Spackspuitwerk
Kies voor spackspuitwerk. Wil je een nieuwe afwerking op je muren en plafond voor je bestaande huis of nieuwbouwwoning? Maar je wilt een muur- of plafondafwerking zonder al te hoge kosten te betalen?
Dan is spackspuiten de voordeligste vormen van stucwerk. Bij nieuwbouw is spackspuitwerk de afwerking die standaard op de meeste plafonds wordt gespoten.
Het heeft namelijk een kleine korrel en kan met een spackspuitmachine worden aangebracht door onze spackspuiter. Met spack spuiten wij al meer dan 20 jaar!
Voor de goedkoopste prijs en de beste afwerking kun je een offerte aanvragen bij Stukadoor Inhuren. Deze zullen wij vrijblijvend aan je mailen. Maak daar gebruik van.
Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024
Prijs spackspuitwerk
Is je budget beperkt maar je muren en plafonds toe aan een opknapbeurt? Dan is spackspuiten voor je woning de goede oplossing. De spackspuitwerk prijzen beginnen bij Stukadoor Inhuren al vanaf €6 per m2.
Waarom zijn de prijzen zo laag voor het machinaal aanbrengen van spack? Dit komt omdat wij met een spack spuitmachine snel kunnen werken. Het aantal m2 per dag van onze stucadoor is vele malen meer dan bij gewoon stucwerk.
Onze spackspuiter kan meer meters per dag aanbrengen waardoor de gemiddelde prijs verlaagd kan worden. Spackspuitwerk is dus een zeer voordelige vorm van afwerken.
Spackspuitwerk is als wandafwerking een zeer populaire techniek omdat het 1 van de goedkopere stucwerk soorten is. Bij het spacken van muren wordt er een pleisterlaag met structuur aangebracht. Deze kan zo fijn of grof zijn als je zelf wilt.
Het is gewoon een eenvoudige, snelle, economische maar zeer fraaie oplossing voor je muur. Het zorg snel en goedkoop voor een nieuw en strak uiterlijk.
Een bijkomend voordeel van spackspuiten is dat er weinig voorwerk nodig is. Het behandelen en spuiten kan in één sessie gedaan worden. Bij Stukadoor Inhuren krijg je de laagste prijs!
Voorbehandelen ondergronden
Je kunt spack niet spuiten op alle ondergronden. Je moet er rekening mee houden dat een spacklaag vrij dun aangebracht moet worden en er niet mee uitgevlakt of egaliseert kan worden.
Het is dus belangrijk dat de ondergronden volledig vlak en egaal zijn. Zo kunnen eventuele kleine oneffenheden goed weggewerkt worden met deze laag.
Het egaliseren is wel een zeer belangrijke stap, als dit namelijk niet goed doet dan zal het zichtbaar zijn in het eindresultaat.
Als je ondergrond niet vlak is dan zal er toch echt een meslaag aangebracht moeten worden. Dit valt dan onder pleisterwerk.
Wanneer een ondergrond oneffen is dan kan het nodig zijn om raapwerk uit te voeren. Zo krijg je een oneffen ondergrond creëren waarop je spackspuitwerk kan aanbrengen.
Afplakken en afdekken
Bij het spuiten van spack krijg je spuitnevel en daaron is het van groot belang om alle meubels, deuren en ramen goed af te dekken. Wanneer je dit niet goed doet dan zullen de niet afgeplakte delen geraakt worden door de nevel.
Door het gebruik van plastic worden je ramen dichtgeplakt en op de vloer plaatsen wij een stucloper zodat alles na het spuiten schoon blijft.
Je kunt geld besparen op de stucadoor als je dit karweitje zelf doet. Dit zal de totale kosten van het spackspuitwerk verlagen. Afplakken is namelijk tijdrovend.
Aanbrengen spackspuitwerk
Het spuiten van spackspuitwerk doen wij met een spack compressor. Door de spuitkop goed in te stellen kan er bepaald worden hoe fijn of hoe grof de korrel moet zijn.
Veel van onze klanten vinden een fijne korrel bij spackspuitwerk mooi en sommige mensen kiezen liever voor een grovere korrel.
Na het aanbrengen van de spack zal het werk moeten drogen. Afhankelijk van het weer en de temperatuur buiten is de gemiddelde droogtijd 1 tot 2 dagen.
Daarna kunnen de ruimtes waar het spackspuitwerk is aangebracht weer in gebruik worden genomen. Wil je ook snel een afspraak? Laat het ons weten.
Onbeperkte kleurmogelijkheden
Door meteen de juiste kleur te kiezen, hoef je niet later nog eens te schilderen. Dit bespaart, gezien het reliëf in het spuitwerk, erg veel tijd. De gekozen kleuren kunnen alle RAL en NCS kleuren zijn.
Wij mengen dan een spackspuit op de exacte kleur die je graag wilt hebben. Verven is dan niet meer nodig na het aanbrengen van spackspuitwerk.
Stukadoor Inhuren heeft een jarenlange ervaring met spackspuitwerk en heeft de beste spackspuiters werken volgens de laatste technieken en hoogste standaarden werken.
Bij nieuwbouw adviseren wij de eerste 2 jaar om te kiezen voor bouwbehang. Een nieuwbouwwoning zal gaan werken en door het werken kunnen er eventueel scheuren ontstaan.
Wat onze stukadoor voor je kan doen om scheurvorming te voorkomen in wanden of plafonds, is wapenings- gaas aanbrengen in alle hoeken van de woning.
Dit wil echter niet altijd de scheurvorming tegen gaan maar het is wel het enige wat Stukadoor Inhuren hier aan kan doen.
Spackspuitwerk voor nieuwbouw woningen
Spackspuiten is wat je meestal ziet op een plafond nieuwbouw. Zowel woningen als appartementen voorzien wij van spackspuitwerk.
Het wordt standaard door bouwers van een nieuwbouwproject aangebracht omdat het goedkoop, makkelijk en vrij snel klaar is.
Je kunt er ook voor kiezen om Stukadoor Inhuren de wanden te laten spuiten met spack. Zo krijg je een afwerking van wanden en plafonds die overal in je nieuwbouwwoning gelijk zijn.
Wat zijn de voor- en nadelen?
Er zijn een aantal voor- en nadelen aan het laten spackspuiten in je nieuwe woning.
Wanneer je twijfelt over het wel of niet aanbrengen van spackspuitwerk is het belangrijk om alle informatie te hebben. Hieronder vindt je een opsomming van alle eigenschappen en kenmerken.
Voordelen spackspuitwerk
- Het kan snel aangebracht worden
- Je kunt het direct op kleur brengen
- Het is relatief goedkoop
- Je kunt het gebruiken op plafonds in natte ruimtes
Nadelen spackspuitwerk
- Het herstellen van een schade is eigenlijk niet mogelijk door de structuur
- Overschilderen wordt niet mooi
- De meeste mensen vinden glad stucwerk mooier
Wat is het verschil tussen spack en spachtelputz?
In spachtelputz en sierpleister zit een marmer korreltje (steentjes met allerlei diktes). De steentjes zorgen voor structuur op de wanden of plafonds.
Spack is een kleiachtige pasta waarvan de stuctuur wordt bepaalt door de lucht in de spackspuitkop. De grootte en afstand van de korrels worden bepaald door de luchtdruk die op de nossel van de spuitkop wordt uitgeoefend.
In veel sierpleisters zitten kwartskorrels (steentjes van verschillende grootte) die de uiteindelijke structuur bepalen op de ondergrond. Door het uit elkaar blazen van het materiaal in de spuitkop wordt spack een gladde pasta waarbij de structuur wordt bepaald.
Wat kost spackspuitwerk per m2?
Je kunt Stukadoor Inhuren voor goedkoop laten spackspuiten. Om je inzicht te geven in de kosten per vierkante meter bieden wij een gratis offerte op maat.
Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024