Ornament plafond

Je heb vast wel eens van die indrukwekkende hoge plafonds met ornamenten gezien. Een ornament plafond geeft een prachtige rijke uitstraling.

Het zijn plafonds die zeer bepalend zijn voor het karakter van je woning. Je komt ze vaak tegen in oude of monumentale panden en in jaren ’30 woningen.

Dit soort plafonds geven een unieke en luxe uitstraling. Ook zien wij tegenwoordig steeds vaker ornamenten plafonds in nieuwbouwwoningen en appartementen.

Een ornament is niets meer dan een sierlijst die op plafonds worden bevestigd. Wanneer deze door ons is aangebracht kunnen wij hem stucen en schilderen in elke gewenste kleur.

Wil jij ornamenten laten plaatsen op je plafond? Huur dan de vakmannen van Bouwsector Nederland in. Dit kun je nu met 10% korting doen. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Plafond ornament.

Plafond ornament: wat kost dat?

Vanwege onze aanbieding is dit de meest gestelde vraag. Wat zijn de kosten voor het plaatsen van ornamenten op een plafond? Dit ligt een beetje eraan welke ornamenten je precies wil en om hoeveel stuks het gaat.

We kunnen je natuurlijk wel een gemiddelde prijs aangeven per ornament. Voor een middelgroot ornament betaal je ongeveer €30 en voor een grote rondt de €60 per stuk.

Het is wel belangrijk dat je rekening houd met de arbeidskosten. Om een ornament te installeren op een plafond ben je dik een uur bezig. Dit komt op €50 installatiekosten.

Wat ook belangrijk is om te weten is dat je ornamenten niet kan plaatsen op elke ondergrond. Je moet wel eerst je plafond stucen om een goede hechting te realiseren.

Plafond ornament gips

Je moet een plafondornament van gips zien als een decoratie. Het geeft een ruimte schoonheid, karakter en elegantie. De reden om voor gips te kiezen is vanwege de flexibiliteit.

Een gipsen ornamenten plafond kan verschillende vormen aannemen, zoals:

 • Rozetten
 • Medaillons
 • Kroonlijsten
 • Pilaren

Plafondornamenten worden vaak met de hand gemaakt voor echte ambachtslieden en daar betaal je voor. Vaak brengen ze extra details aan zoals:

 • Bloemen
 • Bladeren
 • Geometrische patronen

Als we kijken naar de historie van ornamenten dan kom je vaak uit bij klassieke architectuur. Destijds werd het gebruikt om weelde en allure uit te stralen. Iets wat nu weer helemaal in is!

Ornament plafond.

Plafond ornament modern

Moderne plafondornamenten zijn aangepaste traditionele plafond ornamenten. Het is alleen zo aangepast dat het de stijl heeft van nu.

Je ziet dat er tegenwoordig meer behoefte is aan een minimalistisch en strak ontwerp. Less is more. Ook de materialen die daarvoor worden gebruikt zijn anders:

 • Polyurethaan
 • Kunststof
 • Metaal
 • Piepschuim
 • Hout

Het zijn vaak materialen die lichter zijn waardoor ze makkelijker te installeren zijn. Dit brengt de kosten voor het installeren omlaag. In veel gevallen scheelt het je zo de helft.

Kies de vorm die bij je woning past

Je kunt een ornament plafond kopen in vele vormen:

 • Rond
 • Ovaal
 • Vierkant

Heb je een bepaalde visie voor je woning? Deel deze dan met ons. Wij nemen graag een keer je wensen telefonisch met je door of we komen even langs om de plafonds te beoordelen.

Ornament plafond laten plaatsen

Voor een plafond ornament kun je overal online terecht. Je kunt heb bij ons in de webshop kopen of ergens anders. Houdt er alleen rekening mee dat je geen China kwaliteit koopt.

Bij Stukadoor Inhuren werken wij alleen met goede kwaliteit. Wij willen namelijk geen gedonder dat het na een tijdje loslaat of erger. Wij zullen je altijd vragen waar de ornamenten vandaan komen en van welke materialen ze zijn gemaakt.

Wil je een vraag stellen of inzicht krijgen in de kosten? Vraag dan een offerte aan. We mailen je dan onze prijzen en nemen telefonisch contact met je op over de mogelijkheden.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024