Spack

Wat is spack en moet je het spuiten of rollen? En wat zijn de kosten per m2? Op al deze vragen en meer geven we je straks uitgebreid antwoordt.

Spack is een machinale afwerking (spuitwerk) die wij veel gebruiken bij nieuwbouw. Het heeft een korrelstructuur die je in verschillende diktes kun laten aanbrengen. Van fijn tot grof.

Het materiaal en het resultaat, wordt door ons ook wel spuitspack genoemd. Je kunt het in standaard wit en in andere lichte en soms zelfs donkere kleuren laten spuiten.

Wil je graag je woning laten spuiten met korting? Vraag dan een offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Spack

Wat is spack?

Een spack muur of plafond repareren kan helaas niet met een muurvuller. Daarom gebruik je al snel een spack spray. Dit is een spray die speciaal is gemaakt voor dit materiaal.

Waar je met een normale muurvuller een te glad resultaat krijgt, zorgt een spack spray ervoor dat je de textuur van spachtelputz kan behouden.

Hierdoor krijgt je eindresultaat een mooi geheel, in plaats dat het overduidelijk zichtbaar is waarbij de ondergrond gerepareerd of bijgewerkt lijkt.

Dankzij dit product kun je scheuren in een plafond repareren of muren bijwerken. Wat ook erg interessant is dat je spachtelputz glad kunt maken en verven.

Spack spuiten

Met een beperkt budget je muren en plafonds opknappen kan lastig zijn. Je kunt bij ons spack laten spuiten vanaf €6 per vierkante meter.

Omdat de werkwijze van spackspuiten anders is zijn de prijzen van spackspuitwerk lager dan die van andere stucwerk soorten.

Omdat spackspuitwerk niet met de hand gebeurd (maar machinaal) kan onze stukadoor een stuk sneller werken. Dit heeft als direct gevolg dat de prijs ook goedkoper is.

Spack plafond

Wat is een spack plafond? Veel woningen worden tegenwoordig opgeleverd met een plafond of muur met een gestructureerde laag. Dit spuitwerk heet Spack.

Vanwege de zuigende werking is er wel een speciale voorbehandeling nodig om baanvorming of een vlekkerig resultaat te voorkomen.

Mocht je erover nadenken om je plafonds te laten spuiten, dan hebben wij nu een mooie aanbieding. Dit scheelt je op het totaalbedrag minimaal 10 procent.

Wat is het verschil tussen stucen en Spacken?

Stucen doet onze stukaadoor met de hand. Hiervoor gebruiken wij gips terwijl spack met een spackspuit machine wordt aangebracht. Dit wordt dan gedaan door een spackspuiter.

Spack wordt met de hand gemest en is een korrelpleister op kalkbasis. Spackspuitwerk wordt dan ook wel als een vorm van stucwerk of als stuc afwerking aangemerkt.

Wat is goedkoper stucen of Spacken?

Ook stucwerk komt neer op het aanbrengen van een pleisterlaag op wanden en plafonds. Het grootste verschil is dat stuc niet machinaal aangebracht wordt.

Stuc is hierdoor een stuk duurder dan spack, maar bij Stukadoor Inhuren nog steeds goed betaalbaar. Wij hebben namelijk speciale acties om het voor iedereen toegankelijk te maken.

Spack spuiten is ideaal voor nieuwbouw en renovatiewoningen.

Wat kost spack per vierkante meter?

Er zijn een paar factoren die de prijs per vierkante meter bepalen:

  • Spackspuitwerk wit € 5 tot € 8
  • Spackspuitwerk kleur € 7 tot € 10

Dit zijn een beetje de gemiddelde prijzen die stukadoorsbedrijven rekenen. Voor de beste prijzen kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Doe dit direct!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024