Tadelakt

Tadelakt is kostbaar traditioneel Marokkaans stucwerk. Het geeft een warme en authentieke look én is waterbestendig en stootvast.

Dit maakt het erg geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Lees hier alles over de mogelijkheden en prijzen.

Wil je tadelakt laten aanbrengen? Dan is het belangrijk om dit te laten doen door Marokkaanse stukadoors. Zijn hebben de ervaring om deze geweldige look te realiseren.

Voor een exacte prijs kun je vrijblijvend een gratis offerte bij ons aanvragen.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Tadelakt

Wat is tadelakt?

Tadelakt is echt traditioneel Marokkaans stucwerk dat door de Bergers is ontdekt. Het is een soort pleister met hydraulische kalk dat zijn unieke effect heeft te danken aan zijn afwerkingstechniek.

Tadelakt is eigenlijk het Bergers woord voor inwrijven. Het pleisterwerk wordt na aanbrengen en tijdens drogen gepolijst met speciale polijsteen of halfedelsteen. Achteraf wordt het ook nog eens verzadigd met olijfolie zeep.

Door het af te werken met steen en zeep ontstaat er een waterbestendig en stootvast oppervlak. Zo krijgt de pleister zijn herkenbaar wolk-effect.

Hoe meer druk er op de polijststeen wordt gezet, hoe dieper een kleur wordt. Dat zorgt voor de kleurschakeringen in tadelakt.

De vele methodes van inwrijven en de ruime keuze aan tadelaktkleuren resulteren elke keer weer opnieuw een uniek resultaat. Niemand heeft wat jij hebt! Dat is natuurlijk super gaaf.

Stootvast en waterbestendig Tadelakt

Tadelakt is een pleister op basis van natuurlijke hydraulische kalk. Deze natuurlijke hydraulische kalk ontstaat door het laten branden van kalksteen. Dit bevat nature mineralen en klei.

Door het te branden en blussen, worden deze mineralen en klei omgezet. Zo ontstaat er een bindmiddel met lucht- en water hardende eigenschappen.

Al deze eigenschappen, samen met onze afwerking (polijsten en inwrijven met zeep), maken tadelakt een waterbestendige, stootvaste en ademende pleister.

Tadelakt kleuren

Je kunt tadelakt kopen in vele kleuren. Dit is een overzicht van kleurcombinaties:

 • Dover wit
 • Delphi wit
 • Nassau oranje
 • Oker geel
 • Djenne rood
 • Iquitos groen
 • Ayers rock
 • Gomera grijs

Je kunt veel voorbeelden online zien maar houd er altijd rekening mee dat je nooit een exact kopie krijgt van wat je online ziet. Het proces bepaald uiteindelijk het eindresultaat.

Tadelakt badkamer

Steeds vaker wordt er in badkamers gekozen voor Tadelakt. Het geeft de ruimte warmte en gezelligheid. Op ons YouTube kanaal hebben wij vele voorbeelden staan.

Wij zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het stucen van badkamers! Dus mocht je vragen of interesse hebben, dan horen wij je graag!

Marokkaans stucwerk

Wat kost Tadelakt per m2?

Tadelakt komt pas echt tot zijn recht als je het overlaat aan een gespecialiseerde stukadoor. Deze moet beschikken over de juiste materialen en kennis heeft over deze traditionele pleistertechniek.

Tadelakt laten aanbrengen is wel duurder dan standaard pleisterwerk. Dit is ook logisch want tadelakt is een ingewikkelde en arbeidsintensieve pleistertechniek. Dit neemt veel tijd in beslag.

» Prijs tadelakt laten aanbrengen: vanaf €125 per m² (incl. btw, materiaal en arbeid)

De prijzen voor Tadelakt kunnen sterk verschillen van stukadoor tot stukadoor. Vraag daarom altijd offertes aan bij verschillende vakmannen.

Zo kan je makkelijk tarieven, adviezen, termijnen en kwaliteit vergelijken. Ontvang van Stukadoor Inhuren vrijblijvend een offerte op maat.

Marokkaans stucwerk op zijn best

Je kunt tadelakt ook buiten aanbrengen, al wordt het voornamelijk binnen aangebracht. Je kan het laten aanbrengen op wanden, vloeren, het plafond.

Maar wij gebruiken het vaak als eye-catcher op lambriseringen, pilaren, haarden en deurposten.

Omdat tadelakt waterwerend is, wordt het vaak gebruikt voor vochtige plaatsen zoals de badkamer, keuken, douche, wc, een sauna.

Je kunt het bijvoorbeeld perfect aanbrengen op het badkamermeubel of gebruiken voor de ombouw van een bad of de wastafel.

Hoe moet de ondergrond zijn?

Tadelakt stucwerk kun je op allerlei ondergronden aanbrengen:

 • Beton
 • Cement
 • Gipsplaten
 • Hydraulische mortel
 • Baksteen
 • Tegels (met aangepaste primer)

In de basis moet het gewoon een stabiele en vlak gepleisterde ondergrond zijn. Mocht je over tegels willen stucen dan is er een voorbehandeling nodig.

Tadelakt kleuren

Wat zijn de voor- en nadelen?

Aan Marrokaans stucwerk zitten altijd voordelen en nadelen. Dit zijn de belangrijkste:

Voordelen Tadelakt

 • Waterbestendig en zeer geschikt voor vochtige ruimtes
 • Stootvast
 • Ademend
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Authentieke en warme look: tadelakt creëert een sfeervolle Marokkaanse en Zuid-Europese look.
 • Je kunt kiezen uit vele tadelakt kleuren (door kleurpigmenten toe te voegen): naast groen, rood en blauwtinten is ook grijs populair. Dit zorgt voor een betonlook.
 • Het is ecologisch: het is een natuurlijk product dat afbreekbaar is.

Nadelen Tadelakt

 • Het is duur in vergelijking met normaal pleisterwerk
 • Tadelakt aanbrengen kan niet iedereen en het is arbeidsintensief

Zit er veel onderhoud in Tadelakt?

Het onderhouden van tadelakt is voornamelijk afhankelijk van het gebruik. Tadelakt afwerking in een douche moet je door de waterbelasting en zeep- en shampooresten vaker schoonmaken dan een tadelakt muur in de woonkamer.

Bij het reinigen van een tadelakt oppervlak, gebruik je altijd best water met een mild schoonmaakmiddel. Het schoonmaken doe je met een zachte spons of doek. Vermijd ten alle tijden agressieve en zuurhoudende producten.

Als je de mooie look en waterbestendigheid wil behouden dan moet je na verloop van tijd het ook opnieuw inzepen met olijfolie zeep. Hoe vaak je dat moet doen is volledig afhankelijk van je gebruik.

Vraag advies aan onze stukadoor die bij jou de tadelakt aanbrengt. Hij kan je echt specifiek aangeven hoe je de tadelakt moet onderhouden.

Ontvang van Stukadoor Inhuren vrijblijvend advies en prijzen via de offertepagina.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024