met bijvoorbeeld ammoniak of St mark. Door dit te doen zal er een betere hechting ontstaan tussen de tegels en het stucwerk.

 2. Tegels schuren – ruw maken

  Door tegelwerk op te ruwen na ontvetten, zal er een goede hechting ontstaan. Dit is zeker belangrijk bij geglazuurde tegels in de keuken of keuken.

 3. Primer aanbrengen met voorstrijk

  Koop de juiste voorstrijk en de stuclaag zal op de juiste wijze drogen en blijven hechten aan het oude tegelwerk. Zelf gebruiken wij hiervoor een voorstrijk met een zandkorrel. Deze wordt ook wel betoncontact genoemd.

 4. Stucen over tegels

  Nu de voorbereidingen zijn gedaan kan het stucen beginnen. Wij brengen een stuclaag aan van een cm dikte waardoor de oude tegelmuur recht gemaakt kan worden. Het stucen is niet veel anders dan het stucproces van een normale muur zonder tegels.

 5. Stuclaag drogen

  Zit er pleisterlaag op je tegelwerk? Dan zal ons stucwerk eerst goed moeten drogen. In veel gevallen zie je de tegels tijdens het droogproces door het stucwerk heen komen. Dit is op zich niet erg en je zult hiervan ook geen last hebben. Het drogen kun je het beste een weekje doen op 20 graden Celsius. Gemiddeld heeft 1mm stucwerk ongeveer een dag nodig om te drogen.

 6. Stuclaag afwerken

  Wanneer de pleisterlaag helemaal droog is kun je ervoor kiezen om deze met renovlies te behangen of te sauzen. Persoonlijk kiezen wij het liefst altijd voor schilderwerk. Gestucte muren verven geeft namelijk een zeer strak eindresultaat. Bij nieuwbouw zullen wij wel adviseren om te kiezen voor glad renovlies behang.

Welke keuze je ook maakt Bouwsector Nederland kan je adviseren of helpen. Dit doen wij vrijblijvend. Wij geven je graag inzicht in de mogelijkheden en de eventuele beperkingen.

Over tegels stucen

Wat kost stucen over tegels?

De kosten van stucen over tegels in een badcel of andere vochtige ruimte hangen sterk af van een aantal factoren.

Dit komt omdat er verschillende soorten stucwerk zijn die door ons kunnen worden aangebracht in plaats van tegelwerk.

Moet het waterdicht stucwerk zijn? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor beton cire, tadelakt of micro beton.

Wanneer je het tegelwerk glad wilt laten afwerken dan kun je ook kiezen voor glad pleisterwerk of een mooie sierpleister.

Naast het afwerken van je tegels kunnen er altijd een aantal kosten iets hoger uitvallen. Dit kan gebeuren als onze stukadoor terug moet komen om de gestucte muur waterdicht af te werken. Een ander voorbeeld is als je wil dat wij het stucwerk schilderen.

In de onderstaande prijzentabel ontdek je wat stucen over tegels kost:

 • Sierpleister laten stucen €17 tot €21
 • Beton ciré aan laten brengen €85 tot €180
 • Tadelakt aan laten brengen €140 tot €190
 • Tegels laten verven €11 tot €44

De bovenstaande prijzen zijn de gemiddelde kosten voor verschillende soorten stucwerk. De exacte prijs kan uiteindelijk altijd iets afwijken. Vraag daarom een offerte aan.

Tegels laten stucen

Zoals iedereen wel weet is stucen echt niet een van de makkelijkste klussen om te doen. Je hebt veel ervaring nodig en daarnaast is tegels stucen ook geen standaard klus. Niet elke stukadoor kan of wil het.

Stucen over tegels is gewoon moeilijker en je moet het al vele jaren doen wil je een strak resultaat behalen. Huur geen beunhaas in want je stucwerk los komt te zitten of valt van de muur af!

Wij raden je aan om ons in te huren zodat gegarandeerd bent van vakwerk. Wil je tegels laten stucen? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024