Gevel stucen

Heb je erg last van scheuren in uw buitengevel of afgebrokkelde en loszittend stucwerk op uw buitenmuur van uw woning? Dan is je gevel stucen belangrijk om zo snel mogelijk het buiten stucwerk te herstellen voordat de waarde van je woning achteruit gaat.

Je kunt er ook eventueel voor kiezen om de buitenstuc te laten repareren. Een populair alternatief is de buitenmuur opnieuw stucen met een trendy wandafwerking voor buiten.

Onze buitenstukadoors stucen je gevel en buitenmuur opnieuw, of ze repareren je buitenmuren van de voor- of achtergevel van je huis zodat alles er straks weer als nieuw zal uitzien.

Ook het waterdicht en impregneren van voorgevels of achtergevels is voor Bouwsector Nederland vrij eenvoudig.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je buitenmuren te voorzien van een nieuwe stuclaag. Wanneer we het hebben over buitenmuren stucen dan kun je kiezen uit de volgende muurafwerkingen:

  1. Gladde muren buiten
  2. Spachtelputz
  3. Betonlook

Wil je de buitenkant van je woning meteen laten isoleren? Dan kun je ook kiezen of je buitengevel isolatie wil laten aanbrengen tegen vochtige muren. Door het laten isoleren van buitenmuren gaan je jaarlijkse stookkosten ontzetten omlaag.

Mocht je vocht problemen hebben zoals doorslaande vocht vanuit je buiten muur naar je binnenmuur, dan is het aanbrengen van buitengevelisolatie een snelle oplossing tegen zeer scherpe m2 prijzen. Vraag een offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Gevel laten stucen

Buiten gevel stucen

Het stucen van een gevel is een prima manier om de buitenkant van een gebouw te beschermen of te renoveren.

Door het egaliseren en gladmaken van de buitenmuren worden niet alleen de buitenmuren van je pand verbeterd, maar de levensduur van de gevel wordt ermee verlengd.

In mijn blog ga ik de stappen van een gevel stucen met je doornemen. Al meer dan 20 jaar zijn wij gespecialiseerd in gevelstucwerk. Volg onze stappen voor een stucwerk gevel.

Hoe werkt het stucen van een gevel?

Voor je met de gevel stucen begint is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Dit zijn de stappen die je moet volgen:

  • Inspecteer de gevel: Controleer je geven op evenuele beschadigingen, vochtpro,mkjhyblemen of scheuren. Deze moeten eerst opgelost worden voordat je kunt beginnen met stucen.
  • De gevel reinigen: De gevel moet schoon en stofvrij zijn. Ook vuil en losse verf moet verwijderd worden. Het beste kun je een hogedrukreiniger hiervoor gebruiken.
  • Primer aanbrengen: Je heb voor gevels speciale primers. Deze zullen zorgen voor een goede hechting tussen het stucwerk en de gevel.

Het stucen van de gevel

  • De materialen: Koop het juiste stucmateriaal dat echt geschikt is voor buiten. Wij raden je aan om te kiezen voor cementgebonden stuc. Dit is duurzaam en weersbestendig.
  • Stucmengsel aanmaken: Het is belangrijk om de juiste verhoudingen aan te houden. De water en stucpoeder verhouding moet goed zijn. Je moet daarna goed mensen tot er een gladde massa is zonder klonten.
  • Gladmaken en afwerken: Dit kun je het beste doen met een rei (lange, rechte lat). Dit is de meest gebruikte techniek om stucwerk glad te maken. Mocht je het stucwerk willen verfijnen dan kan dit met een spons of sponsbord.

Voor gevels moeten wij vaak een steigerbouwer inhuren, deze komt altijd van Steigerbouw Nederland. Een betrouwbare partij met een landelijke dekking.

Gevel stucen

Wat kost een gevel stucen?

De kosten om je gevel te laten stucen liggen gemiddeld:

Soort buiten stucwerk Gemiddelde m2 prijs
Buitenmuur stucen zonder isolatie € 60,-
Buitenmuur stucen met gevelisolatie € 160,-
Buitenmuur met pleisterwerk € 60,-
Buitenmuur met sierpleister € 75,-
Buitenmuur met betonlook € 80,-

Er zijn enkele factoren die van invloed zijn op de prijs. Wil je de gevel ook laten schilderen? Welke afwerking wil je? Welke materialen moeten er gebruikt worden? Hoe groot is het oppervlak?

Om een goed beeld te krijgen van de exacte kosten kun je contact met ons opnemen.

Gevel laten stucen

Je gevel stucen kan een lastige taak zijn wanner je geen ervaring hebt. Om toch succesvol te zijn moet je de juiste voorbereidingen treffen en ons stappenplan volgen.

Alleen dan zul je een gevel krijgen die prachtig is en vele jaren meegaat. Ben je niet echt het type wat zelf wil gaan stucen? Dan kunnen wij je helpen. Vraag hiervoor een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024