Gipsplaten plafond

Een gipsplaten plafond wordt een steeds populaire keuze voor woningen en bedrijfsruimtes. Het heeft namelijk een aantal voordelen zoals flexibiliteit, duurzaamheid en strakke afwerking.

Stukadoor Inhuren geeft je hier inzicht in de eigenschappen, voordelen en de kosten voor het plaatsen van een gipsplaten plafond. Daarbij laten wij de afwerkingsmogelijkheden zien.

Wil je gipsplaten laten plaatsen op je plafond? Dan kan ons team je prima helpen. Vraag vrijblijvend een offerte aan om inzicht te krijgen in de m2 prijzen.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Gipsplaten plafond

De voordelen van een gipsplaten plafond plaatsen

Gipsplaten, ook wel in de volksmond gipskartonplaten of drywall genoemd, bedaan uit een kern van gips dat is omgeven door karton. Wij gebruiken ze om binnenmuren en plafonds te bouwen.

Bij plafonds geven gipsplaten verschillende voordelen. De grootste voordelen van een gipsplaten plafond is de flexibiliteit. Je kunt het op allerlei manieren ontwerpen en installeren.

Gipsplaten en stucplaten zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei diktes en afmetingen. Dit zorgt ervoor dat je ze vrij gemakkelijk kan aanpassen voor idelingen en plafondontwerpen.

Je kunt met gipsplaat zo creatief omgaan zoals je zelf wil. Onze stukadoors bouwen verlaagde plafonds, gebogen plafonds en ingebouwde verlichtingssystemen. Als mooie afwerking kun je door ons ook je plafond laten sauzen.

Welke gipsplaten voor plafond

Voor je plafond kun je kiezen uit gipsplaten AK en gipsplaten RK. Bij een plafond naadloos en strak afwerken, kies je voor gipsplaten AK. De afkorting staat voor afgeschuinde kanten.

Vanwege afgeschuinde kanten ontstaan er na het plaatsen van de gipsplaten naden. Deze kun je afwerken met voegenvuller en weer een strak effect creëren.

Door te werken met gipsplaten 4AK kun je aan alle zijden van de gipsplaat naadloos werken. Een groot voordeel van gipsplaten 4AK op alle vier de kanten zijn afgeschuind.

Het gebeurd ook wel eens dan klanten zichtbare voegen in het plafond willen blijven zien voor een sierlijk effect. Dit kan gerealiseerd worden met gipsplaten RK, deze gipsplaten hebben ronde kanten.

Na het plaatsen gebruik je dan geen voegenvuller, dit zodat de naden tussen de platen zichtbaar blijven. Voor het beste resultaat moet je even kijken welke plafondafwerking je zou willen.

Gipsplaten plafond afwerken

Hoe kan ik gipsplaten afwerken? Een muur of plafond van gipsplaten kun je op meerder manieren afwerken.

Zo kun je de naden tussen de platen open laten of wegwerken en de platen schilderen of stucen. Later kun je een naadloze of gestucte muur behangen met renovlies of met verf het plafond spuiten.

De meeste mensen willen gipsplaten stucen omdat dit het strakste resultaat geeft. Welke afwerking je ook kiest Stukadoor Inhuren kan je altijd helpen om de klus tot een succes te brengen.

Gipsplaten plafond afwerken.

Gipsplaten plafond afwerken zonder stucen

Een andere mogelijkheid bij gipsplaten afwerken zonder stucen is door ze te schilderen met verf. Het is dan erg belangrijk om eerst de gipsplaten goed schoon te maken en te schuren. Dit voordat de verf wordt aangebracht.

Gebruik een sterke primer om ervoor te zorgen dat de verf hecht op de gipsplaten. Gebruik ons stappenplan om dit voor elkaar te krijgen. Uiteraard kun je ook één van onze doe-het-zelf video’s bekijken.

Wat kost een gipsplaten plafond?

De materiaalkosten voor het installeren van gipsplaten aan het plafond zijn gemiddeld €1,50 per vierkante meter, met een bereik tussen €1,25 en €2.

De totale prijs inclusief arbeid en materialen per vierkante meter is ongeveer €9,40. Vraag een offerte aan bij Stukadoor Inhuren en claim je 20% korting voordat de actie afloopt.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024