Betonlook muur

Hoe maak je een betonlook muur? Voor een industriële interieur wordt er veel gewerkt met beton. Wanneer je een muur / wand of vloer bewerkt met beton, dan heb je meteen al een interieur met een industrieel karakter.

Dit kun je al vrij simpel creëren door alleen je muur te voorzien van beton. Meestal wordt een muur niet echt bewerkt met beton, maar gebruikt men speciale verf waarmee je een betonlook effect creëert.

In ons blogbericht gaat onze schilder uitleggen hoe je met betonlook verf je muur een industrieel karakter geeft. Wil je betonlook muren? Vraag dan een offerte aan of lees verder.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Betonlook verf muur

Muur betonlook

Een betonlook muur effect kun je heel gemakkelijk zelf makkelijk realiseren, daar hoef je (mits je een beetje kan schilderen) geen schilder voor in te huren.

Je kan het in principe zelf, omdat onze betonlookverf vrij gemakkelijk is om mee te werken. Je hoeft echt niet volgens een bepaalde structuur te verven om een mooie betonlook te krijgen.

Het kunt het zelfs kriskras verven. Hoe je dit het beste kunt doen, lees je hieronder. Heb je geen zin om verder te lezen of het zelf te doen? Huur dan Bouwsector Nederland in.

Bekijk hier een instructiefilm: hoe maak ik een betonlook muur

Wat is een betonlook muur?

Een betonlook muur is een pupulaire wandafwerking die een ruwe en natuurlijk uitstraling van beton nabootst.

In eerste instantie was deze betonlook bedoeld om muren te decoreren die moeilijk te onderhouden waren. Tegenwoordig wordt het ingezet als techniek voor muurafwerking.

Als stukadoor willen wij natuurlijk het liefst alle muren eerst helemaal glad trekken. Toch begrijpen wij de de kosten van een stukdoor hoog kunnen zijn. Zeker als je het vergelijkt met het aanbrengen van betonlookverf.

De voordelen van een betonlook muur

 • Het geeft een warme look: Betonlook muren hebben gewoon een unieke charme die een ruimte diepte kunnen geven. Voor een mat, ruwe oppervlak geeft een visueel contrast met andere materialen zoals glas, hout en metaal.
 • Zeer stijlvol: Je kunt er gigantisch veel verschillende uitstralingen mee realiseren. Denk aan een landelijke, industriële of minimalistische look. Voor ieder wat wils!
 • Het is duurzaam: Een echte betonnen muur is natuurlijk vatbaar voor beschadigingen en scheuren. Met een betonlook muur heb je dit onderhoud waardoor je er jarenlang plezier van zult hebben.
 • Makkelijk aan te brengen: Je kunt vrij eenvoudig een muur omtoveren in een betonlook. Wij hebben speciale verf- en pleisterproducten die perfect zijn om beton te imiteren. Dit scheelt je veel werk en moeite.
 • Het maakt de ruimte groter: Een betonlook muur zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Dit zorgt ervoor dat zelfs de kleinste kamer groter aanvoelen.

Hoe maak je zelf een betonlook muur?

Het maken van een betonlook muur is een proces dat je even moet weten. Daarna kun je (met de juiste materialen) prima aan de slag. Dit zijn de basisstappen:

 1. De voorbereiding: Zorg er altijd voor de muur goed schoon en droog is. Er mag echt geen stof of vuil meer op de muren zitten. Ook eventuele gaten of scheuren moeten opgevuld worden met muurglad.
 2. Basislaag aanbrengen: Gebruik een goede primer en breng deze aan op de muur. Dit is nodig om een goede hechting te krijgen met de materialen die je gaat gebruiken.
 3. Creëer textuur: Breng nu de eerste laag betonlook verf of pleister op de muur aan. Dit moet je doen met een troffel, kwast of spons. Doe dit in secties en houd je oppervlak zo egaal mogelijk.
 4. Tweede laag: Zodra de eerste laag is opgedroogd, dan breng je de tweede laag aan om de betonlook te versterken.
 5. De sealer: Eindig altijd met een sealer om de muur te beschermen tegen vocht en vuil. Vergeet deze stap niet!

Betonlook muur

Betonmuur verf look

De betonlook verf kun je bij ons kopen in verschillende kleuren. Het is bij ons verkrijgbaar in speciale basispakketten ( alles in 1 pakketten). Deze hebben wij voor je samengesteld.

In onze basispakketten zit echt alles wat je nodig hebt voor het schilderen van een muur. Zo krijg je een betonmuur look die niet van echt te onderscheiden is.

De inhoud van onze pakketten bestaat uit: 1 literkorrelprimer ( kleur primer naar keuze) , 1 liter betonlookverf en 1 liter coating ( 1 k of 2 K lak).

We hebben deze betonlookverf kleuren in ons assortiment:

 • Light Grey
 • Soft Grey
 • French Grey
 • Antraciet
 • Light beige
 • Soft beige
 • Vintage Taupe
 • Petrol Blue.

Daarnaast hebben we ook de Limited Edition kleuren;

 • Mist
 • Desert
 • Denim
 • Black

Per liter betonlook verf kun je vaak 8 a 10 m2 verven. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de ondergrond en de hoeveelheid betonlook verf die je graag wilt aanbrengen.

Ook het effect wat je graag wilt gebruiken, is erg belangrijk. Wil je graag veel primer laten zien, dan gebruik je minder betonlook verf. En natuurlijk andersom.

Betonlook muur laten maken

Met alle liefde geven wij je muren een betonlook. Om inzicht te krijgen in onze prijzen is het verstandig om gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan te vragen.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024