Cementpleister

Cementpleister is een zeer sterke en snel hardende pleister. Wij gebruiken het voornamelijk voor het opknappen van gevels en buitenmuren.

Je buitenmuur cementeren met cementpleister betekent dat je hem voorziet van een dikke cement laag. De buitenmuur ziet er hierdoor niet alleen als nieuw uit, maar hij is ook beter beschermd tegen weersinvloeden.

Ontdek hier meer voordelen van cementpleister en een compleet overzicht van alle prijzen, uitvoeringsmogelijkheden en beste merken om te gebruiken.

Wil je een buitkant die super strak eruit ziet? Wil je daar de laagste prijs per m2 voor betalen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Cementpleister

Wat is een cementpleister?

Cementpleister kan gebruikt worden om muren te cementeren. Hoewel je ook binnenmuren kan cementeren, wordt het tegenwoordig vooral buiten toegepast.

Het aanbrengen van cementpleister is een bepaalde techniek waarbij je de gevel afgewerkt met een laag zandcement. De cementlaag zal je buitenmuur er weer als nieuw laten uitzien.

Oneffenheden en kleurverschillen worden weggewerkt en de muur is meteen beter beschermd tegen verschillende weersinvloeden.

In principe heeft cementbepleistering standaard een grijs effect, maar het kan in verschillende kleuren uitgevoerd worden. Zo hoef je de gevel achteraf niet in de gewenste kleur te schilderen. Verder kun je cementeren in verschillende diktes.

De dikte is afhankelijk of je de huidige structuur van de muur zichtbaar wil houden of niet. Cementpleister is ook nog eens dampopen. De gevel kan na cementeren blijven ademen, waardoor vochtproblemen vermeden kunnen worden.

Cementpleister prijzen per vierkante meter

Welke prijs je zult betalen voor het aanbrengen van cementpleister op de gevel is volledig afhankelijk van:

  • De bereikbaarheid
  • Oppervlakte
  • En huidige staat van de gevel.

Mocht je loszittende voegen of andere schade hebben dan moet je deze eerst herstellen. Pas dan kun je de gevel cementeren. Dit zal de kosten laten stijgen.

Los van de herstellingskosten is het laten aanbrengen van cementpleister relatief goedkoper als je het vergelijkt met andere soorten gevelrenovatie.

De gemiddelde prijs voor het cementeren van een buitenmuur of gevel, ligt rondt de €30 tot €40 per m2. Wil je de laagste prijs? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Cement pleister

Welke dikte cementpleister gebruiken?

Cementpleister kun je in een dunne of dikke laag aanbrengen. Welke uitvoering je moet kiezen is afhankelijk van of je de structuur van de gevel zichtbaar wil houden of niet.

1. Dunne laag cementpleister

Bij dunne lagen cementpleister blijft de originele structuur van de gevel, zichtbaar in de vorm van de bakstenen. Hierdoor worden kleine oneffenheden en kleurverschillen gecamoufleerd!

Dit geeft de gevel er terug als nieuw uitzoek en zijn structuur behoud. Omdat het om een dunne laag gaat moet je minder cementpleister aangebracht worden.

Omdat je niet veel pleister aanbrengen zullen de kosten lager liggen dan bij een dikkere afwerkingslaag.

2. Dikke laag cementpleister

Een dikkere laag cementpleister maakt de buitenmuur compleet vlak waardoor je de originele structuur van de gevel niet meer ziet.

Het voordeel is dat de gevel ook met een dikke afwerkingslaag veel beter is beschermd tegen alle weersinvloeden. Je zult er jarenlang plezier aan hebben.

Omdat we meer materiaal gebruiken en er langer mee bezig zullen zijn, ligt de kostprijs natuurlijk wel een stukje hoger dan bij een dunne laag.

Cementpleister laten aanbrengen en afwerken

Natuurlijk kun je op ons bouwen wanneer het gaat om vakwerk en eerlijke prijzen! We doen dit werk al meer dan 20 jaar en helpen je graag met het aanbrengen van je cementpleister.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024