Plafondafwerking

Een goede plafondafwerking is natuurlijk een erg belangrijke toevoeging voor je huis. Het zal je ruimte een verzorgde en strakke look geven.

Of je nu net een nieuwbouwwoning heb gekocht, of dat je van plan bent om te verhuizen naar een oudere kluswoning, zorg dan altijd ervoor dat je plafondafwerking van je woning er afgewerkt uitziet. Zo kunnen wij ook je plafond sauzen of je plafond spuiten.

Is je plafond echt aan een upgrade toe? Bouwsector Nederland vertelt je op deze pagina alles over de prijzen die gerekend worden voor het opnieuw laten stucen van je plafond.

Zoek je de strakste en goedkoopste oplossing voor je plafond? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Op dit moment hebben wij een actie van 10% korting. Meldt je aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Plafondafwerking

Kosten plafondafwerking

Er zijn verschillende soorten plafondafwerkingen mogelijk. De meest populaire afwerking is glad pleisterwerk. Door een plafond glad te stucen zal de ruimte groter aanvoelen.

Zo geeft glad stucen een veel luxere uitstraling dan spackspuitwerk op plafonds. De gemiddelde prijzen voor de verschillende soorten stucwerk voor een plafond zijn:

  • Spackspuiten op het plafond: Vanaf 6,- euro per m2
  • Glad stucen van het plafond: Vanaf 13,- euro per m2
  • Schuurwerk op het plafond: Vanaf 14,- euro per m2

Verreweg de goedkoopste plafondafwerking is spackspuiten. Dit is dan ook de hoofdreden dat deze goedkope plafondafwerking het meest gebruikt wordt bij nieuwbouwprojecten.

Plafondafwerking badkamer plafond

De badkamer is nogal een aparte ruimte in je woning omdat het een ruimte is waar veel condens in voorkomt.

Als stukadoorsbedrijf krijgen wij dan ook vaak de vraag welke plafondafwerking het meest geschikt is voor dit type ruimte in verband met schimmelvorming.

Er is helaas geen plafondafwerking die schimmelvorming kan tegenhouden. Veel luchten en een goed afzuiginstallatie is de oplossing. En natuurlijk renovliesbehang.

Wanneer klanten ons vragen welke plafondafwerking het meest geschikt is voor een badkamer, dan adviseren wij om te kiezen voor simpel glad stucwerk.

Dit geeft een strakke look en is vrij makkelijk te repareren mocht er overhoopt toch schimmel in je plafond komen. Op zoek naar de beste afwerking plafond? Laat ons je adviseren.

Afwerking plafond

Nieuwbouw plafond afwerken

Wij worden vaak ingehuurd om nieuwbouwplafonds af te werken. Plafonds bij nieuwbouw zijn meestal gemaakt van kanaalplaten, dit zijn grote betonnen platen die ze tegen elkaar leggen. Tussen deze platen vormen zich dan een lelijke V-naad.

Bij nieuwbouwwoningen hanteren ze vaak een standaard afwerking zoals spackspuit. Een groot nadeel van spackspuit is toch wel dat de v-naden hiermee niet zullen verdwijnen.

Om bij je nieuwbouwplafond v-naden te verwijderen en het oppervlak strak af te werken, adviseren wij je altijd om glad stucwerk te kiezen voor op het plafond.

Wij maken altijd eerst de naden in plafonds dicht om ze daarna af te werken met een gladde pleisterlaag.

Een ander belangrijk voordeel van het glad afwerken van nieuwbouw plafonds is dat je een groter risico loopt op scheuren. Dit kun je voorkomen door renovlies te laten aanbrengen.

Vind je het niet erg om af en toe reparaties uit te laten voeren? Dan is glad stucwerk je beste optie voor nieuwbouw. Hier zijn onze stukadoors dan ook in gespecialiseerd.

Plafond laten afwerken

Om een wand of plafondafwerking professioneel te laten uitvoeren kun je het beste onze erkende stukadoors inschakelen. Wij werken uitsluitend met vakmensen die een perfect resultaat garanderen.

Of je nu een glad plafond wil of een bestaande wilt verfraaiingen; in beide gevallen kan Bouwsector Nederland veel voor je betekenen.

Onze vakmensen zijn gediplomeerd of hebben minimaal 10 jaar werkervaring met plafonds stucen. Je kunt er dus vanuit gaan dat wij het beste resultaat realiseren.

Ben je benieuwd wat een vernieuwde plafondafwerking kost voor je woning, vraag dan bij ons een vrijblijvende offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024