Spachtelputz verven

Spachtelputz verven kan een geweldige manier zijn om je muren van een nieuwe look te voorzien. Spachtelputz is een sierpleister die vaak wordt gekozen als afwerking voor muren.

Omdat het een andere soort afwerking is dan bijvoorbeeld stucwerk of behang, vragen veel mensen zich af of het überhaupt wel mogelijk is om spachtelputz te verven.

Kun je spachtelputz verven? Het antwoord is een duidelijke ja. Het is een verfklus die je zonder ervaring zelf kunt uitvoeren. Wil je ook sierpleister verven?

In ons blog vertellen we alles over spachtelputz en hoe je sierpleister kunt voorzien van een likje verf. Wil je spachtelputs laten schilderen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Spachtelputz verven.

Kun je een spachtelputz muur verven?

Spachtelputz verven is een goede manier om de afwerking van een muur van een gloednieuwe look te realiseren.

Sierpleisters worden gebruikt als afwerking voor muren, een daarvan die vaak gebruikt wordt is spachtelputz.

Doordat dit een verschillende soort afwerking is dan met bijvoorbeeld stucwerk of behang, willen mensen vaak weten of het wel mogelijk is om spachtelputz te schilderen.

Is het mogelijk om spachtelputz te schilderen? Het antwoord hierop is dat het wel mogelijk is. Deze verfklus zou je prima zelf kunnen uitvoeren.

Ben jij van plan deze sierpleister te schilderen? Hieronder wordt je meer geïnformeerd over spachtelputz en hoe je deze sierpleister het best een nieuwe lik verf zou kunnen aanbrengen.

Alle benodigdheden voor deze taak vindt je binnen het uitgebreide assortiment van Bouwsector Nederland.

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is één van de mogelijke opties waar je zelf uit zou kunnen kiezen voor een mooie afwerking van jouw muren. Deze in kunsthars gebonden sierpleister bestaat uit een erg korrelige structuur.

De reden waarom de korrelstructuur ontstaat komt doordat deze sierpleister merendeels gemaakt is van erg kleine steenkorrels.

Spachtelputz wordt het meest toegepast op wanden, maar het is bovendien ook een geschikte optie als afwerking voor je plafond. Er zitten vele voordelen aan het gebruiken van spachtelputz.

Een daarvan is dat het best snel kan worden aangebracht. Het levert een afwerking op die stoot- en schrobvast is wat voor mooie resultaten kan zorgen.

Spachtelputz gaat erg lang mee door de robuustheid. Ten slotte kun je spachtelputz ook schilderen. Voor welke kleur je gaat bepaal je helemaal zelf!

Voorbereidingen

Geen half werk leveren is de ultieme voorbereiding, ook als je van plan bent spachtelputz te gaan schilderen. Met behulp van muurverf is het erg eenvoudig spachtelputz te voorzien van een nieuwe kleur verf.

Het is ook mogelijk spachtelputz te verven met latex verf. Van plan je spachtelputz buiten te gaan verven? Dan is muurverf voor buiten de makkelijkste optie.

Het is belangrijk voor je start met spachtelputz verven, dat je eerst alle voorbereidende stappen uitvoert die ons schildersbedrijf adviseert.

Begin met de plekken af te plakken die je niet onder de verf zou willen hebben. Daarna schoon je de ondergrond op voor het verven. Door middel van een goede ontvetter maak je het oppervlak vetvrij. Hierdoor hecht de verf veel beter.

Door middel van een voorstrijk, zorg je ervoor dat de hechting nog beter wordt versterkt. Deze optie is het beste als je muur een sterk zuigende werking heeft en nog niet behandeld is. Een goede optie is Alabastine.

Spachtelputz verven.

Spachtelputz op je muur verven

Een muur schilderen waarop spachtelputz is aangebracht, zou iedereen zelf uit kunnen voeren. Als jij jezelf afvraagt: ‘’als ik spachtelputz wil verven, welke roller is dan het meeste geschikt?’’.

Om de randen te schilderen kun je het beste gebruik maken van een kwast samen met een dunne vachtroller. Voor de grotere oppervlakken is het handig om een wat grotere vachtroller te gebruiken.

Ben jij van plan een spachtelputz muur te schilderen? Omdat een spachtelputz wand minder glad is dan een standaard muur (door de korrelige structuur), zal je er wat meer verf aan kwijt zijn.

Spachtelputz verven werkt hetzelfde als het verven van een normale wand. De beste werkwijze is dus om in stroken te werken, laat deze stroken in elkaar over gaan en werk nat in nat.

Voor het resultaat met de beste dekking breng je meerdere lagen aan. Ben je er op een dag klaar mee? Dan kun je bij ons spachtelputz laten verwijderen vanaf €5 per m2.

Beste tips voor spachtelputz verven

Ben jij van plan pm spachtelputz te verven? De beste tips krijg je hieronder. Spachtelputz heeft een korrelige opbouw. Als je het vergelijkt met het schilderen van een gladde muur heb je hierdoor veel meer verf nodig.

Om deze reden ben je er net wat meer tijd aan kwijt dan normaal. Breng genoeg lagen aan en werk rustig voor een fantastisch resultaat.

Je kunt er ook voor kiezen om een roller met lange haren te gebruiken, zodat je er zeker van bent dat je geen enkele spot mist.

Bovendien is het aangeraden om alle spullen vooraf al in huis te hebben, zodat je tijdens deze klus alle benodigdheden bij de hand hebt liggen. Wij raden de Wijzonol Muurverf extra Mat aan.

Binnen het assortiment van Bouwsector Nederland vind je alle benodigdheden die je nodig hebt v0or spachtelputz sauzen.

Spachtelputz schilderen.

Welke verfroller heb je nodig voor spachtelputz te verven?

Bij het verfen van spachtelputz worden dezelfde principes gebruikt als bij het schilderen van een gladde ondergrond.

Bij het gebruiken van een verfroller, zal je de verf egaal moeten verdelen door strakke stroken te verven en ervoor te zorgen dat je geen plekken mist.

Het onderscheid tussen spachtelputz en een normale gladde wand is dat de verfroller bij spachtelputz verven de korrelige structuur goed op moet vullen.

Welke roller het best voor spachtelputz gebruikt kan worden, hangt dus af of hij deze eigenschappen wel heeft. Een vachtroller is bij uitstek erg geschikt voor spachtelputz.

Spachtelputz laten verven

Natuurlijk wil je het liefst zelf spachtelputz verven maar het is nog niet zo makkelijk als je denk. Blijf voornamelijk bij plafonds weg! Dit wordt niet snel mooi, zelfs niet bij een beginnend schilder.

Soms heb je gewoon echt een vakman nodig voor een strak resultaat. Wil jij ook geen strepen zien? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024