Wapeningsgaas

Wapeningsgaas zien wij als onmisbaar omdat het betonconstructies kan versterken. Het verhoogd direct de sterkte, duurzaamheid en scheurbestendigheid van je wanden.

Onze stukadoors gebruiken het gaas voor stucwerk binnen en buiten. Niet iedere klant wil het (kost meer om aan te brengen) maar wij adviseren het je wel altijd.

Zeker bij nieuwbouw is wapeningsgaas aanbrengen een zeer verstandige keuze. Als je het namelijk niet doen dan kunnen er jarenlang scheurtjes komen in je stucwerk.

Wil je een woning laten stucen en beschermen tegen scheuren? Dan is het echt de perfecte oplossing. Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan voor meer informatie.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Wapeningsgaas

Wat is wapeningsgaas?

Het is een gelast roosterwerk van stalen staven die in elkaar gevlochten worden. Zo krijg je een driedimensionale structuur.

Over het algemeen worden de staven gemaakt van staal met een hele hoge treksterkte. Dit maakt zee bestand tegen een grote druk en trekkracht.

Je kunt bij Stukadoor Inhuren het gaas bestellen in verschillende formaten. Neem met ons door waarvoor je het wilt gebruiken en wij zullen je adviseren over de mogelijkheden.

Waar wordt wapeningsgaas voor gebruikt?

  • Fundering: Het is perfect om funderingen in betonplaten te versterken. Ook helpt het om de betonnen constructie bestand te maken tegen eventuele verzakkingen en krimpscheuren. Deze worden veroorzaakt door zware belastingen of grondbewegingen.
  • Wanden en vloeren: Bij het gieten van betonnen wanden en vloeren gebruiken wij het om de treksterkte te vergroten.
  • Prefab woningen: Bij het maken van balken en kolommen bij prefab betonelementen, wordt wapeningsgaas opgenomen om de sterkte te vergroten. Het moet de weerstand van eventuele externe krachten verbeteren.
  • Metselwerk: Bij metselwerkconstructies vergroten wij de trek- en afschuifsterkte.

Voordelen van wapeningsgaas

  • Sterker: Het grootste voordeel van wapeningsgaas is dat het een betonconstructie sterker maakt. Hierdoor kunnen bouwelementen zwaardere belastingen dragen en gaan ze veel langer mee.
  • Minder scheuren: Het is perfect om muur scheuren te voorkomen of te beperken. Mochten er wel scheuren komen dan worden deze niet erger of verspreid, omdat ze de stabiliteit van de constructie niet in gevaar brengen.
  • Duurzaam: Omdat de weerstand hoger ligt tegen slijtage of corrosie, zal de levensduur van de betonconstructie verlengt worden.
  • Flexibel: Door de flexibiliteit is het voor ons mogelijk om verschillende maten en vormen te buiten en te snijden.

Wapeningsgaas stucwerk

Wapeningsgaas stucwerk

Wapeningsgaas wordt door ons veel toegepast bij stucwerk omdat het duurzaam is en de sterkte van de afwerking vergoot.

Het gaas wordt gemaakt van stevig gelast staal en wordt ingebed in de verse stuclaag, hierdoor wordt het risico op barsten en scheuren in de wanden minimaal. Dit kan ook bij plafonds stucen.

Gaas met wapening geeft een stevige hechting tussen de ondergrond en stuclaag, waardoor ons stucwerk veel langer meegaat en de afwerking strak en mooi zal worden.

Door wapeningsgaas in stucwerk op te nemen garanderen wij een duurzaam en prachtig resultaat die geschikt is voor alle bouw- en renovatieprojecten.

Ontdek ook de voordelen van wapeningsgaas stucwerk buiten. Op onze website vind je vele foto’s en video’s over dit ontwerp. Neem een kijkje om een goed beeld te krijgen van de opties!

Wapeningsgaas laten aanbrengen

Wil je een woning aan de binnen- of buitenkant laten stucen en wil je scheuren voorkomen of beperken? Huur dan ons in en ontvang tijdelijk 10% korting op de complete klus!

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024