Spachtelputz verwijderen

Er is geen lastigere taak dan spachtelputz verwijderen. We gaan je wel uitleggen hoe het moet maar het beste kun je ons inhuren. Wij hebben er namelijk de juiste apparatuur voor.

Als je deze wilt kopen of huren dan ben je vaak net zoveel kwijt als bij uitbesteden. Het enige verschil is dat je niet dagenlang zelf aan de slag hoeft en compleet gesloopt bent.

Wil je spachtelputz laten verwijderen? Dan kun je gebruik maken van onze tijdelijke actie. Dit betekend dat je 10% korting krijgt. Meldt je direct aan voor een vrijblijvende offerte!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Spachtelputz laten verwijderen

Hoe spachtelputz verwijderen

Spachtelputz is bij een klein budget een prima afwerking voor muren en plafonds. Toch zie je dat veel mensen uiteindelijk de spachelputz verwijderen en inruilen voor gladde wanden.

Mocht je het toch aan willen gaan dan is verstandig om de juiste techniek toe te passen. Stukadoor Inhuren gaat je nu stap voor stap uitleggen wat je moet doen:

Stap 1: De voorbereiding

Voordat je begint het het verwijderen van spachtelputz is het noodzakelijk dat je de juiste materialen en gereedschappen bij de hand hebt. Wat je nodig hebt is:

  • Beschermende kleding: Denk aan een overall, handschoenen en veiligheidsbril. Dit is noodzakelijk omdat er veel losse deeltjes zullen verspringen van de muur.
  • Stofmasker: Je wilt niet de stof inademen van spachtelpoets. Vergis je niet, het zal letterlijk overal zitten! Daarom hebben wij speciale schuurmachines met afzuiging.
  • Afplaktape en plastic: Dit moet je zo plaatsen dat aangrenzende oppervlakken zijn beschermd.
  • Een hamer: Met de hamer kun je de muur testen op de dikte en hardheid van het spachtelputz.

Stap 2: Het testen van de muur

Je muur met spachtelputz testen is belangrijk voordat je het kunt verwijderen. Je wilt namelijk weten hoe het is aangebracht. Dit bepaald hoe je het eraf moet halen.

Tik even voorzichtig op verschillende delen van je muur met de hamer, zo controleer je hoe dik of stevig de spachtelputz is. Zo bepaal je ook de beste verwijderingsmethode.

Stap 3: Het verwijderen van de spachtelputz

Omdat dikte en hechting van de spachtelputz de verwijderingstechniek bepaald, nemen wij de verschillende opties door:

  1. Schuren: Wanneer spachtelputz dun is en niet goed hecht, dan kun je proberen het oppervlak te schuren. Dit kun je doen met grof schuurpapier of een schuurmachine. Hiermee kun je korrelige oppervlak verwijderen en de muur egaliseren.
  2. Stomen: Als het dikker en steviger op de muur zit, dan kan een stoommachine uitkomst bieden. Met stoom kun je spachtelputz verzachten en eraf schrapen met een plamuurmes.
  3. Hakken: Wanneer spachtelputz stevig is en niet wil loslaten, dan kan hakken een effectieve methode zijn. Gebruik hiervoor een beitel en hamer. Je zult zien dat er steeds meer stukje spachtelputz loslaten.

Wanneer spachtelputz verwijderen niet lukt of simpelweg te zwaar zijn, dan kun je altijd nog zelf stucen. Je brengt dan een laag aan over de korreltjes waardoor de muur weer glad wordt.

Stap 4: Reparaties en voorbereidingen van de muur

Bij spachtelputz verwijderen kan de muur flink beschadigen. Je moet dan de gaten en oneffenheden vullen met een vulmiddel.

Zodat je dit hebt gedaan, dan kun je beginnen met het schuren van de muur. Je zult dan een gelijkmatig oppervlak creëren die klaar is voor een nieuwe afwerking.

Stap 5: De muur afwerken

Nu je de muur hebt voorbereid, zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de afwerking. In de meeste gevallen willen woningbezitters schilderen of renovlies behang aanbrengen.

Stukadoor Inhuren is gespecialiseerd in het stucen en afwerken van wanden en plafonds. Mocht je advies nodig hebben over spachtelputz vewijderen of een vakman willen inhuren, dan kun je ons contacten.

Spachtelputz verwijderen

Spachtelputz laten verwijderen door Bouwsector NL

De vakmannen van Bouwsector Nederland kunnen je spachtelputz verwijderen. Dit scheelt je enorm veel tijd en gedoe. Ook voor de prijs hoef je het niet te laten.

Op dit moment hebben wij een aanbieding die je 10 procent scheelt op de totale klus. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024