Buitenstucwerk

Zoek je het strakste buitenstucwerk voor de laagste m2 prijs? Dan ben je bij Stukadoor Inhuren aan het juiste adres. De specialist in buiten stucwerk!

Dus ben je van plan om buiten te laten stucen? Dan moet je weten dat wij bij buiten stucen een cementgebonden mortel gebruiken in plaats van gips.

Dit komt omdat stuc voor buiten waterafstotend moet zijn en tegen vorst moet kunnen. Zo zijn er nog een aantal dingen die je echt moet weten over een buitenmuur stucen.

Buiten dat we je gaan uitleggen wat buiten stucen kost, gaan we je ook inzicht geven in de materialen, onze werkwijze en hoelang wij bezig zijn met je woning.

Wil je een muur of woning door ons laten stukadoren? Maak dan gebruik van onze 10% kortingsactie! Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Buiten stucwerk

Wat kost buitenstucwerk?

Ons stukadoorsbedrijf stuct niet alleen woningen aan de binnenkant, maar ook buitenmuren worden door ons gestukadoord met een strakke laag stucwerk.

Buiten muren stucen worden altijd met cement gebonden stuc gedaan. Dit kan namelijk het beste tegen vorst, uv en regen. Dit sterke materiaal heet cementmortel.

De kosten voor buiten stucwerk liggen gemiddeld tussen de 50,- en 110,- euro per m2. Dit is dan wel afhankelijk van het afwerkingsniveau en of je gevel geïsoleerd moet worden met buitengevelisolatie.

Buitenstucwerk komt in verschillende soorten. Echter, wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze allemaal bestand zijn tegen slechte weersinvloeden.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat het afwerkingsniveau per type buiten stucwerk verschillend is. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn komen we graag een keer bij je langs.

Onze stukadoor komt dan vrijblijvend inventariseren wat je wensen zijn en hij bekijkt meteen de muren. Zo kunnen wij vrijblijvend een stucwerk offerte uitbrengen die op maat is.

Buitenstucwerk zonder gevelinstallatie

De afgelopen jaren is de meest voorkomende vorm van stucwerk, buitenstucwerk zonder isolatie. Onze stukadoors maken dan gebruik van kalkcement gebonden stucmortel die fijn is afgeschuurd. Deze kunnen wij ook glad afgewerkt.

Voordat je buitenmuur gestuct kan worden door ons moeten wij eerst wapeningsgaas aan te brengen om scheuren in de buitenmuren te voorkomen.

Een ander voordeel is dat het helpt bij de hechting tussen de ondergrond en het nieuwe stucmateriaal.

Een buitenmuur laten stucen zonder isolatie kost bij ons gemiddeld rond de 55,- euro per m² inclusief materiaal. Onze prijs ligt dus lager dan bij andere en onze kwaliteit hoger!

Buitenstucwerk

Buitenstucwerk met gevelinstallatie

Wanneer je je woning aan de buitenkant door ons wil laten stucen dan heb je altijd de keuze om de muur of gevel vooraf te laten isoleren met tempex.

Tempex isolatieplaten zorgen voor een goede isolatiewaarde en daardoor worden je stookkosten ongeveer 40% lager. Het is wel afhankelijk van de dikte van de isolatieplaten.

Belangrijk om vooraf in kaart te brengen is het isolatie niveau wat je wilt behalen. Wat wij eerst altijd doen is de gevelisolatie tegen de ondergrond van de gevel plaatsen.

Daarna brengen wij het wapeningsgaas aan zodat de muur gestuct kan worden met de afwerking die je graag zou willen. Hier bieden wij vier opties in:

Door het isoleren van je buitengevel kun je flink besparen op de stookkosten. Hierdoor haal je de kosten van een buitenmuur stucen met gevelisolatie, snel terug. Gemiddeld liggen de prijzen hiervoor rond 120,- per m² inclusief materiaal.

Hoe lang gaat buiten stucwerk mee?

Alles valt en staat met goed onderhoud. Wanneer je ons om de 5 jaar alles laat schilderen dan kan het tientallen jaren mee. Wij hebben zelf speciale verf waardoor vuil automatisch wordt verwijderd als het regent.

Zo hebben wij een aantal technieken die wij kunnen inzetten waarmee we de levensduur van je buitenstucwerk aanzien vergroten. Wil je dat ook? Vraag dan een offerte aan!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024